Last news in Fakti

26 Май, 2018 18:59 41 935 84

Турция готова за удар по САЩ

  • турция-
  • f-35-
  • сащ

Страната е готова на ответни мерки, ако не получи F-35

Проект за сътрудничество, с който да се гарантират сигурността и стабилността в град Манбидж в Северна Сирия е очертан след среща в Анкара между работни групи на Турция и САЩ, съобщи БНР.

Срещата в турската столица е в навечерието на разговорите между външните министри Майк Помпео и Мевлюд Чавушоглу на 4 юни във Вашингтон. В изявление след заседанието снощи се подчертава, че на 4 юни Чавушоглу и Помпейо ще се срещнат, за да обсъдят препоръките на експертите.

Съгласно пътната карта кюрдските Сили за народна защита трябва да се изтеглят от сирийския град Манбидж и той да бъде поставен под съвместния контрол на американски и турски части. Анкара многократно заявяваше, че разглежда Силите за народна защита като част от Кюрдската работническа партия и че ще продължи военната си операция в Африн и към Манбидж, където обаче са разположени американски военни.

Междувременно говорителят на външното ведомство в Анкара Хами Аксой заяви готовността на страната за ответни мерки, ако Съединените щати възпрепятстват доставката на самолетите Ф-35 за Анкара. Коментарът на говорителя на турското министерство беше провокиран от инициативата на група сенатори – демократи и републиканци – да включат Турция в забранителен списък за придобиване на най-новия американски многоцелеви изтребител Ф-35. Искането за санкции срещу Турция е заради желанието ѝ да закупи руски противовъздушни комплекси С-400 и задържането на американския пастор Андрю Брансън. Той се намира в турски затвор от 2016 г. по обвинения в шпионаж.

Аксой заяви, че Турция е изпълнила всички свои ангажименти по сделката и очаква и двете страни да я спазват. Той добави, че страната ще вземе всички мерки да защити свои фирми от санкции, налагани от Вашингтон заради отношения с Иран.

Турция иска да закупи партида от над 100 бойни самолета Ф-35 и също така води преговори с Вашингтон за закупуване на противоракетни комплекси „Пейтриът“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    42 77 Отговор
    Ся всичката русуфилня силно се напрегна, ще чака удар, ми тя отдавна чака някой да удари САЩ, но все никой не се решава !

    Коментиран от #6, #8, #66, #84

  • 2 Коментар

    95 5 Отговор
    Айде СТИГА ВЕЧЕ.ЗАГЛАВИЕТО Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ.
    СТАТИЯТА НЕ ОТГОВАРЯ НА ЗАГЛАВИЕТО.

    Коментиран от #7, #17

  • 3 Ааахааа

    41 18 Отговор
    А този хич няма да му цепи басма, ще ги опука като нищо.
    А и е време някой да им каже зрасти джендъре

    Коментиран от #5

  • 4 СссереМ

    48 31 Отговор
    Човек ще си помисли че кимчо си има двойник при комщиите,само дето гащите не са му ядрени а прокъсани шалвари от капалъчарши.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доктор Ох Боли

    24 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    -..... ха ха ха.... Ти пак ли не си си пил/а лекарствата ..... ха ха ха... Напрегаш са ..... ха ха ха....
  • 7 Име :

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар":

    А ,сефте :)
  • 8 Да да

    41 37 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Е сега се сетих как ще нанесат удар турция! Ще ударят дружно и силно чела в земята! Удара ще е толклва мощен,че Тръмп ще се напикае от ....... смях! След малко се връщам,да не се изпусна и аз :ддддддд
  • 9 Рубладжийче

    28 36 Отговор
    Абе не знам какъв удар ще нанесат. Щото лирата тръгна да се изравнява с рублата. А комшиите няма да простят на бай Реджеб обедняване и затягане на коланите. Те никога не са били крепостни селяни.

    Коментиран от #69

  • 10 Бесен Язовец

    47 19 Отговор
    Турците май ще заминат с кошницата за пазар отново в Москва. САЩ ще остане и без тия заделени $$$ от Турците за въоръжение! И тогава вече онова в Белия Дом ще си боядиса косата в Черно
  • 11 ivan4o

    27 30 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Искави се и наще да са такива ,но нема баце! Русия зависи от Турция в сферата на петрол газ, сащ също са зависими от Турция без тях немогат да крадат спокойно!

    Коментиран от #28, #40

  • 12 БНВ ездач

    16 20 Отговор
    Тия така ще си купят ф-ки, че направо ги виждам, как са запрелитали над спорните островчета и Атина!!!
    На мухльото му стана много - почна да върти далавери с Русия, заплаши Гърция, взе си занапред малко земя в Северна Сирия... Все хубави неща. А сега направо му капят лигите за ф-35.
    Ще, де, ще! Що си мисля, че на следващите избори, ще стане нещо с него? ИЛИ СЛЕД ТЯХ...
    А бе, я да вземем да си харесваме комшийте, а пък те дружно ще удалят челото в земята и ще се скарат на САЩ.

    Коментиран от #14, #49

  • 13 некойси

    26 33 Отговор
    НАГЛЕЦИ. Феса е наглец. Не стига, че прави неща, поради "исторически права" за това и онова, тук и там, ами е достатъчно нагъл и да иска и по-добро оръжие за да тормози всички! Нали в турция произвеждаха собствени оръжия? Само дето космически кораби не били произвеждали! Ха-ха. Това да не са тенекии за сирене. Собствени оръжия в чужди фабрики и с чужди технологии. Като почнат да произвеждат Калашников по най-добрата технология - студено изковаване, както се произвежда в Казанлък или подобен, тогава ще си говорим. Един колега даде 3500 за "оригинална Берета", която впоследствие се оказа турски боклук и мерната линия, като я погледнеш откъм приклада описваше полумесец! То бива, бива да си тъпак, ама даже и на тая марка работниците да са толкова неграмотни. Сами си правете изводите. Искам да видя военната продукция на турция. Ако са самолети е ясно, че ще летят по земята. За корабите - мисля, че ще станат подводници. Но големите неща ще са танковете - то се видя, как "кюрдски маймуни" с АК и РПГ ги отнасят.

    Коментиран от #15, #55

  • 14 опс

    40 13 Отговор

    До коментар #12 от "БНВ ездач":

    "Преклонена глава сабя не я сече", каза Ганя и се наведе на Дончо. Ние в България не обичаме "политици с топки", а и без това такива тук нЕма!

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Синан

    19 11 Отговор
    Правят се излишни драми пак.. На Сащ и на Турция им е ясно, че щом се е стигнало до тука, Сащ ще им продадат изтребителите. Даже, си мисля (само), че Турците са изплатили ако е цялата още, поне част от сумата към Сащ.. Защото, не вярвам изтребителите да са в Турция, пък Америка още да не си е прибрала милионите... както вече се знае, другият месец ще се доставят самолетите, все пак това е сделка за милиони.

    Коментиран от #77

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БНВ ездач

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "опс":

    Засега!... А и това го казваш ти, не целия Български народ.
    Под който и ник да се криеш, те издават постоянните ти простотии на мит!
  • 19 Иванов

    18 21 Отговор
    Не може Ердо да прави антиизраелска коалиция и да се сърди, че не получава оръжие с което реално може да срине Израел със земята. Просто такова оръжие няма да му дадат нито американските, нито руските евреи. И не само това, но ще му сринат и икономиката и ще го свалят от власт и ще му оставят само топките, да си ги носи под мишница.

    Коментиран от #20, #71

  • 20 ivan4o

    22 8 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Кой е казал , че няма ги дадът бре !? Иска ти се но щес останеш само с искането!

    Коментиран от #27

  • 21 некойси

    15 13 Отговор

    До коментар #15 от "ivan4o":

    Не виждам, какво да проучвам. Тая ваш,та прехвалена пушка е почти пълен дериват на Хеклер и Кох 417.
    Както съм казвал и по рано, това да не са тенекии за сир,не???
    Лесно е ,като си купиш патента и произведеш 35000 бр! Какво не ви достига технологии, материали или просто германците си хванаха пътя и не искат да работят за вас?
    Смешници.
    П.С. А относно животните - в твоя генотип е заложено да бъдеш добър гледач на овце и кози, така че... чобан!!!

    Коментиран от #22, #35

  • 22 ivan4o

    14 13 Отговор

    До коментар #21 от "некойси":

    Ти що четеш от вестниците за оръжието и то от бг вестниците.пхахаха нащастник тва оръжие мина сички изпитания на нато дет са 42 на брой, още други. Няма друго оръжие от сорта да е минало теа изпитания бре баклук. Патент било тва било онова било , патент ак

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Месут

    37 40 Отговор
    Голям смях как потомци на бивши роби а в момента последна дупка в ЕС българите, лаят и завиждат на все по могъща Турция. И на децата им стана ясно че лирата е атакувана заради независимата политикана Ердоган и защото не цепи басма нито на ЕвроГейския съюз нито на американците. Ще му пръднат на онази работа на Ердоган. А българчетата само могат да си лаят и да чакат някоя милостиня от ЕС или някоя рязана тръба за газ от Турски поток.

    Коментиран от #26, #64, #70

  • 25 СссереМ

    9 5 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Имаш - от мен само заради обидите към колегата,иначе за другото си прав.
  • 26 гоуст

    37 17 Отговор

    До коментар #24 от "Месут":

    Публикувано във факти.бг: Голям смях как потомци на бивши роби а в момента последна дупка в ЕС българите, лаят и завиждат на все по могъща Турция. И на децата им стана ясно че лирата е атакувана заради независимата политикана Ердоган и защото не цепи басма нито на ЕвроГейския съюз нито на американците. Ще му пръднат на онази работа на Ердоган. А българчетата само могат да си лаят и да чакат някоя милостиня от ЕС или някоя рязана тръба за газ от Турски поток.

    Интересно е, че Вие също се натискате за Еврогейския съюз, че без малко и да ви вземат. Добре, че мустакатия примат си показа истинското лице.
    Лирата дори и да е атакувана, всеки истински икономист, ще ти каже, че не може изкуствено да се държи лихвата на ниски нива, когато има дефицит в националната макроикономическа обстановка. Не се мъчи да го разбираш, това не е да онождаш козичките, докато ги пасеш.
    А дали сме потомци на бивши роби... Нали нямаше "турско робство" през пет вековното ни "съжителство".
    Или отвреме на време, в моментите на яд забравяте, какво ви учи мит?
    Обичате да правите мъжка любов помежду си, това ви прави хомос...уалисти.
    Рязани умствено, намиращи се в 13 век, примитивни индивиди!

    Коментиран от #32

  • 27 Иванов

    10 15 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    Аз ти казвам, че няма да му ги дадат. Може някоя снимка та да си направи фотошоп или някой макет на ф35 и нищо повече!
  • 28 AXAXAXAXA

    16 7 Отговор

    До коментар #11 от "ivan4o":

    Турция е малка страна ТОТАЛНО зависима в сферата на петрол и газ, а никой няма да й позволи да КРАДЕ спокойно!

    Коментиран от #30

  • 29 Дарвимизми

    2 2 Отговор
    Плебеса прочел само заяглавието и коментира ли коментира .Матрал...
  • 30 ivan4o

    10 16 Отговор

    До коментар #28 от "AXAXAXAXA":

    В Турция идва безплатен петрол, омръзна ми всеки ден да обяснявам от каде идва защо идва как идва и то без пари
  • 31 густозно

    14 9 Отговор
    А бе кво да ви кажа, мен ми е жалко за дядото, Ердо. Горкия той! Възрастен и болен човек, а не може да си намери спокойствие от шамарите. Гледа към забада, бият му шамари от изтока. Гледа към изтока, бият му шамари от запада. Ще го изморят и ще припадне. А знаете кво викат за стария. Че или от припадане ще си ходи или от с...
  • 32 Месут

    25 38 Отговор

    До коментар #26 от "гоуст":

    Глупав българино, в макро икономически план Турция е 50 години пред Булгаристан.Можете да ни дишате прахта. Лихвите се държат ниски за да се стимулират инвестициите за които скапанат ви държавица само може да си мечтае. Живеете от милостинята на Ес. Икономика нула, кадри нула, отрицателен прираст, застаряващо население и глупави управници. Пълна противоположност на Турция. Обречени сте да ви сменят като носни кърпички.

    Коментиран от #33, #59, #81

  • 33 Havuz

    6 8 Отговор

    До коментар #32 от "Месут":

    Турция говори с МВФ.

    Коментиран от #44, #63

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Osman

    17 26 Отговор

    До коментар #21 от "некойси":

    Тая пушка е призната от специалистите за по добра и от калашников по всички показатели. Това да не ти са тенекиите произвеждани в сопот или Казанлък с които въоражавате кюрдските терористи и пешмергите

    Коментиран от #39, #52

  • 36 Голям прос

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "ivan4o":

    Като правят всичко, защо купуват?

    Коментиран от #37

  • 37 ivan4o

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Голям прос":

    Кой каза ,че правят сичко
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "ivan4o":

    Абе, ти четеш ли изобщо това, което си написал?!
  • 41 хайван4о

    15 2 Отговор
    Аз вярвам на нашия велик лидер и превърнах 20 000 долара, които имах в банката, в лири. Сега чувствам и уверен и горд.
  • 42 Гост

    14 4 Отговор
    Най известният турчин е Наум Шаламанов!

    Коментиран от #75

  • 43 Le dictateur

    13 6 Отговор
    "Питам хората: когато говорите по телефона, се чувствате добре, притеснени ли сте, че ви слушат? Ако се страхувате или сте притеснени, тогава тази страна е диктатура"

    Кълъчдароглу, лидерът на турската опозиция

    Коментиран от #72

  • 44 Le dictateur

    10 4 Отговор

    До коментар #33 от "Havuz":

    Турция е длъжна да намери 220 милиарда долара за една година.

    Абдуллатиф Сенер, съосновател на ПСР, 18/5/18

    Коментиран от #45

  • 45 Bulgarsiken

    13 11 Отговор

    До коментар #44 от "Le dictateur":

    Турция отдавна няма дълг към МВФ. Те е кредитор на фонда .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Yavuz

    15 9 Отговор
    Икономически Турция е бетон, няма един долар дълг към МВФ (IMF).Дълг може да има частният сектор, но там държавният дял като гаранция е под 20 млрд. $,при близо един трилион $ БВП.
  • 48 Васко

    11 8 Отговор
    А бе я да питам и аз нещо. Някое от туркчетата дето всеки ден пишат тука, представат се за голяма работа и псуват България... Някое от тях да приближява на 30г, майка му да работеше като продавачка, на милините, в студенския град, в София, до залата Христо Ботев, и да е срещнала баща му през Великия Ден при Хавана Клуб, на Витошка, има ли? Нека се обади момчето ако има.
  • 49 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "БНВ ездач":

    Де и нашите мухльовци да въртяха такива далавери заради народа си .
  • 50 Реплика

    7 5 Отговор
    Тези От фащт са много умни
    Създават терористи
    После си продават оръжието си
    100бр.не са никак малко
    ПКК им вярват
    Видяхме колко ги подкрепиха
    В референдума ирак
    Прости пешмеергета
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 некойси

    12 6 Отговор

    До коментар #35 от "Osman":

    Публикувано във факти.бг: Тая пушка е призната от специалистите за по добра и от калашников по всички показатели. Това да не ти са тенекиите произвеждани в сопот или Казанлък с които въоражавате кюрдските терористи и пешмергите

    Може и да е призната, но това не я прави чисто турска разработка, а точно обратното. Краденето от Хеклер и Кох е лесно, а и не е проблем, като има германци да ви я направят. Сега германците ги няма и ще видим, дали ще продължите да я произвеждате.
    Тенекиите са безотказни. А пешмергите и кюрдите, ги въоръжават САЩ, ние само произвеждаме! Вие, като въоръжавахте ИД и им изкупувахте петрола на безценица??

    Коментиран от #53, #58

  • 53 Light

    7 4 Отговор

    До коментар #52 от "некойси":

    Нека ни каже нещо и за масовите гробници на кипърски жени, деца, и бабички, дето се откриват.................

    Коментиран от #60

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Факт..пардон ..Фес

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "некойси":

    Напълно те подкрепям. Ама като гледам на кого обясняваш , по лайковете се разбира , че тука е пълно с фесове.

    Коментиран от #68

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 PlimP

    3 6 Отговор
    с баклава ли ще ги замерят
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 един от всички

    10 7 Отговор

    До коментар #32 от "Месут":

    А за качеството на населението нещо да кажеш? Освен големия си брой,турското население е известно в света с ниското си качество!Навсякъде съм го чувал това,дори отвъд атлантика,и из цяла Западна Европа. Та, хората са добре информирани по въпроса,недей да мислиш,че не ви знаят що за стока сте!

    Коментиран от #61, #74

  • 60 ivan4o

    15 6 Отговор

    До коментар #53 от "Light":

    Кой псува България бре бастун, ние бг турците не ругаем държавата където живеем. Тва може го правят тикива като теб дет са комплексарчета

    Коментиран от #62

  • 61 ivan4o

    20 4 Отговор

    До коментар #59 от "един от всички":

    Проблема е лично ваш, докато показвате етнолическа омраза, разделение,хората ще отвръщат подобаващо. Надменноста е голям проблем. Вие не харесвате никой освен себе си, тва е погубно. Негрите ви са маймуни, арабите терористи, турците незнам си ко , циганите незнамси ко,руснаците незнам си ко , за всяка нация имате определение! Вие сте перфектните пууууу спрете и се огледайте малко!
  • 62 коментатор #48

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "ivan4o":

    СИНКО МОЙ !
  • 63 Реплика

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Havuz":

    Ти хавизе или си люленист
    Или пешмерге
    Няма такива договорки
    Дано по скоро едрдо ви изчисти
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Свалиха рапторче

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Нещо с паметта си зле....удариха САЩ и то точно най големите им символи:))))
    Кулите близнаци и Пентагона.Реакция нямаше....Къде им бяха изтребителите!Сигурно се надпиваха с "ватенки";)Видя се че САЩ са най лесни на собствена територия.Смешни станаха.Един след друг ги удряха а те се пулеха и плачеха....
  • 67 Джудже

    1 0 Отговор
    И от кога "Петриът" стнаха противотанкови?
    Автора явно е последовател на Бареков и произвежда новини.
  • 68 некойси

    8 5 Отговор

    До коментар #55 от "Факт..пардон ..Фес":

    Активизират се, като се появи новина за турция. Така им е казано от турското външно. И не са чак толкова много. Два-три форумни трола на заплатка от обезценяващи се лири и стоящи на сигурно в БГ!
    Можеш да ги познаеш по лъжите и лицемерието им. Османчо, например е писач-джурналист в тоя сайт, та захлебва не само от консулството, но и от Глиган Пеевски.
  • 69 Джудже

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    И българите не сме били крепостни, но ти явно си.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Щурец

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Иванов.жалко за това хубаво бълг.име.глу-к си беше и такъв остана
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "един от всички":

    Много са образовани и умни!Учил съм във висше училище ,там имаше студенти от изселниците!Единият от тях за около 15 минути успя да намери лицето на правоъгълен триъгълник , по дадени три страни ,при това с незначителна помощ от преподавателя!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Mmmmm":

    Много са образовани и умни!Учил съм във висше училище ,там имаше студенти от изселниците!Единият от тях за около 15 минути успя да намери лицето на правоъгълен триъгълник , по дадени три страни ,при това с незначителна помощ от преподавателя!!!

    Коментиран от #83

  • 77 Ф-35

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Който има кеш пара ще купува Ф-35 който няма ще завижда.

    Коментиран от #80

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    НЕ СЕ ВОДИ ВОЙНА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ ! СТО СНАЙПЕРИСТИ В ДЪРЖАВАТА АГРЕСОР МОГАТ ДА Я СМАЖАТ / НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА КИТАЙ И ИНДИЯ / !!! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НЕГЪРА СНАЙПЕРИСТ /ОТ АМ.АРМ./ ,КОЙТО ЗАСТРЕЛЯ 11 ЧОВЕКА И ГО ХВАНАХА /ЦЯЛОТО ФБР/ ЕДВА ,КОГАТО ПОИСКА ПАРИ !!!!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Даниел

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Месут":

    Отивай в диарбекира
  • 82 Гошо чешмата

    0 0 Отговор
    Знам как шя траскат сащ с думички изречени от хитлер
  • 83 Стеф

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Гост":

    Във висше училище лице на правоъгълен триъгълник?
  • 84 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Бъркаш. Турция няма да удря САЩ. И за какво са и тия чупентии мислени 5 поколения. Просто ще си дадат парите за СУ 57. Турция нали е в НАТО. Те ще купят СУ за да разучат устройството на противников самолет.
Новини по държави: