Last news in Fakti

30 Април, 2018 08:34 1 996 1

Северна Корея мести часовника с 30 минути

  • северна корея-
  • часовник-
  • южна корея

Страната се изравнява с часовото време в Южна Корея

Властите в Северна Корея обявиха, че ще преместят стрелките на часовника с половин час напред, съобщи ТАСС.

Идеята е страната да се изравни с часовия пояс в Южна Корея. Това е било договорено по време на срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Пхенян промени часовото си време през 2015 г. Промяната ще бъде въведена на 5-ти май. Това ще е още един жест в знак на подобряване на отношенията между двете страни.

Очаква се през следващите седмици Ким Чен=ун да проведе среща и с президента на САЩ Доналд Тръмп. В момента се уточнява къде ще се проведе тя.

Вероятно срещата ще е факт през следващите седмици. На нея Северна Корея окончателно ще трябва да приключи с ядрената си програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 3 Отговор
    Ще стане същото като с германците, нито риба нито рак !!!
Новини по държави: