Last news in Fakti

2 Май, 2018 08:49 1 972 18

Сеул: Американските войници остават

  • южна корея-
  • свят-
  • северна корея-
  • сащ-
  • пентагон

Южнокорейският президент отхвърля идеята за изтегляне на американските войски от страната му след подписване на мирен договор със Севера

Сеул: Американските войници остават - 1
Снимки: БТА/АР

Южнокорейският президент Мун Дже-ин категорично отхвърли идеята за изтегляне на американските войски от страната му след подписване на мирен договор със Севера, предаде агенция "Йонхап".

"Присъствието на американски войски в Южна Корея е въпрос, свързан със съюза между двете страни и няма никакво отношение към подписването на мирен договор" с Пхенян, заяви Мун.

На историческа среща на върха в граничното селище Панминчжон в петък Мун и севернокорейският лидер Ким Чен-ин се споразумяха да работят за сключване на мирен договор, който официално да сложи край на Корейската война от 1950-1953 г.

Сеул: Американските войници остават

Южнокорейският президент направи това изявление малко след като един от специалните му съветници намекна за възможността за изтегляне на американските сили от Южна Корея. "Какво ще стане със силите на САЩ в Южна Корея след като бъде подписан мирен договор? Ще бъде трудно да се оправдае продължаващото им присъствие в Южна Корея", заяви съветникът в статия, публикувана вчера от американското сп. "Форин афеърс".

Друг представител на президентската администрация на Мун Дже-ин по-рано отхвърли възможността за изтегляне на американските войски и изтъкна, че те играят ролята на посредник между големите държави, обкръжаващи страната, като Китай и Япония.

Сеул: Американските войници остават

Вашингтон поддържа военно присъствие в страната от края на Корейската война. Понастоящем там са разположени 28,5 хиляди американски военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    23 7 Отговор
    Ааа няма ли? пиратите остават значи? Мирен догов на Мукавей тогава марионетката Ю.К си пропиля шанса както винаги!
  • 2 Kcaniba

    23 7 Отговор
    Опа!!
    Да не стане само като при германците - обединение, свобода и тотална окупация от амерски ботуш!!!

    Коментиран от #16

  • 3 Ристе

    9 15 Отговор
    Кимчо не клекна, а легна направо. Скоро и Иран ще даде фира а братушките се подготвят за удара, с памперси. Срам ме е вече от мълчанието на вова.

    Коментиран от #4, #5, #13

  • 4 Истерик

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ристе":

    не срамуйся Ице!
    Иран , Китай и Русия си мълчат и действат.
  • 5 Бесен Язовец

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ристе":

    Не бе не бе, е сега започва да плямпа в Туитър глупости като Трамп. И се видя кой е шефа дето ще му ходят на краче
  • 6 Реалист

    8 6 Отговор
    Не вярвам с.к.лидер да е толкова баланс , че да подпише каквото и да е споразумение с ю.к. , докато не се изтегли и последния кравар от юга. Чак толкова не ми се вижда да се страхуват от краварите . По скоро е обратното.
  • 7 Бесен Язовец

    7 11 Отговор
    Русуфилити се оживиха нещо, възражда се идиотската им мечта, един ден Ким да гръмне Америка ! Подлоги, напразно се надявате, Ким вече е взел химикала с дясната ръка и подписването на мирния договор е въпрос на време ! Трамп ще бъде с Нобел, а вие ще се пукнете от яд !

    Коментиран от #9, #11

  • 8 бай Ким

    10 6 Отговор
    "Щом американците остават и моята ядрена програма остава " Ким чен ху.
  • 9 Бесен Язовец

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Ще му дадът на Трамп награда от ,,международната асоциация на цирковите артисти" първа награда за продължителна клолнада без да си почиваш!
  • 10 иво

    11 4 Отговор
    При това положение мислите ли , че Ким е толкова глупав да унищожи ядрения си арсенал ? Не само няма да го унищожи ами и ще продължава да го разработва но в нови секретни места.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    2 9 Отговор
    Така и трябва Америка да присъства на Корейския полуостров, защото Турция като съюзник на САЩ в НАТО, има исторически права в Корея. Да живеят Турция и САЩ!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Симо

    7 5 Отговор
    Ким ще ги завърти тъй като е играч и в удобния момент ще ги размаже .
  • 15 Кики

    7 4 Отговор
    Това беше една среща за подобряване на отношенията и "сприятеляване". Не правете никакви изводи докато не мине срещата с Тръмп! Тогава ще се разбере кой какво ще премахне и какво ще получи. Най - вероятно срещата ще бъде пълен провал и ще останат само снимките.
  • 16 Да да

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Възхищавам се от способностите на русофилите от всяка загуба да излизате победители! То не бяха свалени 71 ракети(нищо че бутнаха всички цели и Израел взриви 200!)то не беше ненападната сирийска база,то не са мечти за ядрено оръжие в С.Корея! Само Путин ако знаеше колко е силен щеше да освободи Южна! Корея от американците! Какво пиете не хора? Къде живеете?

    Коментиран от #17

  • 17 гошо

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Да да":

    Явно си прекалил с дозирането.
  • 18 Тръмп

    0 0 Отговор
    Аз съм Президента Слънце и огрявам първо Япония и Южна Корея!:)Бих огрял и Русия,но още са прости болшевики от 1917г.,та не си заслужава труда!Да седят на тъмно и гладно,дорде им дойде акъла!:):)
Новини по държави: