Last news in Fakti

9 Май, 2018 14:00 1 868 9

САЩ не са икономически полицай на света

  • франция-
  • иран-
  • сащ

Франция недоволна от решението на Доналд Тръмп

САЩ не могат да бъдат икономческия полицай на планетата. Това заявиха френски представители, цитирани от RTL.

Това стана, след като президентът на САЩ Доанлд Тръмп извади страната от споразумението за ядрената програма на Иран. През следващата седмица външните министри на Франция, Германия и Великобритания ще проведат среща с представители на Иран.

„Ще си посредничим с нашите колеги в понеделник. Искаме да обсъдим ситуацията с представители на Иран. САЩ се оттеглиха от споразумението, но то съществува“, заяви френският външен министър Жан Ив льо Дриан.

Франция е един от големите поддръжници за запазване на споразумението. Френският финансов министър Бруно льо Мер заяви, че решението може да донесе проблеми за френските фирми. В момента той води разговори със своя американски колега Стивън Мунчин. Двамата обсъждат възможни решения. Американският посланик в Германия вече призова местните фирми да прекратят отношенията си с Иран, Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    41 1 Отговор
    САЩ са престъпници и защитават само своите икономически интереси с войните по целия свят,а такива като нас са им съучастници и слуги,които ще бъдат изритани след като изпълнят мисията си на пионки!
  • 2 Шляхтиц

    35 0 Отговор
    Моите поздравления и почитания! Бъргарските управници винаги включват България към световни престъпници и от България на три морета останахме три файтона българе!!!!!!!!!
  • 3 Реалист1

    16 0 Отговор
    Ако не бяхте напълнили навремето Северна Америка с боклуците си, сега нямаше да ви плюят в лицето и да ви командват. Че и ние ви носим последствията заради нашите продажници
  • 4 патриотъ

    30 0 Отговор
    Показателно е,че САЩ казват кой какво да произвежда,кой какво да купува,кой какво да продава и кой в каква кочина да се навира!За каква демокрация и свобода говорим тогава и по какво се различава от мразения от някои социализъм от сегашното положение!?Борихме се за свобода и демокрация,а получихме пак социализъм,само че по американски!И излиза,че единствената свободна и демократична страна в момента е само Русия!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Работа и далавера

    21 0 Отговор
    Ние нали го отнесохме,няма Южен поток,няма реактори,няма АЕЦ,няма домати,няма нищо и най важното няма вече и Българи,останаха само плевелите насадени от Кънчо и неговите съдружници от Хелзинската банда.....
  • 7 666

    4 0 Отговор
    Отново М..ти въртят франсетата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Adam

    1 0 Отговор
    скоро дори и пуделте ще ухапят наглия си господар:)
Новини по държави: