24 Юни, 2018 17:11 4 225 26

Влизането на Македония в НАТО ще е грешка

  • македония-
  • нато-
  • членство
Влизането на Македония в НАТО ще е грешка - 1
Снимка: АР/БТА

„Надявам се решението на спора за името между Атина и Скопие да допринесе за стабилността в региона, но допълни, че приемането на Македония в НАТО ще бъде „грешка с последствия“, каза в интервю пред гръцки медии постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов. Той е на мнение, че всяка държава има право да взема решения и да прави свои собствени грешки. „Но има грешки които имат последствия“, заяви Чижов, отговаряйки на въпрос какво е руското отношение към евентуалното присъединяване на Македония към НАТО. Същевременно той не пожела да коментира процеса за промяна на конституцията на Македония и допълни, че се надява спорът за името да се реши на двустранно равнище и без външна намеса, съобщава агенция Фокус.

„Този договор, надяваме се, ще засили стабилността на Балканите и сътрудничеството между двете страни, но не трябва да се разглежда като оправдание за бърз достъп на Македония във военния съюз“, заяви руският дипломат. Според него Русия не се противопоставя на разширяването на ЕС, като има предвид, че всяка страна има право да взема свои собствени решения, но има малко по-различна позиция по отношение на Алианса. „Разширяването на НАТО е нещо различно. По същество това е опит за борба със заплахите и предизвикателствата в XXI-ви век със средства и механизми на ХХ век“, убеден е Чижов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    18 27 Отговор
    Македония сама ще реши,няма нужда от руски изказвания(заплахи).В Европа живеем в мир.Този мир трябва да се запази от всички страни ,намиращи се в Европа.

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    4 25 Отговор
    не е грешка. Македония е европейска натовска държава.
    Грешка беше влизането на про-руска България в НАТО за да източва тайните към русия.
  • 3 Дидке

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    Тетово е следващото Косово.Ако чаткаш нещо.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 българче

    19 11 Отговор
    Доколкото натото е организация, която е създадена да пази едрия колониален капитал - това ще е грешка. Следва източване на държавата и пълна колониална зависимост с чужди войници на нейна територия.

    Коментиран от #19, #20

  • 5 Иване

    14 6 Отговор
    И аз така мисля.За да не изтича повече информация да излизаме по бързо от НАТО.

    Коментиран от #7

  • 6 Румяна Костова

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "Дидке":

    Не чатка.Тази тема е с повишена трудност за госпожата.Тя включва на словосъчетания,,Небето е синьо,тревата зелена,през зимата е студено ,а през лятото топло.В Европа цари мир,а Русия е агресор.

    Коментиран от #12, #13

  • 7 onq s konq

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иване":

    Докато има информация за точене.ЩЕ СТОИМ И ЩЕ ТОЧИМ.Същото е и с Еврофондовете!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Грантаджийче

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Тва да не ти е каца с кисело зеле бе???
  • 9 Ттт

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Дидке":

    Ако не влезе в ЕС и НАТО, може да стане като Косово!
  • 10 Диди

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Кончо,вземи източи домашно вино,седни си под асмата и се наслади на хубавите неща в живота.А че субсидиите се точат,вярно е.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванов

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Много точно си включва. Небето, мила, наистина е синьо и останалото е вярно, бялото е бяло, а черното- черно. Само вие русоспийте викате на черното бяло, щото Путкин така казал. Ако съм някоя болест, ще ви изморя докрак!

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    11 3 Отговор
    Членството в НАТО вече ще бъде доста скъпо удоволствие.Тръмп се е засилил да принуди всички да си плащат стриктно за удоволствието НАТО да ги пази.И похвали балтийските републики,че изплащат своите 2 процента.А македонците наистина сами да си решават дали си заслужава това скъпо удоволствие.Русия с нищо не им е дала повод,че ще насочи ракетите си към тази държавица,с население малко повече от София.
  • 15 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Ха!Сега се връщам от вилата ,но нямам асма,нито съм винопроизводител.А и пиенето ми е ограничено,щото не слизам от БМВ-то:)
  • 16 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Опа,става интересно.Гиганта на интелектуалната мисъл Диди се сдоби с адвокат.Повтаряте мисълта на една западна публична личност,която преди време заяви,че иска да е вирус,за да умори няколко милиарда от излишните хора на планетата.Ще Ви разочаровам.С имунитета от вируси съм добре.Спортувам активно.
  • 17 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да да":

    Извинете,Да-да,но адвоката Иванов на Диди ми е по-интересен.На Вас Ви изгубих нишката на мисълта.Маймунки,червено-кафяво,гъзове някакви.С тези препратки към джунглата,не сте ми много забавен.
  • 18 Руските свине

    6 9 Отговор
    Няма да се въздържат само с коментари ами ще предизвикат и въоръжени сблъсъци само и само Македония да не влезе в НАТО.
  • 19 Барчо

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "българче":

    Никакво българи не си ами малко нагло русофилско джендърче, което неспирно лиже руски задници.

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Hhhhhhh

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "българче":

    Напълно съм съгласен. Ще им сложат 2 кумина за ток студен резерв като при нас и без да бачка ще пребират 200 3000 милиона. Нато ама базата на. Сащ
  • 21 Голям прос

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Русофилски джендърчета няма. Защото щеше да ги има и преди. Сега сте лизачи на ЕС и САЩ, а не виждате България на какво дередже е. Като живеят повечето в София и други такива градове си мислите че това е България. Вижте и дълбоката провинция, където ума кражби, кметове като Чоков, цигански изстъпления. Абе какво да обяснявам, коня си остава с капаци, все Русия му е виновна. За 30г трябваше да я направите тая държава поне като Португалия. Но вие позволихте разни мутри да я ограбват и на митинги и избори ги величаете. Соросоидни кърлежи!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Румяна Костова

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Не,не,ние русофилите стриктно спазване законите.Понятието джендър в Русия е извън закона и никак не се връзва с русофилството.Все бъркате тези категории.Тази малобройна ,екзотична прослойка се ползува с привилегии в САЩ и там,където са на почит Западните ценности на Западната демокрация.Русия си е консервативна страна,не можеха да оцени разновидностите и многообразието на джендър пол.

    Коментиран от #25

  • 24 Ефтини сензации

    4 1 Отговор
    Все едно телефонен измамник да ти звънне и да ти каже ела да ти дам пари, че и на тоз пияндурник съветите толкоз струват.
  • 25 Диди

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    Е,това вече е най голямата глупост.(от умната госпожа/умният господинчо)
  • 26 Александър Македонски

    0 0 Отговор
    Столицата на Северна Македония с ново име -Чаир !!!
Новини по държави: