Last news in Fakti

27 Юни, 2018 07:52 2 064 3

И Албания каза "НЕ" на мигрантите

  • албания-
  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци

Тирана отхвърля предложение за евентуално създаване на приемни центрове на нейна територия

И Албания каза "НЕ" на мигрантите - 1
Снимка: БТА/АР

Албания отхвърли предложение за евентуално изграждане на нейна територия на приемни центрове за мигранти, запътили се към страни от ЕС. Албания никога не би приела такива бежански лагери на ЕС дори ако в замяна й бъде предложено членство в ЕС, заяви премиерът Еди Рама в интервю за германския в. Bild.

Рама заявява в интервюто, че е против разтоварване на мигранти сякаш са някакви нежелани токсични отпадъци. Той подчертава, че Албания винаги е готова да даде своя справедлив дял за решаването на общоевропейски проблеми, но не може да го направи сама.

Превръщането на Албания в някакъв вълнолом за мигранти, които искат да влязат в страни от ЕС, би било "опасно решение", казва той.

Австрийският канцлер Себастиан Курц и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни предложиха да се настаняват бежанци в балкански страни.

Вчера страните от ЕС дадоха принципно съгласие за присъединителни преговори с Албания и Македония, като започването на същински преговори е обвързано с напредък в реформите.
Темата за мигрантите ще е в центъра на срещата на върха на ЕС в Брюксел на 28 и 29 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пустиняк

    10 1 Отговор
    Споко България ще е навита. Не българите де,ама тях кои ги пита.
  • 2 незнайко

    6 0 Отговор
    Целта на Меркел беше да подведе страните, като взима емигранти а сега ще напълни балканите с такива !!! Ако се обединим всички балкански държави ще постигнем успех !!! Но точно на това разчита Меркел, че това сме НИЕ и не можем да се обединим !!!
  • 3 пост

    0 0 Отговор
    Албанците що не сакат братята мюсюльмани?...
Новини по държави: