Last news in Fakti

7 Юли, 2018 12:12 2 821 35

Дутерте пак полудя: Докажете ми, че има Бог и напускам

  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • бог

Филипинският президент иска поне един човек да дойде и да му каже, че е бил в Рая и е говорил с Бог

Дутерте пак полудя: Докажете ми, че има Бог и напускам - 1
Снимки: БТА/АР

Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че ще подаде оставка, ако някой успее да му докаже, че Бог съществува. Само преди две седмици президентът предизвика обществено възмущение, защото нарече Бог "глупав", предаде DPА.

В реч снощи Дутерте каза, че иска поне един човек да дойде и да му каже, че е бил в Рая и е говорил с Бог.

"Трябва ми само един човек да ми каже, че наистина има Бог", да каже: "Ето, имам снимка, имам селфи с Бог", заяви президентът.

"От милиардите ми трябва само един". "И, дами и господа, ако има такъв, ще обявя, че незабавно подавам оставка", добави той.

Филипините са преобладаващо католическа страна. Миналия месец Дутерте беше остро критикуван, след като оспори логиката на действията на Бог в библейската история за сътворението и Адам и Ева. "Адам изял ябълката на познанието, после се родили злите помисли. Какъв е този глупав Бог?", каза той на 22 юни в реч в родния си град Давао.

"Създал си нещо съвършено и после измисляш събитие, което ще изкуши и разруши качеството на твоята работа", добави Дутерте и каза, че е прав, като не вярва в никаква религия.

Дутерте пак полудя: Докажете ми, че има Бог и напускам

В миналото Дутерте е отправял остри нападки към Католическата църква във Филипините, където над 80 процента от населението са практикуващи католици. Той е критикувал свещениците заради твърдения за корупция и сексуален тормоз, на какъвто той самият е казвал, че е бил жертва като ученик в Давао.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕНЗИНДЖИЯ

    10 25 Отговор
    Ето това е Комунистическа глупост която е покварила много от коментиращите в този сайт всички в АДА драги глупаци тогава ще ви се докаже колко сте грешали с вашите дела и езици само ОГЪНЯ ще опитоми вашата поквара

    Коментиран от #3, #21

  • 2 плевен

    25 2 Отговор
    Веднъж е глупав, веднъж Го няма.Кое от двете?И ако оставим забавното настрани, президента нарекъл Обама "кучи син" ,има моите симпатии.Важното е,че избива наркодилърите.
  • 3 no name no face no number

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Прав е човека, няма боове нито един. Ако пък има Ад едва ли ще се доредят обикновените хора да влязат там :))) ще е пълно с мазни депутати мутри и крадци но няма. Всичко е лъжа гола без грам доказателства и се чудя как може съвременен човек да вярва в бог и да пуска тото :)))

    Коментиран от #11, #19

  • 4 666

    17 9 Отговор
    Абсолютно е прав, как може през 2018г. някой още да вярва в Бог или богове???
  • 5 ГостЪ

    2 14 Отговор
    Този като не си отваря много устата буди някои симпатии , но в случая личи че е сташно тъп и явно е бил и продължава да е ,, дете с проблеми " .
  • 6 БЕНЗИНДЖИЯ

    1 17 Отговор
    редете минуси с тях ще ви разпознават кой ще е в АДА хаха

    Коментиран от #10

  • 7 ГостЪ

    0 11 Отговор
    Сам звучи като някой луд пастор , да ме
    Проти ГОСПОД
  • 8 Хойо

    19 7 Отговор
    Един човек който казва истината без притеснение
  • 9 Валя

    17 4 Отговор
    Е как ще ти докажат,20 века не са могли и никога няма да могат защото това е кирлива лъжа,толкова безсмислена и неадекватна че позори здравия разум и човешки интелект
  • 10 Валя

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    От това кой къде ще се озове страдат само страхливци и егоисти,а и честно казано това изобщо не е твоя работа
  • 11 goni

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    Ад има!:) В момента по съвместителство е дислоциран в България!:) Но, понеже не отговаряме на високите критерии и изисквания вероятно ще се премести на друго място!:) Справка-Сатанаил!:)
  • 12 no name no face no number

    10 0 Отговор
    То вече цял свят е Ад не се шашкай където и да отидеш все едни и същи ........
  • 13 Много

    1 9 Отговор
    Твърде много станаха откачалките
  • 14 Ads

    0 9 Отговор
    Яко му хлопа дъската
  • 15 Виго

    0 3 Отговор
    Тъка кат го гледам не е в първа младост,тъка че скоро ще разбере има ли Бог,няма ли.
  • 16 БЕНЗИНДЖИЯ

    0 10 Отговор
    БЕЗВЕРИЕТО ВИ ЛИЧИ ОТ КОМЕНТАРИТЕ И МИНУСИТЕ САТАНИТЕ КОГАТО ВИ ВЛАЧАТ КЪМ АДА ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО ЗАЩОТО СА ВИ ПЛИТКИ МОЗЪЦИТЕ И ГОЛЕМИ УСТИТЕ
  • 17 Расулюлах

    5 3 Отговор
    Ми прав е човека ...нема бок има само Свети Сталин бащица
  • 18 Темиме дарий

    0 7 Отговор
    Има бог но то е нещо много сложно за да ни го побере човешкия мозък и акъл.....и чрез светите книги на различните религии нещата са описани на по понятен език за нас човеците....бог е един и същ и не е правилно да се отричат останалите религи защото тои там е представен по друг начин и друга светлина за различните човешки разбирания на планетата.....
  • 19 no name2

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    Абсурдът днес да съществуват хора, които се подават на религиозна агитация, се дължи основно на две причини: Първата е страхът да приемат, че света не е уютно място и оцеляването изисква труд, борба, ,интелект, хладнокръвие и ОТГОВОРНОСТ. Втората причина е най-обикновен МЪРЗЕЛ- да прочетат библията задълбочено и от край до край (ако имаха истинска нужда от божието слово, щяха с желание и лекота да го направят). Там на различни места, многократно се твърди, че бог съществува, че е всемогъщ, че е справедлив и, че ни обича. А всеки средностатистически човек, неувреден ментално, може да прецени, че ако света около нас съществува такъв, какъвто го познаваме, то поне едно от четирите посочени твърдения на библията НЕ Е ВЯРНО. Тогава мислещия човек се пита какво следва от неверността на всяко от четирите твърдения и стига до ужасяващи трудни за приемане изводи (много плашещи!). Най безобиден е извода, до който се достига ако приемеш, неверността на първото твърдение (че господ съществува), Той съдържа една слаба надежда, че ако успеем да си организираме дружно съжителство основано не на съревнование, противоборство и стремеж за надмощие, а на взаимопомощ, съмишлие и великодушие към себеподобния, то тогава има шанс да си моделираме уютен свят без унищожителното въздействие на страха. Аз чета библията от 20 години, препрочитам някои пасажи десетки пъти с цел да си изясня разни въпроси (това ми е нещо като хоби) и резултата е, че станах...заклет атеист! Но не съм
  • 20 no name2

    2 1 Отговор
    Но не съм много ентусиазиран навсякъде и с всеки да споря по въпроса, особено с по възрастни или такива, дето са преживели смърт на близък, или някакъв друг ужас. Прекалено жестоко е понякога, защото човешкия разсъдък е крехко нещо. Но това го усещаш в екстрени ситуации или като одъртееш.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ****

    7 1 Отговор
    Един нормален и трезво мислещ човек,който казва истината в прав текст,иначе много хота си го мислят това,но нямат сили и смелост това да го заявят публично.
  • 23 vasik atanasova

    0 4 Отговор
    горко му на който не вярва в Бог
    ще се налага пак да се връща тука
    че да си учи уроците
    всичко се записва
    няма случайности

    Коментиран от #24, #35

  • 24 Валя

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "vasik atanasova":

    Надявам се осъзнавате че това звучи като заплаха а това не е никак християнско,дори християнството очевидно не може да Ви научи да бъдете човечни и да не приказвате такива работи,поредното доказателство че религията отчуждава човека от самия него
  • 25 Доктор Охболи

    6 0 Отговор
    Най-яркото доказателство, че бог не съществува, е съществуването на човека. Няма друго същество на земята, което така безумно да унщжава жизнената си среда. Колко "божии създания" е унщжил човекът, а бог си мълчи.
  • 26 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Създал си нещо съвършено и после измисляш събитие, което ще изкуши и разруши качеството на твоята работа", добави Дутерте и каза, че е прав, като НЕ ВЯРВА!!!!в никаква религия.....ПРАВ Е ,не е въпрос на вяра ,а на ПОЗНАНИЕ!!!!Вярата идва СЛЕД ТОВА ....и прави познанието приложимо.....Вече си УБЕДЕН в правотата си.....Но връх е взел ПЕТЪР/СКАЛАТА/ ПРАКТИКА И ТЪРГАША,БИЗНЕСМЕНА И ЕГОИСТА а не ПАВЕЛ/ДУХОВНИКА,ПОЗНАНИЕТО,САМОЖЕРТВАТА/....както СЕГАШНИЯТ ПАПА!!!!!СЕГАШНИЯТ СВЯТ е на ПЕТЪР.......А иначе,ммм библията е най-голямото криптографско произведение от древността до днес......ТЯ/както и другите СВЕТИ ПИСАНИЯ// СЕ ЧЕТЕ И УСВОЯВА С...ПОЗНАНИЕ,което няма нищо общо с общообразователните училища и университети....
  • 27 Дутерте когато е нормален

    1 3 Отговор
    Докажете ми, че няма Бог и напускам.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 будист

    1 0 Отговор
    един въпрос към всички вярващи - защо трябва да си вярващ, за да отидеш в рая? Не е ли достатъчно да си добър човек и да помагаш на ближния? В крайна сметка Бог ни обича такива, каквито сме..та ние сме негови чеда и една вербална декларация (в повечето случаи не на 100% искрена) няма как да ни доближи повече до Него. Всичко на този свят е енергия? Мир вам!
  • 30 Шоп

    1 0 Отговор
    Епа, ние си имаме премиер-Буда.
  • 31 Мартин кръстев

    1 0 Отговор
    До бензинжията така първо от къде реши че има само един господ и той е християнски и съответно има и ад и че всички които не са обезателно християни трябва да горят в ада ти фанатик ли си.?
  • 32 Мартин кръстев

    0 1 Отговор
    И между другото един приятел каза че господ бил дълга почивка иначе нямало на тоя свят да има толкова гадости .Може и да е прав.
  • 33 Мартин кръстев

    0 0 Отговор
    Но една от шесте секретарки на Гйобелс тя почина на 106 години каза че господ нямало ама дявол имало със сигорност и справедливост на тоя свят няма.
  • 34 Петър

    1 0 Отговор
    Браво на президента! 21 век е и като гледам как се откриват зали с помощта на господ, си обяснявам защо изчезваме като нация.
  • 35 Ти така

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "vasik atanasova":

    Или иначе се връщаш,всеки път,нарича Колелото на съдбата, самсара