Last news in Fakti

8 Май, 2018 18:39 1 269 2

Джон Кери: Има нова оръжейна надпревара

  • надпревара-
  • оръжия-
  • иран-
  • сащ-
  • джон кери

Според Кери тези действия заплашват договора за ядрените оръжия

Джон Кери: Има нова оръжейна надпревара - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който беше главният преговарящ в правителството на предишния американски президент Барак Обама за сключване на ядрената сделка с Иран, предупреди днес, че се разгръща "нова оръжейна надпревара", заплашваща други договори за съкращаване на въоръженията, предаде "Асошиейтед прес".

Кери каза, че "опасно, днес ние се оказваме заобиколени от определени хора, които говорят за нова оръжейна надпревара", и че парите, които тя ще струва, "би трябвало да отидат за здравеопазване, строеж на училища и инфраструктура и изграждане на бъдеще вместо за създаване на оръжия".

Според Кери тези действия заплашват договора за ядрените оръжия със среден обсег и договора за съкращаване на стратегическите оръжия.

Той направи изказването на конференция в Милано, преди американският президент Доналд Тръмп да обяви дали ще изтегли САЩ от ядреното споразумение между Иран и световните сили.

Тръмп отвърна, като заяви, че Кери "не може да се примири с факта, че е имал своя шанс и го е пропилял", що се отнася до Иран. "Стой далеч от преговорите Джон, ти вредиш на страната си!", написа Тръмп в Туитър, реагирайки на съобщенията, че Кери дискретно насърчава ядрената сделка с Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 0 Отговор
    Ами намалете си разходите, вие ги давате най много за да тероризирате целия свят
  • 2 АСД

    2 1 Отговор
    Проблема е ,че САЩ имат най-големия военен бюджет и въпреки това губят надпреварата във въображението. САЩ инвестират в самолетоносачи, а Русия и Китай в хиперзвукови ракети. Явно цената на две ракети е несъизмерима със самолетоносач, но от военна гледна точка е разлика от само 10-15 минути.