Last news in Fakti

14 Май, 2018 08:11 1 296 13

САЩ трябва да дадат гаранции на Ким Чен-ун

  • сащ-
  • северна корея-
  • гаранции-
  • ким чен-ун-
  • сигурност-
  • майк помпео

Това е условието, поставено от Пхенян

САЩ трябва да дадат гаранции на Ким Чен-ун - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Съединените американски щати ще трябва да дадат гаранции по сигурността на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, ако бъде постигната ядрена сделка, заяви американският държавен секретар Майк Помпео, предаде "Асошиейтед прес".

Помпео се срещна с Ким по-рано тази седмица в Северна Корея, помагайки за подготовката на срещата между севернокорейския лидер и президента на САЩ Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур.

Целта на Тръмп е Северна Корея да се откаже от ядрените си оръжия завинаги и по начин, който да може да бъде проверяван. В замяна САЩ са готови да помогнат на бедната страна да укрепи икономиката си.

Попитан дали САЩ на практика казват на Ким, че може да остане на власт, ако изпълни техните искания, Помпео заяви по телевизия "Фокс нюз": "Ние ще трябва да предоставим гаранции по сигурността, разбира се."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоол

    17 2 Отговор
    С американци и гаранция - чудно!
  • 2 СссереМ

    4 2 Отговор
    Има гаранция-франция,как да няма.
  • 3 Хохи

    0 1 Отговор
    Лошоооооо
  • 4 Румяна Костова

    13 3 Отговор
    Колкото дадоха гаранции и на Иран при ядрената сделка.И на Кадафи също.И на обещанията,които дадоха на Горбачов,ме няма НАТО да се разширява кэм Русия.То на подпис не може да им се вярва,а какво остава на едната честна дума.
  • 5 гошо

    10 2 Отговор
    Гаранция за Ким са ядрените му ракети. той няма да ги унищожи никога защото знае, че краварите са подли и долни същества.
  • 6 Реално

    9 1 Отговор
    Договорът със САЩ не струва и пукнат цент. Доказано е през последните десетилетия.
  • 7 Кики

    4 3 Отговор
    Може ли С.Корея да търгува с враг номер1? Защо не? Другите страни как го правят? САЩ искат само да "подпомогнат" икономиката на С.Корея при ядрена сделка... много тънко искат да минат! Искат кон за кокошка! Ким трябва да поиска след сделката страната му да стане на нивото на Ю.Корея... залога е голям!
  • 8 Паток

    8 1 Отговор
    Гаранции, че като приберат оръжието, ще спретнат една цветна революция и главата на Ким ще се търкаля в прахта като тази на Кадафи!!!
  • 9 Кики

    4 1 Отговор
    Не бъркайте С.Корея с Иран, Ирак и Либия. Много е важно Ким как ще си изиграе картите - трябва да се е поучил от грешката на Иран. До като Ю.Корея е заложник, Ким не може да последва съдбата на Либия, Ирак и др.Нито пък Китай ще позволи. Гаранциите, които иска Ким са по-скоро за пред света, но той няма да разчита на тях.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 СссереМ

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    Китай пък кой ги пита,те с филипините не могат да се оправят камо ли със щатите.
  • 11 да се вземе предвид че

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    Със сигурност Ким няма да се навие да унищожи ядреното оръжие. Най-вероятно сделката ще е да го предаде на съхранение в Китай, а китайците да гарантират че той няма да има достъп до него(докато САЩ спазват споразумението разбира се) Ако кравабойс нещо се отметнат от Пекин му връщат ракетите и толкоз.

    Коментиран от #13

  • 12 Барчо

    1 1 Отговор
    Хааааааа, хааааа, ха! В допълнение на коментар №2. Ако Ким направи тая работа дето я афишира, със сигурност сметката му е набъбнала с мноооого нули и някаква цифра отпред в "зелено". Иначе никой дори под среден интелект не би се хванал на хорото с кравария. Гледам вече и Мекерето дава заден ход. Само че стореното вече е сторено. Ханс в скоро време ще се казва Ал-хансил или нещо подобно.
  • 13 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "да се вземе предвид че":

    Че кой говори за унищожаване на ядрените оръжия или откарването и някъде. Те сигурно ще си останат там където са си. Унищожава се вече повредената площадка за ядрени изпитания, която така или иначе не може да се ползва. Това поне със сигурност го е заявил до този момент Ким. В противен случай може да е приел злато равно на собственото си тегло плюс теглото на някоя ракета в швейцарска банка. Иначе няма обяснение да си сваля гащите е да се надупи на рунтав....
Новини по държави: