Last news in Fakti

28 Юни, 2018 16:56 4 454 35

Русия изтегли 1140 войници и 13 самолета от Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • войници-
  • самолети-
  • изтегли-
  • владимир путин

Над 1000 войници тръгват към дома

Русия изтегли 1140 войници и 13 самолета от Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е изтеглила над 1000 войници, както и бойна техника от Сирия. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от руските медии.

Държавният глава посочи, че 1140 военнослужещи, 13 военни самолета и 14 хеликоптера се завръщат на руска земя. По време на визита в базата „Хмеймим“ през декември Путин нареди изтегляне на по-голямата част от войниците от Сирия, която е в гражданска война от 2011 година.

Русия е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад. Москва се включи в конфликта през 2015 година, когато режимът бе на ръба на краха. След победата над „Ислямска държава“ руските войници се завърнаха у дома.

Джихадистката групировка загуби огромна част от териториите си през изминалите месеци в Сирия и Ирак. Русия беше обвинена по време на активната си кампания в Сирия, че атакува и бунтовниците, които се противопоставят на режима на Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    70 14 Отговор
    Войната се оказа международна . От една страна Русия Иран и Сирия - от другата една коалиция от 50-60 ++ . Руснаците им бръкнаха отзад с боксова ръкавица. И то с минимални разходи и военослужещи.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гост

    9 66 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Да ,защото Запада действат уж хуманно.Иначе какво си мислиш ? Не са решили не са изпепелили всичко на Сирийска територия и руснаците ще си траят ,защото са прекалено дребни.Единствената държава която подкрепя терориста Асад и режима му ,са именно руснаците.Все пак русия е и най-големия защитник на мюсюлманския свят.

    Коментиран от #8, #28

  • 3 висок

    4 35 Отговор
    1140 човека груз 200????
  • 4 Иванов

    13 59 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Как с минимални разходи? За една мижава икономика като руската това са непосилни разходи. Само разходката на адм. Кузнецов за малко да фалира флотата им. А и бомбите. В началото хвърляха умни бомби за да не убиват цивилни. Сега хвърлят всичко което им е изостанало от ВСВ и избиват сирийци на поразия. Изобщо Раша са пред фалит. Затова и вдигнаха пенсионната възраст до таван, който руснаците просто не могат да доживеят. Това може би ще им даде месец или два до банкрута.

    Коментиран от #6, #7, #10, #19, #22, #27

  • 5 Бесен Язовец

    49 6 Отговор
    И кво като са защитници на мюсулманте? САЩ и ЕС да не са на кръстоносен поход? Русия защити интереса на сирийския народ и своите едновременно.доло алчните еврейски лапи от Сирия

    Коментиран от #9

  • 6 българче

    30 8 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Браво, следващия път се напъни повече. Такива тъпотии досега не бях чел, ама явно още можеш.
  • 7 Досиетата X

    26 7 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Раша малко трудно с 40 трилона дълг ше фалират по скоро кочинката отатък океана със своите 30 трилиона дълг потъва. Скоро Китай ще си потърси парите!

    Коментиран от #21

  • 8 Borislav Popov

    45 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    То за американците всички които не им вървят по гайдата са терористи. Ама най големите са самите те.
  • 9 Иванов

    10 31 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Язо, галфон с галфон, какво ги болеше сирийците, ако катарския газопровод преминеше през Сирия? Даже пари щяха да вземат, без да са си мръднали пръста! Всички тези убити хора, жени и деца в Сирия са убити в името на Бензиноколонката Раша, за да запази своя монопол за доставка на газ в Европа и високите си цени!!!

    Коментиран от #11, #12, #15

  • 10 Borislav Popov

    29 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Спрямо разходите на коалицията от 50/60 плюс пляс са си направо мижави. С двайсетина самолета и то стари обърнаха войната.
  • 11 Borislav Popov

    33 3 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Ако решат през хола ти да прекарат мръсна канализация - кво те бърка тебе ? Даже и някой лев ще ти дадат .
  • 12 Бесен Язовец

    30 7 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Значи признаваш че САЩ набутаха ИД от Либия в Сирия заради катарския газ! Катарски газ на Мукавей за Европа

    Коментиран от #14

  • 13 НКВД

    37 6 Отговор
    Американците ядоха бой в Сирия също както във Виетнам и С.Корея, Русия реши правилно Сирия е на Башар Асад!

    Коментиран от #18

  • 14 Иванов

    7 29 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Разбира се, че е така. Аз не защитавам хамерите за това нещо, но реално сирийците мрат в защита на Москал. Ако руската булонка Асад бе пуснал газопровода, този война намаше как да се случи, Европа щеще да купува по- евтин катарски газ, руснацити щяха да си намалят цените за да останат на пазара и животът щеше да си тече тихо и мирно. Така се прави при свободен пазар, купуваш откъдето ти е изгодно а не защитаваш монопола си с цената на милиони човешки животи и то на чужди граждани. И тази газово монопно руска война ще продължи. Идва ред на азерите. Персите също ще го отнесът, ако продължат да драпат към Европа. Жужи е като ревнивия Отело, хванал за гушата любимата си Европа.

    Коментиран от #16

  • 15 без мозък

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Краварските соросчета да разгледат картите на Сирия и териториите на ИДИЛ, миндил, зелени, небесно кафяви и т. н., преди и след намесата на руснаците!

    Коментиран от #30

  • 16 НКВД

    28 7 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    САЩ няма да решават от къде ше минава катарския газ бе!!! Асад не иска да минава през Сирия и точка! ЕС да го ....... !Шеврон също да го..... !
  • 17 ТОЧКАТА

    20 1 Отговор
    През 2010 Башар Асад каза НЕ! на КАТАР,който имаше амбиции да захрани ЕС,че и нас даже с газ....Последиците от това ,,НЕ,, се оказаха 7 г война,взрив на ислямизма,наводнението с емигранти и вероятното разпадане на ЕС....Башар Асад НИ ОПАЗИ,...нас опази от много неприятности....защото и нас ни натискаха да приемем газа ,натиснаха ни и да се откажем от ЮП.....Америка помогна с каквото може за да стане хаосът огромен---те са спецове по това....Тръм СПРЯ подкрепата и финансирането за ИДИЛ, БЕЛИТЕ КАСКИ И сума ти още негодници..Той дори и прецака кюрдите,който много разчитаха на Хилъри за плановете си за държава за сметка на ИРАК,СИРИЯ И ТУРЦИЯ.......Затова бе и превратът срещу Ердоган,затова и Турция се сближи с Русия...Заради един тръбопровод в интерес на Катар и САЩ.....
  • 18 СссереМ

    2 15 Отговор

    До коментар #13 от "НКВД":

    И затова бягат,нали.
  • 19 нико

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Иванов,эначи месец или два до банкрута
    каэваш.Аэ каэвам че,по скоро е мечтата
    на Идиота......
  • 20 Руските свине

    7 17 Отговор
    Се изнасят вече за трети път, като винаги след това военният им контингент се е увеличавал.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дивуй

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Откога те чакаме да фалирш Раша и най накрая дойде.

    Коментиран от #23, #24, #25, #31

  • 23 Тиквуций Банкянский

    9 7 Отговор

    До коментар #22 от "Дивуй":

    А аз откога ви чакам овчици милички, да ви стрижнем с по-висок ток, застраховки, вдички цени Ъп, че да надойдат още парички, за наще унучета нови колички, че Ганьо глупав трае и пъшка, руснаци псува, а в мизерия се тръшка, че чужди и свои вълци монополи, кръвта му пият, а институции в сополи, те вде му казват - демокрация голяма!, а все го мачкат и живот го няма? И родни и чужди с кеф го ограбват, а спят овцете, плащат и вярват, че вълци овцете, са щели да оправят, на глупаво стадо таквиз знахари баят. И вече цели 30 години, овцете блеят, гробища кат планини, уж всички тук и вън щели да ни оправят, цени си вдигат, а за нас нехаят. Честито, овци, ще дойде краят, и вярвайъе все, че ще ви дойде раят....
  • 24 Олигофрен

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Дивуй":

    Ооо, неразумний Дивуй? Поради что се срамиш да се наречеш Шорошоид? Или не помниш, как Костов ни лъга, как и червени и сини и депесари, монархисти, гербери и други ни крадат, пречат и съсипват и ма тебе все Раша ти е крива? Горката Раша, ако не беше тя, согурно Китай, Индия, Япония.... щяха да са ти криви? Какво стана с масовата приватизация на Костов и останалите бандити? Татето така и не получаваше дивиденти а си пази боновата книжка. Все Раша ви е виновна, на крадливи и подли алщни и вредни българоеврейскотурскоцигансколатински, а вече и арабскоафрикански гризачи тук? Да и БЛСГОДАРИМ РАША!!!, че те има, за да си оправдават всички крадливи и продажни човечета, с теб престъпленията и продажността! Благодарим ти, Раша, защото ако не беше ти, тия, които те плюят щяха да са си същите алчни, лъжливи и крадливо плазмодии, но щяха да плюят друг!
  • 25 Олигофрен

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Дивуй":

    Дивуй, брадър, руснаците, вярно повечето не са цъфнали, но поне правят но. А родните офци алчни крадливи и продажни нд само съсипват родното, но все Раша и Ран и Ът са им виновни? Кое накара медтните павиани да продадат на китайците Спарки, на Дънди златото, на други какво ли не, вместо да си изберат умни мениджмънт управители и да си развиват АД сами? Такива като теб, Дивий го сториха и правят, като Винету и стотици хиляди като вас. Продажни, вредни, крадливи, пречещи нам и лъжливи лекенца. Не било от Наципнална сигурност да се изкупи енергодела от ЧЕЗ, за да държим контролния пакет на своя си ток, но е НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, да вдигат цените на тока и всичко останало чужди монополи като им е кеф и да ни обират? Щом такава е тая ваша национална сигурност, към гроба води тоя народ, тя е антибългарска, но заема постове и пари тук, в кочинката България. С такава Национална сигурност тик и пожарникари на власт и други и българи няма да останат след години. Плюй Раша, продажнико и ще спиш щастлив, за всичко ви е виновна тая Раша! Добре, че я има, че да си изкарвате магариите с нея.
  • 26 селянин

    8 6 Отговор

    До коментар #20 от "Руските свине":

    Абе що се ядосваш,Путин гледа от краварите,они бомбардират той също,они превземат,он също..обаче най се кефя кога прати два СУ-57..за 10 дена в Сирия ,от каубойте нема превземания,нема бомбардировки..абе как така не излете тогава поне едно рапторче,та да видиме кой ще надале,ама страх,лозе пази.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тупалка

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Дивуй":

    Няма да дочакаш ще се радваш на старите коли от Меркел
  • 32 пост

    3 2 Отговор
    Да си приберат памперсите, че да не оставят кафява пътека.
  • 33 Цар Вул

    5 1 Отговор
    Ами има войници Русия и си ги сменя!А на който това не му харесва:"Да духа супата"!!Веблика е била Русия,Велика е и сега и велика ще бъде во веки веков!А ние защо надничаме в чуждото канче,а не гледаме в нашето!Ако има какво да гледаме!Едно голямо НИЩО!!!!А,и една снимка на Тиквата Бойко Борисов и компания!!!Ама тя не се яде!!Защото на всичкото отгоре е и лъжлива като мираж в пустинята!!!
  • 34 радев

    0 0 Отговор
    РОТАЦИЯ
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания