Last news in Fakti

10 Юни, 2018 14:10 9 499 42

Русия и Китай създават мегасъюз

  • русия-
  • съюз-
  • китай

Двете страни търсят разширяване на евразийското партньорство

Русия и Китай създават мегасъюз - 1
Снимка: БТА/AP

Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство, който ще е отворен за всички страни от Шанхайската организация за сътрудничество. Това беше обявена от руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин беше на тридневна визита в Китай. Той присъства и на събранието на Шанхайската организация за сътрудничество.

Според него е възможно да се намери възможност за по-широко споразумение за евразийско партньорство.

„Подобно споразумение ще отнеме време. Трябва да бъде свършена много работа по него. Това обаче е първа стъпка за установяване на по-голям икономически съюз. Ние потвърждаваме високите нива на нашето сътрудничество и искаме неговото укрепване. Отношенията между Русия и Китай са много важни за международните контакти“, заяви Путин.

Той заяви, че с китайския президент Си Дзинпин са подписали декларация за разширено политическо сътрудничество. Те ще разширяват своя диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    52 11 Отговор
    Ще го кръстят ,,БУЛДОЗЕР" и направо ще рутат голямата седморка!!

    Коментиран от #39

  • 2 русия е джудже

    13 107 Отговор
    Незнам защо Китай въобще се навиват да имат съюз с икономическо джудже като русия.Те и в момента са такъв под името БРИКС ,но и то е тотална пародия.Кремълското джудже ,явно всячески се опитва да се мазни на Китай ,но картинката за руската кочина става ,все по-жалка и бедна.

    Коментиран от #4, #20, #25, #40, #42

  • 3 Без име

    64 14 Отговор
    Русия, да привлече и Турция към тяхна странна, както й се опитва. Тогава, да видим Сащ какво ще направят, като изгубят втората армия на Нато! Русия - Китай - Турция - Иран, ако се обединят и Сащ ще се насе*ат прави!

    Коментиран от #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реално

    32 5 Отговор

    До коментар #4 от "ТАСС":

    Може ,може-то нали това е целта на евро-атлантиците...колко са по-тъпи хората-толкова по-лесно се управляват. Номер 2 е типичният пример.
  • 6 смахнато соросче

    8 41 Отговор
    Тука требе да отбележим, че Китай ще си земе Сибир!

    Коментиран от #18, #22

  • 7 Грую

    3 24 Отговор

    До коментар #4 от "ТАСС":

    То па ти си чок умен
  • 8 Бесен Язовец

    5 25 Отговор
    Айде ве ! Точно ли е мега ? Удивен съм, че не е супер-пупер-мега и без аналог !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Справедлив

    42 7 Отговор
    Благополучието и световното господство на САЩ изтекоха в канала. Още се държът над водата само заради инерцията от последните 30 години,когато колеха и бесеха по целият свят-без да им се търси отговорност. След 2007 г.се заядоха с руснаците и това доведе до ново разпределение на геополитическото влияние и разделяне в света. Стара истина е,че който се опитва да унищожи Русия-никога не свършва добре. Руснаците "въртият-сучат" и накрая става по тяхно му. Но американците не го разбраха това-просто защото са високомерни и мислят,че всичко струва пари..да ама не. Ще им се наложи да го разберът по трудният начин.
  • 11 onq s konq

    6 42 Отговор
    Обективно погледнато въпросният "Съюз" е чисто политически балон не толкова за пред света,колкото за повдигане самочувствието на двата народа.Ако подобно "сдружение" можеше да бъде ефективно,ТО ДО СЕГА ДА СА ГО НАПРАВИЛИ 100 ПЪТИ!Основният въпрос е:КАКВО МОГАТ ДА СИ ПРЕДЛОЖАТ ДВЕТЕ СТРАНИ?Безмитен внос-износ?АБСУРД.Самият ИВО ХРИСТОВ/президентския съветник/ преди 2 дни каза ,че "Русия е военен гигант,но "ИКОНОМИЧЕСКО ДЖУДЖЕ" и технологично и икономически е на ниво 1931-1932 година".И така -Русия предлага сурониви,Китай-ментета .Е не става така.И на двете държави им е нужен КОНТАКТ С ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИЯ ЗАПАД И НАЙ-ВЕЧЕ-ЗАПАДНИЯ ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН ПАЗАР,ОТ ЧИЯТО ВАЛУТА И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ИМАТ КРЕЩЯЩА НУЖДА!

    Коментиран от #17, #21

  • 12 Георгиева

    8 18 Отговор
    Е, добре де, БРИКС какво е , не е ли баш мегасъюз ? Все пак Бразилия, Индия, Южна Африка барабар с Китай и Русия- та не е ли по - мега съюз от само две държави? Ако новият съюз си остане на ниво БРИКС то какво мега ще има в него ? Само въпроси , въпроси и накрая едно голямо ....нищо ......!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да си знаеш

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "Георгиева":

    Различни цели и различни дейности имат двата съюза.БРИКС е с ролята на световно присъствие-а този е за евразия-съседите на Русия. Това носи преки инвестиции -изгодни за съседите-пътища,централи,жд линии и т.н...а БРИКС обединява пазара и потенциала на повече от половината човечество...Имай предвид че даже Великобритания иска да участва в банката на БРИКС-мащабите и целите са други.
  • 15 Космос

    29 4 Отговор
    През 1957г русия изтрелва първия спътник, през тези години е преставена на запад като земеделска изостанала д-ва, сега може и така да е, но си взеха крим и нато и др само гледаха

    Коментиран от #41

  • 16 ГосТ

    6 4 Отговор
    Евала,мноо се радвам. Са на Ход е ЕС да сътрудничи с Евразийския съюз,за да бъде напълно евразийски. Това е бъдещето. Всъщност, харесвам тръмпи. Ще стане мой любимец ;)
  • 17 Хасан

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Не си прав...грешно е да си мислиш че Китай произвежда само дрънулките на сергиите...а и все пак Русия прави най добрата военна техника ,атомна енергия и др....ще стане още по зле ако приобщят и мюсюлманския свят и Индия към тоя пазар...

    Коментиран от #19

  • 18 Бай хой

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "смахнато соросче":

    Бъркаш Сибир с остров Тайван. И името не се налага да сменят.
  • 19 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Хасане, принципно мнениета ни се различават, но този път си прав. Това е така защото катъра просто си е просто парче и пише глупости на линеен метър.
  • 20 РЖД

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    Путин,обяви в Китай че по време на Мондиал 2018г..без визов режим за всички китайци,в продължение на един месец,ще има водка и сельодка,а хибрид жужетата ще кибичат по форумите,и ще ахкат..,,върнете Крим барбар с моста на Потрошенко,бойкот на световното и формулата в Сочи,,да ама не..

    Коментиран от #33

  • 21 Alarak(the truth)

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Само където този "високотехнологичен запад" е придобит от китайци, защо се самозаблуждаваш, я виж къде са ти произведени нещата. :)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ххххххааааааа

    0 1 Отговор
    Пръц.
  • 24 Расулюлах

    2 7 Отговор
    В какво ше бъде съюза?китаи да вари толкоз водка че ушанките да не могат я изпият ахахах
  • 25 Петър

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    О,ооо милия той.. не му е ясно видиш ли...! Неее не си мъчи малката хубава главичка. На теб колкото и пъти да ти го обясни човек,пак няма да вденеш какво ти говорят. Така че,драскай си на воля и не пречи на чичковците да си коментират..!
  • 26 СссереМ

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Без име":

    Само бюджета за отбрана на САЩ е два пъти по голям от изброените ти,за технологии няма да говорим защото освен Китай останалите са бананови републики,записвай си да не излагаш.
  • 27 Петър

    11 0 Отговор
    Евразийското сътрудничество,или т.н.Шанхайска концеренция се създава за политическо и икономическо сътрудничество м/у страните членки. Русия,Китай,Индия,Пакистан... необятен пазар за стоки потребителите на който са повече от 2 милиарда. Хората просто се адаптират пред промените настъпили в международната обста овка в последните години.
  • 28 Петър

    11 1 Отговор
    Извинявам се за грешките в предните ми коментари но пиша от таблет и като щтракам бързо не излизат някой букви. Та по темата,наскоро се проведе международната конференция Г-7 ,Русия беше изключена затова не е както преди Г-8. Та любопитното е че Тръмп е призовал да включат отново Русия там.Някой ако разсъждава ще разбере защо. Но външния министър Лавров е казал че Русия няма интерес да влиза отново там.И ето защо...защото тя заедно с други големи страни правят Мега-съюз. Великобритания след Брекзит-а, ще и е по-трудно вече да търгува с Европа. И за това драпа и тя да я приемат там. Но не се знае... Света се променя,предишните доминатори като Сащ,вече губят влияние и Великобритания го разбира. Лошото е единствено това че ние си стоим още в блатото и умуваме вече повече от 10г да строим ли „Белене” или не..! Виждате ли какви са мащабите не момчета. :)

    Коментиран от #32

  • 29 Чукча

    9 0 Отговор
    На чичо Сам му се пече яйце на Гъ😊о Сибирска мечка ще го гази
  • 30 матемятик

    0 6 Отговор
    най голямата територия + най многобройния добитък
    = ама90н аман!!!
  • 31 матемятик

    0 6 Отговор
    най голямата територия + най многобройния добитък
    = аман аман!!!

    Коментиран от #36

  • 32 НАЙДЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Петър":

    Петрее,иэлиэат ти даже букви в повече.
    не се пише щТракам а щракам.....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 едва ли

    1 5 Отговор
    Когато стане, обадете ми се. Китаецът е хитър, пък и е доста добре запознат с Русия и руските номера. Мечта Путина.
  • 35 Generalissimo FRANCO

    1 7 Отговор
    Трудно е за вярване, че КНР (като 2-ра световна икономика след САЩ, и съществуваща в тясно сътрудничество със Запада), ще постигне военно-политическо сътрудничество с Кремъл. Това означава да изгуби доверието на Западните партньори, съответно и влиянието си в онези страни , които по различни причини са замразили (или прекратили) отношения с Русия!
  • 36 Generalissimo FRANCO

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "матемятик":

    "Най-многобройният...добитък" е 2-ра световна икономика с основателна заявка юанът да бъде резервна валута ! А най-голямата "територия" разполага с цялата таблица на Менделеев! Разбира се, военно-политически съюз между двата субекта е възможен само в сънищата на Путин...
  • 37 ЧебуРашка

    1 3 Отговор
    Мдаа...новия мегахиперсупер съюз ще се казва Обединен Китай!Ай наздраве мурзилаж!
  • 38 ivan4o

    1 1 Отговор
    Кът се разпадне еу , поемаме към шангай, но въпросът дали щепта приемат там
  • 39 фак..ти

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Съюз на обмяна на рубли и йоани,на ватенки и рубашки!
  • 40 До джуджи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    Руско джудже,руска кочина, Русия такава ,онакава,а ти си едно лайно явно а модераторите си спят ли спят,надявам се с моя коментар да изтрият и идиотските ти безмислени писания.Хората са го казали ако нямаш какво да кажеш замълчи.
  • 41 100хасто

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Космос":

    Ми взеха си Крим , Какво искаш война ли . Само че колкото повече са арогантни толкова повече никой не им вярва.
  • 42 СимоСч

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    Вече ми омръзна да ти чета простотиите за джуджета прасета и не знам си какво. Ако не можеш да покажеш фактифакта - си такова майката. За сравнение Вестготи и Вандали са имали хиляди пъти по малък военен бюджет от римската империя, но именно те я разрушиха. Такова беше съотношението и между Германия и СССР ,как завърши историята знаем. Питаай Наполеон колко е джудже Русия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания