25 Юни, 2018 08:30 3 441 3

Пхенян се отказва от страховитата си артилерия (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • южна корея-
  • артилерия-
  • корейски полуостров-
  • и нак-йон

Двете Кореи преговарят за изтеглянето на далекобойните оръдия на Севера от границата

Пхенян се отказва от страховитата си артилерия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Двете Кореи водят преговори за изтеглянето на далекобойната артилерия на Севера от общата им граница, заяви южнокорейският премиер И Нак-йон, цитиран от АР.

Северна Корея е разположила по границата около 1000 артилерийски оръдия, заплашващи южнокорейската столица Сеул.

Изявлението на И Нак-йон изглежда е първото официално потвърждение от Сеул на медийни съобщения, че Южна Корея е поискала Северът да предислоцира изнесената напред артилерия, по време на преговорите между военни представители на двете страни този месец.

Пхенян се отказва от страховитата си артилерия (ВИДЕО)

Южнокорейското министерство на отбраната опроверга тези съобщения, както и твърденията, че Пхенян също е поискал от Южна Корея да изтегли своите артилерийски оръдия от границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 4 Отговор
    Земната артилерия е най-евтиният начин да избиеш безнаказано максимално количество хора. Същата е идеята на авиацията, но тя е скъпо удоволствие.
    Правилна е военната политика на КНДР.

    Коментиран от #2

  • 2 Гого

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Ти трябва да си много болен човек, щом твърдиш че " дадена военна политика била правилна" . Никоя военна политика не е правилна. Всяка такава води да едно - смърт, мъка, бедност, геноцид... нищо добро.

    Коментиран от #3

  • 3 Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Човекът е хищник, а войната има много лица, макар не винаги да носи смърт. Ако обаче олицетворяваш войната с мизерия и глад, то мизерия и глад може да те сполети и когато някой ти окраде мазето със зимнината, така че кражбата и тя е един вид война. Война е също когато те карат да работиш за мизерно възнаграждение с високи изисквания. Това също води до мизерия, а вероятно и до глад.
Новини по държави: