Last news in Fakti

16 Май, 2018 09:40 2 299 1

Гърция и Македония са „далеч“ от решаването на спора

  • гърция-
  • македония-
  • име-
  • спор-
  • далеч-
  • нато

Македония все още е далеч от ЕС и НАТО

Гърция и Македония са „далеч“ от решаването на спора - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция обяви, че е „далеч“ от решаването на спора с Македония за името, който спира членството на балканската страна в Европейския съюз и НАТО, предаде „Ройтерс“.

Лидерите в ЕС се очаква да решат през месец юни дали да започнат преговори с Македония за влизане в блока. Скопие обаче не може да се надява на членство, без да отпадне ветото на Атина заради спора за името.

Спорът се заражда през 1991 година, когато републиката обявява независимостта си от Югославия. Гърция обаче отказва да я признае под името „Македония“, твърдейки, че тя има териториални претенции към едноименната област в северната част на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Не си клатете краката преди да яхнете магарето!Защото много лошо ке паднете!!Има много да чакате докато гърчолята се хванат на тази въдица!Те са от стара коза яре!!!Така,че поживьом ,увидим!!Много пазарлъци и много пари ще глътнат гърците за това име!!Само,че ние няма и да разберем!!
Новини по държави: