Last news in Fakti

18 Април, 2018 10:20 4 244 18

„Руският Илон Мъск“ бил изнасилен и измъчван

  • илон мъск-
  • русия-
  • измъчван-
  • подводница-
  • затвор-
  • валерий пшенични-
  • самоубийство

Като причина за смъртта руските власти са записали самоубийство

„Руският Илон Мъск“ бил изнасилен и измъчван - 1
Снимка: Shutterstock

Валерий Пшенични, обвинен в наказателното дело за разхищение в Министерството на отбраната при строителството на супермодерна подводница, е бил изнасилен и удушен в петербургския следствен изолатор. Смъртта му е била представена като самоубийство, съобщава Лента.ру, позовавайки се на „Новая газета“.

Сред приятели и колеги инженер Пшенични бе известен като „руския Илон Мъск“. Подводницата, над която работеше компанията му, според експертите е била без аналог. Те смятат, че такива съдове биха дали много нови възможности както в корабостроителството, така и в дейността на нефтените и газови компании.

По данни на изданието, смъртта на инженер Валерий Пшенични е настъпила на 5 февруари след поредния разпит. В този ден караулният в санктпетербургския следствен изолатор № 4 го открил да виси на връзката от качулката му с дължина 40 сантиметра. Служителите в центъра за задържане се представили смъртта като самоубийство, пише „Площад Славейков“.

Проведената през февруари и март съдебно-медицинска експертиза е показала, че Пшенични не се е самоубил, а е починал в резултат на телесни увреждания. Арестуваният е бил измъчван, насилван и задушен. По тялото му е имало порезни и прободни рани, в устата – белези от изгаряне с електричество, гръбнакът му е бил счупен. Причините, поради които е бил убит, остават неясни. Но преди смъртта си, пише „Новая газета“, той е успял да предаде на жена си три бележки с молба да не плаща нищо на никого.

Загиналият Валерий Пшенични бе обвиняем в наказателно дело за разхищение на пари при строителството на подводница „Варшавянка“ за Министерството на отбраната. Той бе собственик на компанията „НовИТ Про“, разработваща триизмерния компютърен модел на лодката. През 2016 г. предприемачът заподозря своя партньор и директор Андрей Петров в кражба на милиони от сметките на компанията и успя да заведе дело срещу него. Арестуваният Петров е дал показания против Пшенични и сътрудник на военното министерство, с обвинения в умишлено завишение на стойността на поръчката. И двамата бяха задържани, а малко по-късно Пшенични е бил убит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    9 8 Отговор
    опа...
    нещо страшно става!!!
    Конкуренцията е и в руски затвори ли??
    Дидомасоните контролират не свмо хоризонталата и вертикалата!!???
    Всичко!!!)))
  • 2 goni

    16 0 Отговор
    " Служителите в центъра за задържане се представили смъртта като самоубийство пише " Площад Славейков"!:) Боже! Колко мъка има на тоя Свят!:)

    Коментиран от #5

  • 3 Ушанков

    18 11 Отговор
    Абсурд! В Рашка такива неща не стават! Това е соросоидна лъжа!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Ахааах, браво, аз също прочетох новината, но така, на бързо и това не го забелязах.
  • 6 845

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ушанков":

    Продал се е на наглосаксонци, или е пробвал да се продаде. А ГРУ такива неща не прощава ако се отнася до военни технологии.
    Никоя държава не си затрива специалистите, без да има основателна причина.
    А партнерите да кажат какво се случва в "цивилизования свят" ако техен учен реши да продаде разработки на Рашата?
  • 7 гост

    17 9 Отговор
    Американския Илон Мъск - милярдер - руския убит от своите ! Въпрос на ценности ...

    Коментиран от #12

  • 8 ььььььььь

    16 1 Отговор
    Как пък все тези които крадът-и то милиарди са онеправдани и измъчвани в Русия...Сега чак руският Мъск го направиха по"свободните медии"....Инфо за балъци...

    Коментиран от #10

  • 9 Гоуст

    8 8 Отговор
    Руска класика в жанра
  • 10 рамзес III

    10 9 Отговор

    До коментар #8 от "ььььььььь":

    Е Абрамович е окрал доста повечко от тоя нещастник но понеже подрипва по свирка на Путин си е добре даже за забавление си има отборче в Англия!

    Коментиран от #11

  • 11 малко история

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "рамзес III":

    Абрамович крадеше по времето на Елцин-а сега просто харчи тогавашните милиарди..
  • 12 хаааха уникален си

    16 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти пък ако си мислиш че американският Илон Мъск не е краднал-жестоко се лъжеш...То така се правят милиарди стартов капитал.Абе големи наивници имало тук..

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    11 7 Отговор
    Първо,сравнението не особено верно,защото руснака е инженер а овзи е самозванец продавач на вестници,без образование. Както и да е. Да в случая поредния золум на ватенките (тук с право). Не случайно и цветния телевизор и хеликоптера са направени от руснаци в щатите и много други неща, като масспектрометъра например. За справка, сталин е пратил Каральов в Сибир. Правете си сметка. Като е видел обаче, че няма друг като него и изостават,веднага го е върнал.смешник.
    Така не може.

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "хаааха уникален си":

    Ами кво чакаш , ане почваш и ти като е толкова лесно , ей го света тебе чака , да му откраднеш милиардчетата !! Колко му е , правиш един PayPal и си готов !! Ни пари ти трябват , ни образование , един лаптоп втора ръка за 100 лв е ПРЕДОСТАТЪЧЕН !!! Ама тогава как ше се пишем идеалистичен русофил , тормозен от световните империалисти , раииш !!!
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paypal.android.p2pmobile&hl=en
  • 15 Латинска Америка за Унгария

    9 4 Отговор
    От всичко стана ясно само че това е публикация на " Площад Славейков ", сайт на Америка За България. Който е за изкуство и култура , обаче май както изглежда и за контрашпионаж.
  • 16 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Ти добре ли си, човече?

    Коментиран от #18

  • 17 Иванов

    4 2 Отговор
    Много се радвам, че Русия няма да има нова подводница.
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ники":

    Факти
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания