Last news in Fakti

16 Април, 2018 09:16 2 817 26

Русия обвини Запада в убийствена пропаганда

  • мария захарова-
  • русия-
  • пропаганда-
  • запада-
  • сирия-
  • скрипал-
  • убийствена

Какво е общото между Сирия и Солсбъри?

Русия обвини Запада в убийствена пропаганда - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия обвини западните страни в „убийствена пропаганда“. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкри каква е приликата между случая „Скрипал“ и ситуацията в Сирия, предаде РИА Новости.

„Между Сирия и случая в Солсбъри има сходни моменти, това са медиите, всичко минава през тях. Става въпрос за убийствена пропаганда“, заяви говорителката на дипломатическото ведомство по „Россия 1“.

В началото на месец март тази година бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата 33-годишна дъщеря Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество на британска земя. Лондон обвини Москва за атаката, но руснаците отричат.

В събота САЩ, Великобритания и Франция нанесоха удари по позиции на правителствените сили на Башар Асад, изхождайки от твърдението, че на сирийска земя е било използвано за пореден път химическо оръжие срещу мирното население. Асад и най-близкият му съюзник в лицето на Русия отново отричат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    19 7 Отговор
    Скрипал воскресе, Мария!

    Коментиран от #8

  • 2 Бесен Язовец

    13 41 Отговор
    Мара пак са издъни ! Седнала и тя за пропаганда да говори, крадеца вика дръжте крадеца ! Пуснете, който и да е руски централен канал и ще видите, че всички новини и започват и свършват с негативна новина или за ЕС или за САЩ, по средата на новините пускат някакъв материал от рода на : вижте ни нас, кви сме велики или нашето оръжие е без аналог и т.н. После си пуснете американски или някакъв западно европейски канал и ще видите, че новини за Русия със свещ да ги търсиш немож ги намери, хората си гледат животеца и хич не им пука какво говорела някаква си там Мара Захарова.
  • 3 мнение

    10 36 Отговор
    Когато обвиняваш в собствените си грехове, а не си служиш с убедителни доказателства, когато шикалкавиш и се чудиш как да изкараш западната общност по-лъжлива и непочтена от себе си и собствените си стил на дейност, това е сигурно доказателство, че яко си сгафил, но понятията доблест, съвест са ти чужди и това няма да се промени никога! Лъжата, измислянето на някаква субективна истина, налагана със сила, е едно от най-трудно поносимите явления на всеки тоталитарен режим. Затова и на хората им писна да се правят, че вярват на лъжите на Путин и такива като него. Той пък свикна да се правят, че му вярват и така нещата стигнаха дотук! Търпимостта е хубаво нещо, лошото е, че като всяко нещо има граници. А когато те се прехвърлят, нещата стават страшни.

    Коментиран от #25

  • 4 Руските свине

    14 26 Отговор
    Винаги са прехвърлали проблемите от болната глава на здравата и са обвинявали другите в престъпленията и мерзостите, които самите те вършат. Но само малоумници им вярват.

    Коментиран от #9

  • 5 Да уж

    33 13 Отговор
    Ако имате ментални възможности да отхвърляте емоции и обладавате със знанията на обективни факти, то ще видите, че Русия ,само и изключително, се движи в коловозите на международното право във всички световни въпроси и е безупречна в своята аргументация и коментарите световните процеси. Това е факт и обективна действителност.
    Всеки , който се съгласява с аргументацията на русофобите на всички нива, или публично се признава в своята интелектуална несъстоятелност, или демонстрира неуважение към човешкия интелект, или обижда хората, подценявайки тяхната интелигентност. Неинтелигентните не говоря въобще.

    Коментиран от #12

  • 6 Барчо

    31 9 Отговор
    Пропагандата действително е убийствена! Още от времето на Обама започна, но по-плахо. Сега тя е изключително активна и насочваща. Насочваща към неизбежността на трета световна и то поради изключителната вина на Путин. Целта може да се каже, че е постигната и малките мозъчета са промити. Тези мозъчета са лишени от мисловна дейност, защото са мънички. За съжаление са повечето. Никой не иска да включи логика в действията на Русия, Сирия, СК. Кой ще убива вече мъртвец??? Кой ще трови пет бабички при положение че е спечелил??? Кой няма да иска да се защити народа си, от държава, която е избила 20% от него по особено жесток начин??? Прав е проф. Иво Христов. Интернет проми мозъчетата и те вече не могат да мислят със собствените си глави. Нещо и се спуска като инфо и то е миродавно. А дали е истина, не е важно, защото трябва да се замислиш. Само че на никой не му се мисли. Още може би 6 месеца промивани и "мозъчетата" ще започнат да молят за война срещу Русия. Срещу тия "наглеци", които помагат на "животни" да убиват невинни жени и деца. Без да съзнават какво значи война. Всъщност знаят. Ма това което и е показано. А то е "Рамбо" - непобедим американски редник, който избива лошите руснаци и техните съюзници с едно щракване на пръста. Клипчетата в тубата с безответните бомбандировки. Това знаят. Другото, което е действителност не знаят. При отговор ще бъдат разрушени и техните домове, ще бъдат избити роднини, приятели, познати и непознати. Болести, глад, мизерия,

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Барчо

    18 6 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    мародери, смърт. Това е истината за войната и не трябва да се допуска. Само че "мозъчетата" ще я поискат рано или късно, защото така се програмират.
  • 8 Барчо

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    БЗ, а не Новичок. Made U.S.A. Ето ти причината за възкресението. Нищо божествено. Ами сега?
  • 9 Миле

    28 8 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Младо момче, Саудитска Арабия и Катар живеят на природни ресурси. Като такива, те се ползват с протекцията на САЩ в региона, естествено срещу заплащане. Охраната си има цена. Отделно, за да има предвидимост (разбирай определяне) на цената на природните ресурси, тъй като е в долари, то най-логичното решение е да се изолират потенциални конкуренти, които не искат да играят по свирката на САЩ и С.Арабия. Това става по 2 начина: ембарго и санкции за тези, където е трудно да има военна намеса (в случая Иран) или цветна революция за по-слабите (в случая Сирия). Да не забравяме, че Иран, Ирак и Сирия имаха съвместен проект за износ на петрол и газ, но тъй като не искаха някой да им определя колко да печелят, колко да дават и в каква валута да се разплащат, то малко след това дойдоха проблемите за Сирия и Иран (цветна революция + ембарго). А след като се реши да има газопровод Катар - Европа, то беше ясно, че противника на това - Асад, трябва да си ходи. Естествено, Асад, човекът който искаше да подобри условията за живот в страната си чрез собствен газопровод, беше дискредитиран в световен мащаб от властимащите. Тоест наистина западната пропаганда е огромна.
  • 10 Бесен Язовец

    8 21 Отговор
    " Прав е проф. Иво Христов. Интернет проми мозъчетата и те вече не могат да мислят със собствените си глави."
    Е, те тука в този абзац, много точно си се самоопределил, добре поне, че си признаваш !
  • 11 Бесен Язовец

    5 19 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Публикувано във факти.бг: " Прав е проф. Иво Христов. Интернет проми мозъчетата и те вече не могат да мислят със собствените си глави." Е, те тука в този абзац, много точно си се самоопределил, добре поне, че си признаваш !
  • 12 Рубладжийче

    9 25 Отговор

    До коментар #5 от "Да уж":

    Единствено неинтелигентните могат да вярват, че Русия спазва международното право. И единствено негодници и мерзавци могат да пропагандират и тиражират тезата, че Русия спазва това право.

    Коментиран от #13

  • 13 Да уж

    17 6 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    Моите думи бяха адресирани към тези, които са способни , най- малкото, да четат и да видят факти. Без ничии интерпретации. А фактите говорят за това, че няма нито един факт, говорещ , че Русия е нарушила международното право в някога. Това и дразни Запада. Защото именно те нарушават всички международни закони и разрушават правни международни институции. Факт.

    Коментиран от #14

  • 14 Рубладжийче

    8 13 Отговор

    До коментар #13 от "Да уж":

    Лъжеш повече и от Лавров, но такива сте всички защитници на престъпния режим на Путин. Будапещенския меморандум от 1994 година какво е? Русия сложила ли си е подписа под него, че гарантира териториалната цялост на Украйна и, че няма да употреби оръжие срещу нея? На практика какво стана? Анексиран бе Крим и руски войски помогнаха на Донбаските бандити да отцепват Източна Украйна. Това нарушение на международното право ли е или когато Русия го потъпква не е нарушение? Жалки и смешни сте руските слуги в опитите си да защитите държава, която системно нарушава международното право.
  • 15 Kcaniba

    4 9 Отговор
    Императорите на пропагандата се оплакват от пропаганда!
    Смяхххх в коневръза. Гьобелс ако беше жив щеше да си пусне рушка телевизия и покорно ще си води бележки!
  • 16 Да уж

    13 6 Отговор
    Кримчане проведоха референдум и са продемонстрирали своето желание да се върнат в Русия. В абсолютно мнозинство. Самоопределение на народите е основополагащо в международното право.
  • 17 Да уж

    16 7 Отговор
    Никакво оръжие Русия не е използвала нито в Крим, нито в Украйна. В Украйна не присъстват руски въоръжени сили.
    Такива са присъствали в Крим, според международна спогодба между Русия и Украйна, и в много по малко количество от максималното договореното. Всичко е по закон. Не е нарушена нито една неговата буква.
    За разликата от Косово.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Kcaniba

    8 5 Отговор

    До коментар #17 от "Да уж":

    Да видим колко кви, къде войски има Русия и империятя на злото фащ!!!
  • 19 Рубладжийче

    7 12 Отговор

    До коментар #17 от "Да уж":

    Тия приказки са за малоумници. Никой нормален човек по света не вярва на руските лъжи за свободния референдум в Крим и за това, че няма руски войски в Източна Украйна. Но Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже.
  • 20 Рубладжийче

    6 10 Отговор

    До коментар #17 от "Да уж":

    И Косово е признато от 106 страни, членки на ООН. Колко държави признаха анексията на Крим? Това са ФАКТИТЕ, останалото е долнопробна руска пропаганда. За малоумници.

    Коментиран от #23

  • 21 Да уж

    7 2 Отговор
    Не вярвайте. Аз вярвам на моите роднини и приятелу , които там живеят и на себе си.

    Коментиран от #22

  • 22 Рубладжийче

    5 7 Отговор

    До коментар #21 от "Да уж":

    Това не е въпрос на вяра, приятелю, а на ФАКТИ. Русофилията е Вяра. Всяка религия е вяра.,но нямат нищо общо с фактите.
  • 23 Предател

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Рубладжийче":

    Ти нормален ли си???
    Утре тези косовари дето ги галиш с перце, ако станат малко по-силни ще дойдат да ти резнат главата а ти ще им се дупиш и ще им се кланяш до земята, аман от предатели.
    Колкото и да мразим Сърбия по-добре косово да си е в Сърбия.

    Коментиран от #24

  • 24 Рубладжийче

    5 10 Отговор

    До коментар #23 от "Предател":

    За разлика от Крим, Косово е признато от 106 страни, членки на ООН. Това са фактите, недей да се пенявиш, а и Косово вече никога няма да стане сръбско. Още по времето на Югославия беше автономна област. А колкото до предателството, русофилите предавате България от 140 години насам.

    Коментиран от #26

  • 25 Продавам раптори

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "мнение":

    Клишета, общи приказки, клишета....много напън заслужава ли си троленето за стотинки
  • 26 Хикс игрек

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Рубладжийче":

    С президент, наркотрафикант;)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания