8 Юни, 2018 09:40 1 226 3

НАТО създава нови командни центрове

  • нато-
  • командни центрове-
  • сащ

Те ще се намират в САЩ и Германия

НАТО ще въведе два нови командни центрове. Решението беше на провелата се днес среща на военните министри в Алианса, съобщи Fox News.

Структурите ще бъдат разположени в САЩ и Германия. Това беше обявено от говорителката на НАТО Йоана Лунгеску.

Новият команден център ще се намира в Норфолк, а командването по логистиката ще е в Улм, Германия.

Смята се, че САЩ ще настояват НАТО да създаде и разположи повече сили за сдържане на Русия.

Нов план предвижда до 2020 година Алиансът да разполага с 30 изтребителни ескадрили, 30 бойни кораба и 30 механизирани батальона. Те трябва да в бойна готовност в срок от 30 дни, разкри генералният секретар Йенс Столтенберг. Дискутирани са и възможностите за сътрудничество между съюзниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Максим

    5 6 Отговор
    Наш Бойко след като оплю пред Путин натовските Турция и Гърция, но Путин не му се върза на подмазването, сега следва да предложи на Путин създаване на руски команден център в България. Тогава големият брат може и да го погали по темето, както са го галили и трима папи!
  • 2 българче

    6 2 Отговор
    И кого ще КОМАНДВАТ?

    Коментиран от #3

  • 3 селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Как кого? Нас, бря, войниче. Нали сме на всяко гурне мерудия, как ще пропуснем купона, да се подложим от двуполовите ни полит. шапки у Софето и пак наведени и крачещи с таза напред? Я питай дженефал-лейтднант Боце, как ще учавствуваме като ЧЛЕНОВЕ на Алианса пфи ученията?! Може да сме само тре ировхчен полигон, и то само магистраюите ни, за нови коли не стават. А амомети, ГР,.... ганнове не останаха, и от,, градим Българиа,, за 30 г. насам.....