Last news in Fakti

26 Юни, 2018 14:33 2 189 1

Срив на британския автомобилен сектор

  • срив-
  • коли-
  • сектор-
  • великобритания-
  • автомобили-
  • брекзит

Драстично понижение

Срив на британския автомобилен сектор - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестициите в британския автомобилен сектор се сринаха почти наполовина през първите шест месеца на годината, повлияни от несигурността с Брекзит. Асоциацията на производителите и търговците на автомобили (SMMT) разкри новината, за да влезе в дневния ред на годишната среща в центъра на Лондон, предаде Нова телевизия.

Инвестициите в автомобилния сектор са се понижили до 347,3 млн. паунда (461 млн. долара или 395 млн. евро) през първите шест месеца на 2018 г., в сравнение с 647,4 млн. паунда за същия период на 2017 г., според данни на SMMT.

Асоциацията предупреди, че новите инвестиционни проекти са възпрепятствани от несигурността относно продължаващите преговори на правителството с Брюксел относно Брекзит.

"Договарящите трябва да вземат предвид забавянето на инвестициите и изтичането на времето и да постигнат споразумение, което ще сложи край на несигурността и ще даде приоритет на нуждите на автомобилния сектор", заявяват от Асоциацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    И още ше се срине да сложат волана от дясно на задната седалка другия път
Новини по държави: