26 Април, 2018 11:36 1 214 4

Среща за мир на военната линия

  • северна корея-
  • среща-
  • южна корея

Лидерите на Северна Корея и Южна Корея ще разговарят на демаркационната линия

Лидерите на Северна Корея и Южна Корея ще се срещнат на военната демаркационна линия, съобщи BBC.

Информацията беше обявена от говорителя на правителството в Южна Корея. В срещата ще участва и южнокорейската почетна рота. Очаква се специална церемония преди срещата между Ким Чен-ун и Мун Дже-ин.

Това ще е първа подобна среща през последните 10 години. Очаква се на нея да бъде постигната финална договорка за стопиране на ядрената програма на КНДР.

Ким Чен-ун вече се срещна с южнокорейска делегация в Пхенян

Двамата лидери ще поседят дърво с пръст от двете държави. Очаква се на срещата да присъства и сестрата на севернокорейския лидер.

През следващия месец той ще има и среща с президента на САЩ Доналд Тръмп. През последните няколко месеца се наблюдава рязко подобряване на отношенията в Корейския полуостров..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 8 Отговор
    Тукашните русуфили, направо ги тресе от мисълта, че Северна и Южна Корея може да се помирят и, че Кимчо така и няма да гръмне проклетата Америка, затва и мълчат кът дунди под такива новини !

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Само в твоя болен мозък може да се роди идеята, че някой би се радвал на началото на ядрена война, независимо от причините!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    А в болните русофилски мозъци. дет тук все се молят на Ким Свин да гръмнел америката, не може ли да се роди такава идея ? Питам и отговор от болен не искам !
  • 4 Сандо

    1 0 Отговор
    Това са едни смотани провокатори!
Новини по държави: