Last news in Fakti

14 Май, 2018 16:48 1 908 6

Скрипал се е срещал с чешки агенти

  • чехия-
  • агенти-
  • сергей скрипал

Той е съдействал за разкриването на руска шпионска група

Бившият руски разузнавач Сергей Скрипал е провел тайна среща с чешките разузнавателни служби, съобщи ТАСС.

Вероятно разговорите са целели разкриването на руска агентурна мрежа. Те са се провели през 2012 г. Първата среща се е състояла в Прага. В последствие е имало още една такава в Лондон.

Смята се, че след като се е установил във Великобритания, Скрипал си е сътрудничил с МИ-6 за разкриването на руски шпионски кръгове. Той е имал срещи с различни служби на страни, които са партньори на Великобритания.

Преди няколко месеца Скрипал беше отровен с паралитично веществено в Слосбъри. Чешки медии твърдят, че атаката не е била свързана с неговите срещи в Прага.

По-рано чешкият президент Милош Земан обяви, че в страната му се е произвеждало веществото Новичок, но по-късно местните власти обявиха, че това не е вярно и че веществото само е било тествано на тяхна територия.
За нападението срещу агента бяха обвинени руските служби. Кремъл обаче отрича твърденията. От там твърдят, че веществото може да се произведе на много места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 3 Отговор
    и новичока се оказал чешки...
    Слаб МИ-5!!!
    Много слаб!!!

    Коментиран от #4

  • 2 ЗайоБайо

    7 1 Отговор
    Абе тоя жив ли е? Умря ли? Пишат винаги "отровен" , не "опит да бъде отровен" .
  • 3 Диди

    4 2 Отговор
    За предателите само така.Никой не ги харесва.

    Коментиран от #5

  • 4 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Новичока се доказа "подхвърлен". Оставете какво бълват медиите. Лабораториите друго установяват. Оказа се, че лабораторията установи новичок, но в прекалено чист или по-точно казано лабораторен вид. А веществото извадило от строя Скрипал е съвсем друго. Ингилизите се оправдаха, че били сложили "другото" вещество -БЗ- да видят дали лабораторията ще го установи. Демек дали са професионалисти. Честно казано такова идиотско обяснение не съм чувал. Пробата е явно компрометирана и не би трябвало дори да се съобразяват с нея. Паталогията на Скрипал показва, че е бил под въздействието на БЗ, а не на новичок. Нищо де. И това ще бъде обявено рано или късно официално. Между впрочем както и официално оневиниха и руските спортисти от МОК. Почти всички обвинени в допинг аферата официално са оправдани и всички права и отнети медали върнати. За сега са 14 спортисти. На други 95 изобщо бяха снети обвиненията. Само че тези новини някак си на никой не му е изгодно да ги съобщава по медиите и тихомълком се подминава все едно нищо не се е случило. Защо ли? Така ще стане и със Скрипаловия случай.
  • 5 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Дидиии, когато някой предаде родината си, много по-лесно ще предаде "новия си благодетел". Така че не се знае кой в края на краищата се е опитал да му види сметката и по каква причина. Човека е бил употребен и е в тежест. Сиреч, благодетеля му требе само да го храни без да има файда. Ако една крава спре ражда и да дава мляко, какво следва???? Надявам се вдяваш за какво иде реч.
  • 6 РУСКИЙ

    2 0 Отговор
    Гордеем се пред света, че сме отровили предателя. Предупреждаваме всички настоящи и бъдещи предатели и негласували за Путин -мероприятието беше точно преди изборите! НО... Приписваме го на други /свършили нашата черна работа!?/, но не ги хвалим, а ги обвиняваме в престъпление. И сме обидени дълбоко в необятната си руска душа. Сюжет по Достоевски...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания