Last news in Fakti

29 Април, 2018 16:07 2 635 7

Сърбия не се интересува от военни съюзи

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • нато-
  • охридска група

Президентът Вучич заяви, че Белград няма да променя политиката си на приятелски отношения с Москва

Сърбия не се интересува от военни съюзи - 1

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира наскоро създадената Охридска група за поддръжка на Македония в евроатлантическия й път, като заяви, че официален Белград не се нуждае от такава, а само от одобрението на гражданите на страната, отбелязва скопската електронна медия "Плюс Инфо".

"Сърбия няма стремежи да влиза във военни съюзи, дори НАТО. Ако някое друго правителство иска да го направи, сигурен съм, че няма да има нужда от каквато и да било група. Засега не мисля, че това е пътят на Сърбия и че това е най-добрият възможен за Сърбия", отговори Вучич.

Според него политиката, която Белград води днес, е най-добрата, най-мъдрата и най-сигурната за страната.

Сърбия не се интересува от военни съюзи

Вучич заяви, че Белград няма да променя политиката си и ще има приятелски отношения с Москва, няма да налага санкции, няма да членува във военни съюзи и че ще се "придържа към своите принципи и политика, с които страната ще се движи бързо напред, като запази мира и стабилността, които са от изключителна важност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    22 12 Отговор
    Сърбите не продават страната си на кравари итн.
  • 2 outlander

    14 24 Отговор
    Рано или късно Сърбия ще почне да драска като разгонена котка за влизане в НАТО, защото кочината Русия е бита карта, а след 30 години Руска педерация няма да има.

    Коментиран от #4

  • 3 outlander

    10 11 Отговор
    Извинявам се, написал съм педерация вместо федерация, за което лекичко и с нежелание се извинявам.
  • 4 jambazina

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "outlander":

    Сърбия, а преди това и Югославия, винаги е поставяла собствените си интереси и независимостта си преди всичко, като се е опълчвала на Великобритания, СССР и кой ли още не. За да влязат в НАТО, ще искат нещо голямо, напр. Косово.
    Не съм им фен, но винаги добре са си играли картите.
  • 5 outlander

    10 15 Отговор
    Югославия беше една изкуствена държава, в която доминираше сръбския шовинизъм, то и отчасти заради това се разпадна. А дали сърбите ще поискат нещо в замяна за членство в НАТО, не е нужно да коментираме, защото алианса не бърза, а рано или късно Сърбия ще влезе в ЕС, което неминуемо ще ги привлече и към НАТО. Концепцията на ЕС и НАТО е размиване на границите и постепенното им премахване, което ще се случи във времето. Разбира се, този процес ще е дълъг поради множеството националности в Европа и различията в манталитета и жизнения им стандарт, но накрая ще се случи. Руските получовеци много добре разбират тази концепция, защото от столетия се опитват да я приложат във федерацията си, но тъй като варварските им гени не позволяват това да се случи, защото не могат да живеят в мир със себе си, ще се опитват докрай да слагат прът в развитието на обединена Европа.
  • 6 Гост

    1 1 Отговор
    Сърбите са руски подлоги и ми е интересно ще влязат ли в ЕС без да станат член на НАТО. Всъщност май не са заявили категорично желание за членство в ЕС. И с двойнато игра, която играят дали имат място в съюза. Руснаците имат цел на Балканите - да разделят страните. И май успяват чрез Сърбия.
  • 7 Пацо

    1 1 Отговор
    Само неутралитет! Браво на сърбите!
Новини по държави: