Last news in Fakti

2 Май, 2018 13:40 3 546 4

На лов за корумпирани ченгета

  • албания-
  • полиция-
  • корупция

Най-малко 500 албански полицаи са напуснали работа, за да избегнат проверки за корупция

Най-малко 500 албанци са отказали да бъдат подложени на проверка за корупция и са напуснали работа, предаде агенция МИА.

Седмица преди изтичането на срока за предаване на формулярите, раздадени на всички полицаи в страната, 500 полицаи са се отказали от службата си. Около 8000, или 60 процента, от полицаите вече са предали попълнените формуляри, съобщи порталът Албеу, позовавайки се на източници от министерството на вътрешните работи.

Раздадените формуляри съдържат въпроси за финансовото състояние на полицейските служители от назначаването им на работа до днешна дата.

Вътрешният министър Фатмир Джафай заяви по-рано, че в полицията няма място за хора, които са корумпирани и замесени в престъпления.

"Не можем да хванем големите риби, ако полицията не е чиста", каза Джафай.

Освен полицаите на подобни проверки са подложени и съдиите и прокурорите.

В рамките на засилената борба с корупцията в момента се водят разследвания срещу бившия министър на вътрешните работи Саимир Тахири, бившия генерален прокурор Адриатик Лала, няколко депутати и членове на местните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    22 4 Отговор
    У нас няма такива работи, всичко е честно и почтено! А борбата със селските кметове (тия дето не са от ГЕРБ) ме изпълва с гордост и задоволство от действията на прокуратурата! Бравос!
  • 2 Гост

    8 0 Отговор
    А у бг кога питам кога
  • 3 The TRAPPER

    5 0 Отговор
    У нас такава проверка няма да стане , защото ще останем без полиция, съдии , и прокурори.
  • 4 Davidfrush

    0 1 Отговор
    Автомобильные новости здесь drive-land.net
Новини по държави: