17 Юни, 2018 12:52 1 700 2

Ципрас: Дойде време да пеем щастливи песни на Балканите

  • република северна македония-
  • алексис ципрас-
  • зоран заев-
  • гърция
Ципрас: Дойде време да пеем щастливи песни на Балканите - 1
Снимка: БТА/АР

Днес в Преспа започваме да пишем нова щастлива песен, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас в кратката си реч по време на церемонията по подписване на договора между Македония и Гърция, предаде агенция МИА.

Ципрас разкри, че е любител на балканската музика, особено на носталгичната, но и на щастливите и весели мелодии от региона и каза, че "дойде време отново да пеем щастливи песни на Балканите и днес се прави първата смела крачка в тази посока".

"Една такава нова песен започваме да пишем тук, в Преспа. Целта ни е тази песен на радостта да се пее много векове и от много бъдещи поколения, на нашия език и на вашия език, в нашата страна и във вашата страна, от нашия народ и от вашия народ. Песен, която ще прославя мира", каза гръцкият премиер.

Той характеризира срещата край Преспанското езеро като среща с историята заради историческото значение на областта.

"Днес се намираме тук, гледайки в очите историята на нашите народи, тук сме, за да изпълним и двамата патриотичния си дълг", каза гръцкият премиер.

За договора Ципрас каза, че е патриотичен и призова гражданите на двете страни да го приемат без предразсъдъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тик так

    5 3 Отговор
    Ципура, Заек и тиква заложиха бомба със закъснител, кога ще думне само може да гадаем ?
  • 2 Композитор

    2 0 Отговор
    Чалгата победи.Да забравиме "Йовано, Йованке","Биляна платно белеше...","Ясен месец щом..." и т.н.
Новини по държави: