17 Юни, 2018 10:30 1 615 4

САЩ с искания по 47 точки към Пхенян за ядрено разоръжаване

  • ядрено разоръжаване-
  • майк помпео-
  • северна корея

На Северна Корея е представено искане с 47 позиции

САЩ с искания по 47 точки към Пхенян за ядрено разоръжаване - 1
Снимка: БТА/АП

САЩ са представили искания по 47 точки за пълно ядрено разоръжаване на Северна Корея, съобщи японският министър на външните работи Таро Коно в интервю за японския телевизионен канал NHK, цитирано от TACC.

„Държаният секретар на САЩ Майк Помпео по време на своята визита в Пхенян е представил на Северна Корея какво американската администрация има предвид под „пълна денуклеаризация“ – ликвидирането в проверима и необратима форма на ядреното и всички други видове оръжия за масово унищожение – химическо и биологическо, както и ракетите и всички свързани с тях обекти. На Северна Корея е представено искане с 47 позиции. Ако искането в този обем не бъде изпълнено няма да бъдат вдигани санкциите срещу страната", завява Кано.

Според него Северна Корея няма да се откаже от взетото решение за пълна денуклеаризация в замяна на гаранции от страна на САЩ за националната й сигурност.

"В Северна Корея обещанията на висшето ръководство имат особено значение. Важно е, че за пълна денуклеаризация е съобщено вътре в страната. Аз считам, че в такава ситуация Северна Корея няма да се отметне от решенията си“, добавя Кано .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами сега

    19 5 Отговор
    47 точки........и в замяна какво ще получат корейците, празни краварски обещания.........Ким никога няма да се съгласи, нито подкрепящите го Китай и Русия, а с тях зад гърба си на жълтура изобщо не му пука за говеждото мучене откъм краварника.
  • 2 Най-важната точка е:

    11 3 Отговор
    1.Ядреното уръжие на КНДР да се премести в Америка!
  • 3 мнение

    8 3 Отговор
    Никой не би се хванал на тази въдица. Ако не беше ядреното оръжие Тръмп никога нямаше да се срещне с Ким, а направо щеше да го удари, както стана с Ирак, Либия и др. Егати, плитката уловка.
  • 4 А ФАЩ?

    1 2 Отговор
    Те ще се разоръжат ли? Ще си нарежат ли ракетите и дроновете?