Last news in Fakti

29 Април, 2018 09:12 1 755 2

Дутерте пак избухна: Ким Чен-ун е моят идол

  • родриго дутерте-
  • ким че-ун-
  • филипини-
  • северна корея

Преди време Дутерте беше на друго мнение за севернокорееца, когато каза, че "този кучи син е маниак"

Дутерте пак избухна: Ким Чен-ун е моят идол - 1
Снимки: БТА/АР

Осем месеца след като заклейми Ким Чен-ун като "маниак", който може да разпали ядрена война, филипинският президент Родриго Дутерте сега нарече севернокорейския лидер свой "идол", предаде DPA.

"Той стана мой идол", каза Дутерте на пресконференция, след като се върна във Филипините от регионална среща на върха в Сингапур.

"С един майсторски удар той стана всеобщ герой", заяви Дутерте след историческата среща между Ким и южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Филипинският президент каза, че се надява да се види някой ден с Ким да го поздрави за срещата, на която двете страни си поставиха редица цели, включително безядрен Корейски полуостров и слагане на официален край на Корейската война.

Дутерте пак избухна: Ким Чен-ун е моят идол

През август Дутерте бе на друго мнение за севернокорееца, когато каза, че "този кучи син е маниак" и го нарече "глупак, играещ си с опасни играчки".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    8 7 Отговор
    Един ненормалник се изказва за друг ненормалник,напълно в реда на нещата.

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Открай време престъпни правителства на големи държави заклеймяват като ненормалници държавници, които се опитват да са самостоятелни и не техни роби. И защо е ненормален Ун? Щото американците избиха за три години 20% от населението му по особено жесток начин? Повечето живи ги изгориха в бамбуковите колиби. Наричат го ненормалник, защото прави така, че подобно нещо да не се случва повече на народа му. И защо Дутерте е ненормалник? Щото иска да очисти държавата си от нарко-мафията? За това ли са ненормалници? Напълно ясно е, че всяко нещо си има цена и държавника е този, който ще поеме отговорността да бъде платена.