Last news in Fakti

27 Юни, 2018 08:49 5 165 30

US самолетоносач ще възпира бойната мощ на Китай (ВИДЕО)

  • китай-
  • сащ-
  • самолетоносач-
  • южнокитайско море

USS Ronald Reagan, на който има повече от 70 самолета, акостира във филипинската столица Манила

US самолетоносач ще възпира бойната мощ на Китай (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ разположиха самолетоносач в Южнокитайско море. USS Ronald Reagan, на който има повече от 70 самолета, акостира във филипинската столица Манила, съобщи АР.

Контраадмирал Марк Далтън заяви пред журналисти на борда на самолетоносача, че американското военно присъствие в региона "поддържа нашите способности да защитим страната си и съюзниците си", а също така е за защита свободата на мореплаване, безпрепятствена търговия, възпиране на натиск и конфликти и насърчаване на базирания на правила международен ред.

По-рано тази година други два самолетоносача патрулираха в акваторията,където Китай и други пет държави имат претенции от десетилетия.

Съобщава се, че Китай е разположил противокорабни ракети, ракети земя-въздух, техника за електронно заглушаване и друго оборудване в Южнокитайско море.

US самолетоносач ще възпира бойната мощ на Китай (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 военен

    41 10 Отговор
    Това корито отива на дъното точно за 10 минути. Ама и да не отиде, при 5% крен, кацането и излитането стават невъзможни.

    Коментиран от #11, #18, #21

  • 2 123

    50 8 Отговор
    Да не бъркам нещо Южно Китайско море къде се намираше може би е в мексиканския залив и после кой бил агресивна държава .
    Чий го дири тоя параход в Китай?????????????????

    Коментиран от #4

  • 3 Факт

    37 5 Отговор
    САЩ колкото и голяма уста да отварят-тая лъжица не е за тях. Отминаха времената когато им се плашеха ..След Русия сега открито очертават и Китай като стратегически враг. САЩ още карат по инерцията от миналата си мощ-но другите държави не спят...

    Коментиран от #6, #12

  • 4 123 истински

    8 35 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Дири това, че имат съюзници в региона - Филипините и Тайван. Когато имаш съюзници, имаш ангажименти към тях да ги защитаваш.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 ко не

    30 10 Отговор

    До коментар #4 от "123 истински":

    А съюзниците им дали са искали да ги защитава някой???

    Коментиран от #7

  • 6 123

    12 33 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Ако престанат "да се плашат" на САЩ, ще избухнат много войни, много повече, от колкото има сега. Китай ще нападне Тайван, Иран ще нахлуе в Ирак, Русия ще нахлуе в Украйна, Турция ще засили натиска към балканите и т.н. Щатите играят ролята на сдържащ фактор.

    Коментиран от #8

  • 7 123

    8 16 Отговор

    До коментар #5 от "ко не":

    Та викаш, твой голям съсед увеличава бързо военната си мощ, а ти не искаш съюзниците ти да те защитават. Интересна логика.
  • 8 говедарин

    12 11 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    А бе това "ще" няма никакви доказателства. Говежди фантасмагории.
  • 9 123

    15 11 Отговор

    До коментар #4 от "123 истински":

    По тая логика защо краварите реват когато бомбандират техните терорета в Сирия

    Коментиран от #10

  • 10 123 истински

    12 16 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Айде още един презобил с руска пропаганда. Защо реши, че щатите имат терорета в Сирия?
  • 11 Друг военен

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "военен":

    Достатъчно е само една "случайно" преминала през ПВО-то на самолетоносача ракета да се бухне в командния мостик и ще имаш стотици тонове непотребно желязо.

    Коментиран от #16, #20

  • 12 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Русия е голяма заплаха ! Може да изпрати кузя да се противопостави на Рони!???
  • 13 Townboy

    18 10 Отговор
    Ако Китай се отвържат от долара ще потопят САЩ без да използват дори и един куршум.

    Коментиран от #14

  • 14 тихомир

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "Townboy":

    Да, да -ще преминат към рублата дето в Русия си я печатат като тапети.

    М/у другото Матис е в Китай , но за тоя сайт явно тая новина е маловажна
  • 15 Дядо Грую от Чепърлянци

    12 11 Отговор
    И този самолетоносач търси дъното като онзи в Калинград. ВСИЧКИТЕ ИГРАЧКИ НА НАТО-ЗА ПРЕСТИЖ!!!

    Коментиран от #17

  • 16 СссереМ

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Друг военен":

    Последните които посмяха да направят тази простотия заплатиха с приемането на няколко атомни бомбички,па ако има ербапи нека пробват,ама язък за обикновените и невинни хора които ще бъдат изпепелени.
  • 17 Нане

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Кой е тоя в Калининград ?

    Нещо да не си халюцинирал ? Но май си си така постоянно
  • 18 Generalissimo FRANCO

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "военен":

    Противодействието на втората икономика в света към САЩ може да се окаже толкова осезателно във валутен, търговски, финансов, военностратегически и политически план, че проблемите между НАТО/ЕС - Русия, да изглеждат относително второстепенни и разрешими (предвид състоянието на руската икономика) !
  • 19 1987

    10 1 Отговор
    Един военен ,втори военен -абе то цялата ни армия тука се е събрала гледам.
  • 20 трети военен

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Друг военен":

    То това важи за всяка една военна техника.Друг в въпроса ,че държавата която ще ви позволи да изстреля ракети към американски самолетоносач ,на момента ще изчезне от картата.

    Коментиран от #28

  • 21 до военен 1

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "военен":

    Алооууу вчера беше пилот от гражданската авиация . До сега си бил квалифициран заварчик, моряк далечни плавания , шофьор на ТИР и офицер от хим. войски ,който обаче не знаеше какво означава EMP

    Това което го разправяш за крена на самолетоносача, не е вярно ,и 1000 пъти да го повториш ,вярно няма да стане. И се поинтересувай как може да бъде унищожен самолетотосач -с тия басни от списание Мурзилка ставаш за смях само.

    Коментиран от #22, #25

  • 22 българче

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "до военен 1":

    Нещо бълнуваш? Човекът е ПРАВ.

    Тия корита НЕ МОГАТ да се използват за излитания и кацания, даже и при леко попадение. Наклонът НЕ позволява кацане и излитане на самолет!!

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 boxki

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "българче":

    За да кажеш корито на най-модерното нещо което можеш да срещнеш по вода ,трябва да си много ограничен,какъвто всъщност си.Естествено ,че може да се излита и каца ,при наклони и лоши метеорологични условия,но се избягва защото е рисковано ,а предвид факта ,че изтребителите на САЩ са връх на технологиите ,всяка драскотина може да е проблем.Също така на самолетоносачите имат технологии за следене на времето и такива ситуации могат да бъдат заобиколени.

    Русофилските модераторчета да спрат да трият коментари безразборно.
  • 25 Generalissimo FRANCO

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "до военен 1":

    Няма кораб, който да не може да потъне (закон на Архимед) ! Разбира се, Пентагонът едва ли ще рискува USS"Ronald Reagan" да попадне безнаказано в обсега на китайски изтребители, или руски подводници, клас "Курск". ..
  • 26 111

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "българче":

    На базата на какво го твърдиш това бе ,леке ? Дай източник бе платен трол
  • 27 Психопат

    2 6 Отговор
    Дори и лайнерите имат стабилизатори и автоматично преливане от танк в танк ако знаете какво е там на кораб ( баласттни танкове) уточнението е за незнаещите крепостни граждани на РБ! Няма как да е пуснат в експлоатация самолетоносач при който самолетите да не могат да кажат в лошо време, а забравих само сделаного с брадва в СССР ( Русия) може! Нали е най- доброто в света!!!!:))))))))

    Коментиран от #29

  • 28 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "трети военен":

    Не е сигурно че всяка ще изчезне...! Сигурно е обаче че изтрелят ли се балистични ракети с ядрен заряд,в отговор на нападение над самолетоносача им,както казваш.. ще литнат и едни други балистични ракети в обратна посока. И тогава който има по-добра ПВО-система за защита ще се радва на по-малки поражения.Едно време се страха от ядреното оръжие беше по-голям защото го притежаваха само 2 страни. Сега с плашене както едно време не става,защото и други страни го притежават и могат да плашат и те,не само САЩ...!
  • 29 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Психопат":

    Баласттните танкове,за стабилизация не са нещо ново и се ползват и при граждански,или пътнически кораби отдавна. Но в океаните или моретата не всичко е толкова просто и лесно. Ако „пробойната” да речем е от левия борд,и изпразнят предните танкове за да не „гази” дълбоко кораба и да поема вода,а течението го блъска странично,и завърта кораба какво правим..? Компенсират се нещата с малките странични двигатели /маневриращи ги наричат някой / но това помага когато не си под атака и в спокойна обстановка. Не само крена,а и лекото изменение на посоката играят голямо значение на море..!
  • 30 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Хайде стига с тия прехвалени краварски корита!Е и к,во!Ще нападнат Китай?Ха на бас по една боза,че това посмъртно няма да стане!Всеки кораб може да потъне!Зависи как и кой го бомбардира!И тези самолето носачи имат слабо място!!!Командния пункт!!След това вече става за скраб!!Нали изпратиха едно такова корито в Средиземно море!Е,и?к,во стана?Нищо и половина!!Голяма фукня и.....опят ничего!А вие задноколизачи учете Китайски и Руски,защото ще Ви потрябват!!Т,ва не са държави като Либия,Иран,Афганистан,които имат само "Калашници"!Нали се срещнаха Краваря и Ун-чо!Ун-чо декларира пред Китай,че НЯМА ДА ГИ ПРЕДАДЕ!Ха сега познайте к,во следва?от три пъти!!!Третият аз ще Ви го кажа:Че краварите ще ядат мазния!!!!