22 Юни, 2018 11:05 17 209 37

Русия няма да остави САЩ да превземат Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • сащ

Революционни промени в региона

Затоплящите се отношения на Северна Корея със САЩ и Южна Корея са само част от революционните промени в страната, съобщи Sputnik.

През тази седмица севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна на трета визита в Китай за последните три месеца. В същото време президентът на Южна Корея Мун Дже-ин е на посещение в Русия.

Джон Рос, награждаван колумнист и старши член на института Чонгянг към университета Ренмин в Китай говори за икономическите и геополитически мотивации зад промяната в страната.

Руският президент Владимир Путин планира да обсъди с Мун Дже-ин строежа на тръбопровод, който да прокарва руски газ през Корейския полуостров до Япония. В същото време плана на Ким Чен-ун за икономическо стабилизиране на Северна Корея може да бъде изгоден и за Китай.

Рос посочва, че Китай има успешна икономическа политика, което не може да се каже за Северна Корея. За Пекин ще е добре КНДР да изравни икономическата си политика с китайската, защото така ще се повиши обмена между двете страни.

Той припомня, че САЩ поместиха свои сили в Източна Европа, чрез НАТО и че едва ли Русия би била доволна, ако страната успее да превземе икономически Северна Корея. За Северна Корея отношенията с Русия са не по-малко важни от тези с Китай. За това и обединение с Южна Корея под егидата на САЩ няма да е лесно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    41 92 Отговор
    Докато не фалира, пРосия няма са допусне втора Германия! Само Южна Корея има по-голям БВП от нея,а обединени двете ще ги задминат със столетие!
  • 2 юрист

    23 48 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Русия няма да остави САЩ да превземат Северна Корея...“ Бреййй- не знаех, че Третата световна в война е в разгара си и че сащ готвят военно нападение на с. корея с цел установяване на американска военна окупация на територията й, но нищо- благодарение на руският сайт факти.бг току-що научих тази “новина“ :D Факти. бг- слънчасахте ли, или се нагълтахте с морска вода?:)

    Коментиран от #3, #33

  • 3 ТТТТТТТТТ

    49 12 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Еми сега знаеш-а има и в историята такъв ФАКТ------САЩ нападат Корея..а не Корея САЩ...отук нататък всички си правят изводите.Както се казва-парен-каша духа.....Естествено че Русия няма да допусне САЩ да воюват със С.Корея-това са две воюващи държави имащи ядрено оръжие--схващаш ли къде е ключа...? Айде нататъка почни да мислиш с главата си и сама намери отговора .....

    Коментиран от #14

  • 4 onq s konq

    23 59 Отговор
    Русия НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ НА СЛАГА ПРЪТ В СВЕТОВНОТО РАЗВИТИЕ!След като Куба и СК твърдо тръгват по пътя на демокрацията СЪС ЗАПАДНА БЛАГОСЛОВИЯ,Русия буквално ОСТАВА САМА СЪС АВТОРИТАРНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ ТИП "СЪВЕТСКИ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ.А колкото до високопарните руски фрази че "няма да остави" СК на Америка...Както Русия ОТЪРВА ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ КОЯТО НЯКАКСИ СТАНА "ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ",така и ЮК ще ПРЕХАПЕ СК КАТО ОРДЬОВЪР.Обещано:)

    Коментиран от #9

  • 5 Stefko 88

    10 36 Отговор
    Честит празник русофили!

    Коментиран от #24

  • 6 истинко

    15 54 Отговор
    Никой няма да пита руснаците!!! Както не ги питаха за Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, Йордания .... Скоро в групата ще бъде включен и Иран!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НКВД

    42 15 Отговор
    Каквото каже В.Путин това ще стане в КНДР!
  • 9 Кики

    37 7 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Коньо, бих казал, че демокрацията в С.Корея е по-здрава от тази на САЩ. "Икономическото превземане", за който г-н Рос говори е глупаво изказване. До като Ким е на власт С.Корея ще остане социалистическа страна. След това не мога да предвидя.

    Коментиран от #13, #31

  • 10 Рубладжийче

    12 40 Отговор
    Спутник е един от рупорите на руската фашистка пропаганда но факти го надминават Никъде в статията няма текст, че САЩ ще превземата Северна Корея, и че кочината щяла да се противопоставя. Може би само в съзнанието на роско.
  • 11 СссереМ

    10 28 Отговор
    То пък някой ще ги пита.
  • 12 123

    29 1 Отговор
    Това с кой и как ще се обвърже Корея си го решават самите корейци.
  • 13 onq s konq

    9 25 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    За каква демокрация изобщо ми говориш че имало в СК,след като там си е ЖИВ ТОТАЛИТАРИЗЪМ,пред който едновремешният "Байтошовски" режим просто бледнееше със лагерите си в Белене и Скравена?Верно е че Ким Е НОРМАЛНО ОБРЕМЕНЕН С ОТНОШЕНИЯТА СИ С РУСИЯ И КИТАЙ,но това не значи че НЯМА ДА БЪДЕ СМЕНЕН ...от "НОВОТО ВРЕМЕ" В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ!И съвсем скоро по площадите в СК ще се чуват възгласи-"КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН",но...всяко нещо по реда си!

    Коментиран от #15

  • 14 юрист

    4 22 Отговор

    До коментар #3 от "ТТТТТТТТТ":

    “...Публикувано във факти.бг: има и в историята такъв ФАКТ------САЩ нападат Корея..“ КОГА-ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНА ВОЙНА или се “информираш “ от проруският сайт факти. бг за започнала Трета световна война и за готвено военно нападение на сащ върху с. корея?:D Да ти прави впечатление,че коментарът ми касае ДНЕШНИТЕ събития, а не събития от ПРЕДИ 22.06.2018г.? Или казваш- няма значение- важното е да се пише, че НЯКОГА СИ сащ нападнал корея и сега- 22.06.2018г.- сащ се подготвят за същото военно нападение над с. корея?:)
  • 15 Кики

    22 3 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    И как ще стане това с "подскачането", че не ми е ясно? Или си мислиш, че твоите приятелчета ще привличат Ким към техния отбор? Това е невъзможно!

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Хахаха

    10 32 Отговор
    След огромните шамари, които изяде путинова русия на Балканите (Черна гора, Босна и Херцеговина, а сега и Македония), да не говорим преди това Куба какъв бесен шут му заби в задника, идва ред и Северна Корея да го натири там дето в на кучето слънце не огрява.

    Проблемът на САЩ и Запада, не е да смачка икономически руската кочина, проблемът е че имат ядрено оръжие, което ще остане без контрол, т.е. ще бъде завзето от терористи
    Именно и затова бавно трябва дас е действа ..
    Тръмп от време на време казва, че трябва да се види с Путин, а последния вече розови сънища сънува...
    Дори Иран вече не иска да е с русия. Вчера обяви, че иска директни преговори със САЩ, за да се премахнат санкциите.
    Какво, и Иран ли няма да даде русийката ?!

    Руснаците са напълно деградирали същества, и скоро ще го разберат, от къде идва наименованието славяни (slave). Щом се гордеят, че са роби... то още са си крепостни де.

    Коментиран от #21, #25

  • 17 onq s konq

    9 18 Отговор

    До коментар #15 от "Кики":

    Ти не разбираш-КИМ Е ПЪТНИК дори само защото си позволи вулгаризми в миналото спрямо АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!И никой никого няма да "прилвича"- просто навлизането на Западен и ЮК капитал неминуемо ИКОНОМИЧЕСКИ ЩЕ ОБСЕБЯТ СЕВЕРОКОРЕЙСКАТА ПОЛИТИКА и ще СВАЛЯТ КИМ,ЗА ДА СИ СЛОЖАТ НА НЕГОВО МЯСТО УДОБЕН ЧОВЕК!

    Коментиран от #19

  • 18 СссереМ

    6 16 Отговор

    До коментар #15 от "Кики":

    Помня те,помня те преди 28 години ти най много скачаше.
  • 19 Кики

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    По принцип е възможно да стане това, което си написал.... то това е риска в едноличното управление на една страна. Ако е еднопартийно управление, както в Китай е по - трудно. Всичко зависи от Ким как ще държи юздите. Той, обаче ги надушва рано превратаджиите (визирам чичо си). Винаги съм казвал, че социализма е крехък строй, който трябва да се пази здраво! С.Корея иска да върви по стъпките на Китай, да видим дали ще се получи.
  • 20 Омбре

    23 5 Отговор
    Русия е велика.Дано смаже наи скоро урода америка.

    Коментиран от #32

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 684

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Русия няма да остави САЩ да превземат Северна Корея" [br]За друго не знам, но сте царе на заглавията.[/br] :0
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Орфей

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    фащ са фалирали бре, момче! С войни едва успяват ДА ЗАБАВЯТ неизбежния катастрофален фалит. Каква икономика, какво превземане ми плещиш?!? Седемдесет милиона на купони! Това е точно, ама точно една пета от генно модифицирания добитък, хаха! Защо ли някои щати искат автономия...? Други държави един вид. Ама само на вид..! Ти не се бой! Ти си пляскай едно през друго - така или иначе няма да разбереш, каквото и да ти кажат. За превземане ми ми говори??? Ахахахахаха!!! Ахахаха! Хаха! Луд ли си, къФ си? Айдеее, и ти на въртележката!
    А, и между другото , избърши си пяната около устата - жълтото не мож' го скри! Ахахаха! Айде със здраве! ....хахаха...симпатяга.
  • 26 Гост

    3 8 Отговор
    Въпрос към бавноразвиващи се
    Може ли държава в която се стича най - умното , най- предприемчивото, най- работното (включително от Русия) да не е номер 1 в света, и първокласниците по логика ще ви го кажат, само циментираните ком глави ще крещят не не и не, Русия е най- велика с алкохолизираното си население.

    Коментиран от #28, #30

  • 27 АЙДУКРАТ

    3 0 Отговор
    .....А, КОЙТО СКАЧА В КРЕТЕН!!!! ВСИЧКО, КОЕТО СТАНА В БЪЛГАРИЯ - Е ЗНАЕМ КАКВО СТАНА !!!
  • 28 Румяна Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Вие не гледате световното по футбол, драги!И коментарите на чуждестранните запалянковци от цял свят ,които изразяват възторга си от организацията на спортното мероприятие и от самата Русия.И да,има пияни,търкалящи се из градинките,но те са с шарен,интернационален произход,което си е характерно за протичащия спортен карнавал.Относно руските мозъци,спринтиращи към Америка,малко Ви е остаряла информацията.Цитирайте някой известен в научните среди руски мозък,който панически е побегнал от родината си ,преследвайки американската мечта.Несигурно стана в САЩ както за руски бизнесмени,така и за мозъци.Не сте в течение как там на руските граждани без много обяснения им блокират банковите сметки.
  • 29 Путиноидите явно нямат мозък

    1 4 Отговор
    Явно червените бръмбари в главите им са изяли полиране им 2-3 клетки. Толкова са тъпи, че все са след събитията.
    Щатите и Обединена Корея ще са съседи.
    Панимаете?
  • 30 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Нашата измет тотално се изнесе!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 СеСеСере

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Омбре":

    Русия е смешна държава, най-много да се осере сама.
  • 33 The supreme leader

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Кажи ми къде ти влиза пясък :@
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пиияна РАША

    0 1 Отговор
    До коментар 28
    Другарке много руска телевизия
    гледате и ПИЯНДУРИТИ са ви.промили
    и малкото мозък който ви е.останал
    или пък се напивате като тях
    Няма да ви изреждам всичките им гафове
    Ще ви кажа само два
    Първия
    Масово нахапани туристи от комари
    понеже ПИЯНКИТИ изпили припарата
    против комари
    А те ги обичат тия неща те просто
    видят ли п репарат и потриперват
    Втори гаф
    По.всички заведения менютата
    само.на руски
    Всички биле възхитени
    На пиянките само такива като теб.
    май им се възхищават
  • 37 Баеееш путлер

    0 1 Отговор
    До
    коментар 3 4
    Вий като нямате какво да кажите и едно
    и също руска газ че руска газ сякаш само пиянкити имат газ
    Ами те друго не могат да предложат
    и само като папагали повтаряте едно и също
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания