Last news in Fakti

22 Юни, 2018 11:49 1 880 8

Северна Корея забравя за ядрените оръжия

  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ядрени оръжия

Тръмп гледа с надежда към Пхенян

Северна Корея забравя за ядрените оръжия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че пълната денуклеаризация на Северна Корея вече е започнала, предаде „Ройтерс“.

„Те спряха да изстрелват ракети, в това число и балистични. Унищожават техния ракетен полигон. Те го взривяват. Вече взривиха един от най-големите им изпитателни полигони, в действителност четири от техните големи изпитателни полигони и най-голямото нещо ще бъде тоталната денуклеаризация, която вече започва да се случва", каза Тръмп на заседание с членове на кабинета си в Белия дом.

Американският министър на отбраната Джеймс Матис бе запитан дали Северна Корея е направила нещо по пътя към денуклеаризацията след историческата среща между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп на 12 юни.

Матис каза, че не му е известно подобно нещо и добави, че „се намираме съвсем в началото на процеса и подробните преговори все още не са започнали". Той каза, че не би очаквал това на този етап. Базираната в САЩ група за наблюдение на дейностите на Северна Корея - „38 Норт", обяви в края на миналата седмица, че няма признаци за никаква активност за унищожаване на севернокорейските ракетни полигони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално хааххаха

    10 3 Отговор
    Да бе даааа...чакайте Кимчо да се откаже от гаранциите му-атомните ракети---само заради американските обещания...Едва ли е такъв наивник.
  • 2 СССР

    4 8 Отговор
    Другари - глада е по-силен от комунизма … :(

    Коментиран от #5

  • 3 Кадафи

    1 2 Отговор
    Айде чожум чакам те.
  • 4 Ким Чен Ун

    5 2 Отговор
    Споко, наредени са всичките ракеки и надписани коя за къде е!
  • 5 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    И от двете се мре, но от глад през комунизма най-бързо!
  • 6 Мудис

    1 0 Отговор
    Ако Ким наистина е направил това което е гнаписано Той е най големия гулпак
    Това значи че севера ще стане юг
  • 7 no name

    0 1 Отговор
    Значи, новината е фалшива! Вие нормални ли сте да вярвате, че СК би се отказала от суверенитета си и би рискувала живота на цялото население! Това не са нашите св*ни, които нарязаха цялата военна техника, а ракетите ги подариха на терористичен израел, който ги модернизира и сега имат ядрени бойни глави!
  • 8 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Джуджето клекна пред еврейско-американската администрация. Само Сирия остана, Иран и те се продадоха. Нов световен ред!
Новини по държави: