Last news in Fakti

5 Май, 2018 08:34 3 582 30

Отровили Скрипал и дъщеря му с 50-100 гр. течен "Новичок"

  • сергей скрипал-
  • новичок

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с доза от около 50 до 100 грама „Новичок“ в течно състояние, според генералния директор на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмед Юзюмджу, предаде БНР.

Ахмед Юзюмджу отбеляза, че използваното количество „Новичок“ е значително повече от необходимото за научни цели, което предполага, че в конкретния случай в Солсбъри отровата е разработена като оръжие.

В интервю за „Ню Йорк таймс“ генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия заявява, че 100 грама са еквивалент на 100 милиграма, а това е максималното количество, което може да се пренася като течност в ръчен багаж при полет със самолет.

Проби от веществото бяха взети от бравата на входната врата на дома на Сергей Скрипал, пейката в парка, където бяха намерени двамата след отравянето и още няколко места, посетени от Сергей и Юлия Скрипал.

Ахмед Юзюмджу допълва, че е важно да се отбележи, че използваният „Новичок“ изглежда много устойчив и от високо качество, тъй като не се е повлиял от климатичните условия и това обяснява защо химиците са успели да го идентифицират доста време след нападението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    27 1 Отговор
    Значи ако пренасяш повече от 100 г.Новичок със самолет вече е проблем!
  • 2 Червената шапчица

    32 2 Отговор
    И сега какво излезе че някой си е правил мамби като е мазал дръжки и пейки уж с,,новичок"!? Едно време мажехме дръжките и столовете по лагерите с паста за зъби а сега мажат с новичок ли?
  • 3 Кофти!

    30 2 Отговор
    Английска ,,мамба"!
  • 4 Да го кажем направо

    39 2 Отговор
    Дамммм...създателя на Новичок-който живее в САЩ каза по този повод,че Ахмед Юзюмджу говори тотални глупости-грамаж от 50 до 100 мил. би убил целият град и би имало стотици жертви...Между другото думите му потвърдиха и германските експерти...
  • 5 Ник

    24 0 Отговор
    Не са объркали мерните единици. Тук не говорим за 50 или 100 гл. водка. Освен ако това бойно отровно вещество не е китайско менте. С такова количество обикновено можеш да отровиш цял град. Дори по- старите Зарин, Зоман или ВХ с 0,0001 от грама могат да убият няколко души. Новичок е по- нов хиикал, което предполага , че трябва да е поне толкова или по- ефективен.
  • 6 Тукашен

    20 1 Отговор
    И този се изказва по поръчка , и е неподготвен !

    100ml (колкото една ракия) щеше да натръшка цял квартал!
  • 7 Работа и далавера

    18 1 Отговор
    Щом е генерален секретар,значи работи по поръчка?А всички знаем КОЙ поръчва и води хорото...
  • 8 Kcaniba

    10 1 Отговор
    с една дума, тровят ни с нонове фекалии и "дурачок".
  • 9 1001 приказки от ми сикс

    15 0 Отговор
    Таз Тереза Мей, как е влязла в тялото на тоя Ахмед !? Абсолютни глупости дрънка тоя то 100 мл антифриз, ще им свърши повече работа дрт се вика, ама толкова си могат британските производители на "новичок" ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЗайоБайо

    23 0 Отговор
    -100 ГРАМА НОВИЧОК (ЧИСТ И КАЧЕСТВЕН )
    - В НАСЕЛЕНО МЯСТО
    - НИТО ЕДИН ТРУП
    - ???????????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Kcaniba

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "селянин":

    възкръснали са!
    на нашия Великден при това!!!
    бритишгендйр лицимери!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Истерик

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Мужик":

    то е ясно че разбираш от мужици, боярки , лосиони и навеждане
  • 17 Мис Марпъл

    5 1 Отговор
    Този в повече си е разредил уискито,за да приказва така. Това количество ще натръшка мъртви цялото градче. Пък те взеха,че и оздравяха.
  • 18 Гост

    7 4 Отговор
    Кои ти позволява бе некадърник да пишеш че Скрипал и дъщеря му че са отровени от руснаци.Ти заслужаваш затвор след като Скотланд ярд казват че немогат да потвърдят дори и с какво са отровени и от кого.Ти кои си бе междутурко знаеш ли Тереза Мей ще напуска поста за това Ти защо пишеш глупости.Защо не посмееш да пишеш и за хим. атака след като международна комисия доказа че всичко е инсценировка

    Коментиран от #25

  • 19 Гост

    3 10 Отговор
    Рашките са мръсници и се правят на ощипани сега. Трепят си който си искат...
  • 20 патриотъ

    7 5 Отговор
    Наглостта и лицемерието на англичаните нямат край!Те така се оплетоха в лъжите си,че вече и сами не знаят какво говорят.Целия свят разбра истинското им лице и едва ли някой някога вече ще им повярва!
  • 21 Мартин

    9 4 Отговор
    Колкото повече информация ни дават, толкова повече им лъсват дупенцата на англо-американците.
    В началото новичок беше много, много силно отровен и с няколко капки можело да се убият стотици хора.
    Скрипалови бяха умрели, после се съживиха.
    Бяха натровени в Русия, сега са им намазали бравата и пейка в парка - кой аджеба ще трови конкретен човек, като намаже пейка в парка? Как знаеш къде ще седне мишената ти, как знаеш дали някой няма да го изпревари, как? Всичко се натъкмява според момента от господата борци за свобода и справедливост.
    На всичкото отгоре месеци след като всичко е минало, те намират следи по бравата и пейката, ми то до сега да са измрели стотици хора, е*ах тоя новичок...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    3 6 Отговор
    Абе кви хора сте? Пращате децата си да учат в Англия, а пък милеете за Русия. Що не отиват в Мосва да учат и работят, ами в Лондон? Кво се лапнали по тия диви рашъни не знам.
  • 24 Гост

    3 4 Отговор
    Абе кви хора сте? Пращате децата си да учат в Англия, а пък милеете за Русия. Що не отиват в Мосва да учат и работят, ами в Лондон? Кво се лапнали по тия диви рашъни не знам.
  • 25 Мужик

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Абе, Бояришник, от коя Фейсбук страница за фалшиви новини се "информираш", че си написал толкова откровени лъжи и глупости? Да, виждам, че си тотално неграмотен, затова допускам и възможността просто да не разбираш това, което се опитваш да прочетеш и да си го измисляш сам по тази причина, но, ако е така, поне си трай и не пиши свободни съчинения... Английските служби категорично доказаха, че зад отравянето на Скрипал стоят именно руснаци и доказателствата им бяха достатъчно убедителни за 28 демократични държави, които експулсираха руски дипломати. Тереза Мей изобщо няма да напуска поста си, камо ли пък за това... А, Организацията за забрана на химическите оръжия (единствената международна организация, която се занимава с разследване за използване на химически оръжия) досега е потвърдила 4 (ЧЕТИРИ) случая за използване на химически оръжия от режима на Башар Асад. Резултатите от Дума още не са готови, така че комисията изобщо не е излизала с никакви информация за там, но по начина, по който Сирия и Русия пречиха няколко дни на инспекторите да стигнат до Дума, а после реваха, че инспекторите мислили да изравят трупове на загиналите (ама нали според тях всичко беше изсценировка, какви загинали тогава?!...), мога да се обзаложа какви ще са резултатите.
  • 26 Доктор Охболи

    2 0 Отговор
    !00 грама били еквивалент на 100 милиграма...малееееееее, ученото си учено, вече ще знам, че 100 лв са еквивалент на 1 000 000 лв. Неграмотници на квадрат.
  • 27 Гост

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В интервю за „Ню Йорк таймс“ генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия заявява, че 100 грама са еквивалент на 100 милиграма.
    Ще си скъсам дипломата за средно образование, как така грам и милиграм са равни?!

    Коментиран от #28

  • 28 Мужик

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Журналистите в БНР, Факти, а и най-вече в Ню Йорк Таймс трябва да си скъсат дипломите. Явно тези от Ню Йорк Таймс са допуснали техническа грешка, а в последствие всички копи-пействат без да мислят и още преди часове им се наложи на ОЗХО да правят специално обръщение, че става въпрос за милиграми, не грамове...

    Коментиран от #29

  • 29 Доктор Охболи

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мужик":

    Ама вярно си неграмотен мужик. Ясно е, че става дума за 100 милилитра, които наистина са равни на 100 грама. И ти си като журналюгите,пишеш, ама не можеш да четеш.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания