Last news in Fakti

12 Май, 2018 13:00 1 352 22

САЩ са готови да помогнат на Северна Корея

  • северна корея-
  • икономика-
  • сащ-
  • помощ-
  • майк помпео-
  • ким чен-ун

Ледовете се топят

САЩ са готови да помогнат на Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

САЩ са готови да подпомогнат севернокорейската икономика и да дадат гаранции на Ким Чен-ун, ако Пхенян предприеме "смели мерки за бързо и цялостно освобождаване от ядрените си оръжия", заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, предаде "Скай нюз".

На среща с южнокорейската външна министърка Кан Кьон-уа във Вашингтон двамата министри повториха искането си за "пълно, проверимо и необратимо премахване на ядрените оръжия" на Корейския полуостров.

"Ако Северна Корея предприеме смели мерки за бързо освобождаване от ядрените си оръжия, САЩ са готови да работят със Северна Корея за издигането й до същото равнище на благоденствие като южнокорейските ни приятели", увери Помпео.

Той обясни, че на срещата си със севернокорейския лидер Ким Чен-ун тази седмица е обсъдил с него "задълбочени, сложни проблеми, предизвикателства, стратегически решения", които по думите му Ким ще трябва да вземе, "ако е съгласен на пълно освобождаване от ядрените оръжия в замяна на гаранциите, които сме готови да му предоставим".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо Силек

    36 7 Отговор
    Тези на когото са помогнали бял ден не е видял...

    Коментиран от #9, #11, #20

  • 2 НКВД

    28 5 Отговор
    Гаранции каквито Обама даде на Иран ли?
  • 3 ......

    27 3 Отговор
    Знаем, те на всички помагат безкористно, по-големи самаряни на земята от тях, нема. И все пак - хубаво е човек да си върже гащите със сезал при таквиз помагачи, щото...току-виж и без тях останал
  • 4 гост

    24 5 Отговор
    Както на Ирак, Либия и Авганистан.
  • 5 да се вземе предвид че

    19 6 Отговор
    Разбира се, че Ким няма да се съгласи - да размени кон за кокошка. Най-многото, на което може да се навие е да предаде ядрените си оръжия на съхранение в друга държава, а това може да бъде само Китай. И китайците да гарантират, че той няма да има достъп до тях ако от САЩ също спазват споразумението(нещо което те няма да направят)Тъй че плитките евтини говедарски номера няма да минат, вече цял свят ги знае колко струват техните обещания.

    Коментиран от #21

  • 6 СССРБАРЕТА

    10 6 Отговор
    ако Северна Корея и САЩ се сближат това означава бъдещ упадък Глад и мизерия за Южна Корея! Вече няма да има смисъл да бъдат помпане изкуствено и ще се получи нещо като с Гърция! Леко-полеко Южна Корея ще се превръщам във все по-лошо и по-лошо и безперспективно място!
  • 7 Kcaniba

    5 21 Отговор
    С.Корея се осъзна, по-добре късно отколкото никога!Видя до къде я докара дружбата с братския съветски съюз, България също яде тази попара ! Браво на американския политически елит,който се справи блестящо с военнолюбците в Пхенян,подстрекавани от империята на злото!
  • 8 Робот

    23 4 Отговор
    Само глупак може да вярва на американците. Справка Горбачов.
  • 9 СссереМ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо Силек":

    Южнокорейците зле ли са,а японците?
  • 10 Бесен пес

    11 3 Отговор
    Демек това значи : " Вие си нарежете ракетите , за да като ви нападне в последствие няма с какво да ударите Континентална Америка"

    Кимчо , ще е много тъп ако си унищожи ядрения потенциал !
  • 11 ссссс

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо Силек":

    Севера и Юга са типичен пример за държави които са имали нещо общо с Русия и съответно със САЩ.Южна Корея е била под крилото на САЩ и в момента е сред най-развитите и технологични страни в света.Северна Корея е била съответно под крилото на Русия и в момента е една от най-слабите икономики,бедна страна,с мизерстващ народ и никакво бъдеще,точно като Русия.Еми за какво говорим ?! Извода е ,че ако си под крилото на САЩ ,ще успееш да се развиеш,а ако си под крилото на кремълци ,си обречен да си беден и недоразвит.Пример е целия източен блок.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "ссссс":

    Що тъй нямаме нищо общо с Южна Корея, макар и бидейки десетилетия под "крилото на САЩ"... и що тъй бяхме пъти по-добре в почти всичко, когато бяхме под "крилото на СССР"? .... може би сме изключение от твоето правило, нали?!

    Коментиран от #14

  • 13 Кики

    4 2 Отговор
    САЩ колко ще платят на Ким за премахване на ядреното си оръжие? Да не мислите, че Ким ей така ще го махне щото са му много симпатични? Ще ги дере яко! Трябва да е на стъпки. След последната стъпка С.Корея трябва да е на нивото на Ю.Корея. Ким е хитър и ще се възползва.
  • 14 ссссс

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ти знаеш ли въобще какво е да си под крилото на някой бе ,неук ватник ?

    Коментиран от #16

  • 15 ****

    4 1 Отговор
    О те на колко народ по света помогнаха,че и на С.К. няма да помогнат,по същия начин помогнаха и на Либия след като се отказа от ядрените ракети.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ссссс

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Като си неук и ограничен е съвсем нормално да ти остава само това да се смееш.

    Коментиран от #19

  • 18 ПОМАГАТ ? ДА ! ДА, ИМ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ !

    3 2 Отговор
    ТИ ДА СИ ВИДЯЛ НЯКОЙ, НА КОГОТО АМЕРИКА МУ Е ПОМОГНАЛА И ПОСЛЕ - ЦВЕТЯ И РОЗИ ? ЩАСТИЕ, ИДЕАЛИ, МЕЧТИ И ИЗОЧИЛИЕ ДА ЦЪФТИ ? КАЖИ МИ ЕДНО ТАКОВА КЪТЧЕ НА ЗЕМЯТА ? НЕКА ИДА ДА ГО ВИДЯ ! Аз помня БЪЛГАРИЯ след войнато 1944 - ОТ АГРАРНА, БЕДНА, МАГАРИЩАРСКА И ЦЪРВУ.АНСКА ОГРУХАНА ДЪРЖАВА - РУСИЯ НИ НАПРАВИ ХОРА СЪС СТАНДАРТ И КУЛТУРА ! И НИКОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НИЩО НЕ НАППРАВИ А САМО ГРАБИ И ЗА ВОЙНА ГОВОРИ . СРЕЩУ КОГО ?
  • 19 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "ссссс":

    Ако искаш може да се обоснова за пост 12, часта за България и икономически, и демографски, и социално, военно ако искаш, правил съм го десетки пъти с еднакъв резултат - потапяте се пак там, от където сте изплували. Затова казвам, че сте смешни в напъните си за прозападна пропаганда. По-зле сте от комунистите, но пък това е нормално имайки в предвид нивото на обучение сега и някога.
    А да правиш заключение за някой, че е "неук и ограничен" без да си влязъл в спор и имаш представа за подготовката на човека срещу теб е елементарна защитна реакция на човек, който освен със заучени лозунги, просто няма с какво друго да ти опонира.
    Както и да е, за мен е загуба на време, а и статията няма аудитория, така че не смятам да се хабя!
  • 20 Голем смях

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо Силек":

    Ти за планът Маршал не си ли чувал?Сегашното си благоденствие и просперитет Западна Европа го дължи на САЩ.Първо САЩ ги спаси от Хитлер,а после възроди съсипаните им страни и икономиката .Европа откри и създаде Америка,Америка спаси Европа от фашизма.Сега САЩ пази Европа от исляма и Русия.Който е станал приятел с Америка винаги е просперирал .

    Коментиран от #22

  • 21 Голем смях

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "да се вземе предвид че":

    Що не вземеш да напишеш книга.Явно фантазията ти работи неуморно.Майтап бе Уили.Много си тъп за книги,а това явно е плод на болна фантазия.Мноооого болна.
  • 22 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    "Сега САЩ пази Европа от исляма" ?!
    Страшно я пази! Като разби няколко арабски и африкански кошера и широко отвори вратите на Европа.
    А европейските икономики с изключение на Германия са затънали в дългове също като "благодетелят" си. Дълговете на необезпеченият долар.
    Да, планът Маршал беше свеж въздух след WWII но и крепосничество, което държа прекалено дълго Европа в подчинение. Реалността понастоящем няма нищо общо с 50-те или 80-те на миналият век, а следващите 20 години Европа ще се бори за независимостта, суверенитета и културното си оцеляване.
Новини по държави: