Last news in Fakti

9 Май, 2018 07:15 1 237 6

САЩ водят психологическа война

  • иран-
  • споразумение-
  • сащ

Мохамед Рохани призова партньорите да се противопоставят на САЩ

САЩ водят психологическа война. Това заяви иранският президент Мохамед Рохани, цитиран от РИА Новости.

По-рано днес САЩ се оттеглиха от споразумението за ядрената програма на Иран. Според Рохани споразумението все още може да оцелее, ако партньорите се противопоставят на американския президент Доналд Тръмп.

Рохани вече е дал инструкции за подготовка за възобновяване на обогатяването уран в енергийната
агенция.

"Нашият опит показва, че ние винаги спазваме ангажиментите си, а САЩ не. Всичко показва, че
сме спазвали ангажиментите си. Те подписаха това споразумение. Сега не го спазват", заяви Рохани.

Според него последните анализи показват, че Иран спазва споразумението. Той призова за преговори,
които да доведат до спазване на споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 13 Отговор
    Чалмите се самозабравиха,защото се видяха с пари и се помислиха за СИЛА.защото станаха неуважителни и забравиха как дълбаеха дъното на мизерията когато имаха наложено ембарго дълги години.И КАК ПОДСКОЧИХА ИКОНОМИЧЕСКИ когато ембаргото бе отменено!За благодарност се сдушиха с Русия в Сирия,подкрепиха Башар и започнаха да дразнят Израел.Затова и след прекратяване на договора със САЩ,МОМЕНТАЛНО ЩЕ ИМ БЪДЕ НАЛОЖЕНО ЕМБАРГО,което ще бъде естествено петролно,технологично и всякакво "каквото трябва".Истината е,че Иран просто се съмняваше в решителността на Тръмп и го мислеше за мекушав лайкаджия,пък то кво стана...Не че не може да се възстанови договора,но...Иран ще трябва да клекне на САЩ КАТО СЕВ. КОРЕЯ,дори повече!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Барчо

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    И откъде си направи извода, че СК е клекнала????!?! Ядрените и ракети са по бункерите и стигат до кравария. Нови опити не и трябват, защото вече имат каквото и е необходимо. Ким никъде не е заявявал, че ще унищожи ракетите си. Не съм видял Ким да ходи да се моли на америте. Те ходят при него. Що се отнася до Иран, то Тръмп разваля нещо, което е постигнато с много труд и взаимни отстъпки от друг изключително лесно и лекомислено. И целта му е прозрачно ясна. Икономика. Цял свят е против оттеглянето му.

    Коментиран от #6

  • 4 ЗайоБайо

    0 3 Отговор
    Факта, че Меркел и Макрон си трошат краката да убеждават перчема показва, че Иран имат поне няколко аса в задния джоб.
  • 5 ти недей

    0 1 Отговор
    Рижия дебил играе в твоето хоро. С един замах унищожи опозицията ти.
  • 6 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Той не знае че С.Корея е клекнала,но ти знаеш че ядрените и ракети са по бункерите! От къде имаш тази секретна информация! Видя ли ги тези ядрени ракети! Аз видях че Ким клекна! Пусна американски шпиони! Преговаря и то с усмивка! Иран има 2 избора- да клекне сега или да клекне след бомбандировките! Жалко че ще клекнат сега( до месец ще предоговорят условията) !