Last news in Fakti

1 Май, 2018 12:02 3 004 5

Добри новини за Гърция

  • гърция-
  • криза-
  • новини

Страната вече излиза от кризата

Добри новини за Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцката икономика е на път към възстановяването. Това показват данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Инвеститорите отново са почувствали доверие в перспективите на Гърция. Все пак страната все още трябва да се справи с бедността и безработицата.

Гърция беше една от страните, които бяха най-силно засегнати от финансовата криза. Страната получи няколко пъти финансова помощ от ЕС и МВФ, за да се допусне банкрут.

След въвеждането на различни реформи, страната най-сетне е започнала да постига стабилност.

Оказва се, че събирането на данъци се е подобрило, но тяхното избягване си остава широка практика. БВП на страната показва ръст от 1.4% спрямо миналата година.

Финансовите министри в Еврозоната поставиха двумесечен срок, за да се постигне споразумение за излизането на Гърция от програмите за спасяване.

Остава Атина да извърши финални реформи, сред които и спорни приватизации. Предстоят ключови преговори в Люксембург на 21-ви юни. Тогава ще разбере напредъка на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исмаил

    7 2 Отговор
    Страната получи няколко пъти финансова помощ от ЕС и МВФ, за да се допусне банкрут.
  • 2 патриотъ

    7 1 Отговор
    Сега остава да се продаде освен пристанищата и Акропола и всичко ще е наред,за да се затвори дупката от 186 милиарда външен дълг.То какво излиза-че тия дето имат най-голям външен дълг,най бързо се оправят.Действай Боко!
  • 3 Баба Ангелина меркелица

    2 1 Отговор
    Еиийй че ще му отива на акропола един кауфланд... или на кауфланд един акропол...
  • 4 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Че ще се оправи Гърция- това го знаем , България кога ще се оправи ?
  • 5 евро

    1 0 Отговор
    След стотици милиарди помощ от ЕС които са подарьк.Идва ред на окрадена Бьлгария.
Новини по държави: