1 Юли, 2018 22:00 7 357 8

Вълк рани две деца в Полша

  • вълк-
  • деца-
  • полша-
  • рани-
  • бяс-
  • пострадали

Няма причина за паника в Полша

Вълк рани две деца в Полша - 1
Снимка: Shutterstock

Две деца бяха ранени след нападение от един и същ вълк в югоизточната част на Полша, съобщи ДПА, позовавайки се на местните власти.

Животното е нападнало 8-годишно момиче в гориста местност в район близо до границата със Словакия и Украйна. Скоро след това вълкът атакувал 10-годишно момче на 2 километра от първото нападение. Хищникът, който впоследствие е бил застрелян, не е показал симптоми на бяс. Това обаче ще бъде определено с ДНК тест.

Той ще определи и откъде е дошло животното. Двете деца са били закарани в болница, но после са били освободени. Полските природозащитници призоваха обществеността да не се страхува от нападения на вълци, тъй като животните обикновено избягват контакт с хората, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    6 2 Отговор
    Горките дечица,без мама и тате,сами през гъстата гора!Само да си го представи човек,и пак е страшно!
  • 2 ААА

    13 2 Отговор
    Не е типично поведение на вълк. Може би наистина се касае за бяс, или друго тежко заболяване. Инстинкта му за самосъхранение не е сработил. Не е имал сили да удави дете , и да го замъкне в гъстака, само е имал сили да се приближи и да ухапе , това е типично за "бесни животни" И факта че е намерен и отстрелян , също го потвърждава. Здрав вълк не би се оставил да го доближат, ни хора , ни кучета , потъва като сянка в балкана, може между другото да удави част от преследващите кучета. Ловува се с национални хайки на големи територии , или с голяма доза шанс, едно от най-умните животни.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "ААА":

    Пълни простотии пишеш. Ама това е вследствие на промиването на мозъци и втълпяването на лъжи, че никой хищник не нападал хора. Само, че за твое сведение животът не е цветя и рози и вълците са убивали хиляди хора през хилядолетията, от както има хора. Дори само за периода 1580-1830 година, във Франция има документирани над 3000 случая на убити от вълци хора. Четете малко и не се излагайте с невежеството си!

    Коментиран от #4, #8

  • 4 отговор

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Човекът пише това, което е чел и слушал. Защо да са простотии? Защо веднага обиждате, бе хора? Много сме зле в отношенията помежду си. Сега по темата, по принцип вълците не нападат хора, освен ако са много гладни. Нормалната плячка за този горски хищник са животните, дори не напада добитък, освен ако е много гладен и стар, затруднен е да гони сърни и други диви животни. Вълкът напада в глутница и фактът, че е бил самотен, показва, че е стар и болен. По принцип той е изключително интелигентно животно и се поддава на опитомяване, като е много предан, веднъж опитомен. За да нападне деца при положение, че не е бесен, значи че или е бил ранен, или болен и стар. Какъвто и да е случаят - горкото животно! Харесвам вълците и ги уважавам, както и всичко, което ходи и гледа. Сега е твой ред, пиши, пак, че това са простотии.

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    2 2 Отговор
    То и друго ,не може да напише,защото , е дърво без корен!Трябва да злобее,иначе,не може да живее,като вълкът!!!!
  • 6 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "отговор":

    Ами разбира се, че са простотии. Ако бяхте се интересували от истински факти, нямаше да пишете такива небивалици. И къде видя обиди? Това, че вярвате в измислици си е ваш проблем, не мой. А за да твърдиш, че само болните и стари вълци нападали хора, говори изключително непознаване на материята. Вълкът е хищник, който заслужава уважение и респект, като е напълно способен да напада и убива хора когато му се отдаде възможност. Този криворазбран хуманизъм ви е промил съзнамията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Трето поколение ловец съм , а ти дори не си виждал на живо вълк, може да си гледал кльощавите и пършиви вълци в зоологическата градина, и информацията ти е много съвременна и актуална, да беше се върнал в каменната ера , при саблезъбите вълци. Дай пример с нападение на вълк в България в близките 85 години , а вълчата ни популация е около 4000 вълка и се мени, от миграцията. Вълкът е прекалено интелигентен ,за да напада най-големият си враг. И ако беше виждал вълк на живо щеше да прецениш шансовете на дете да оцелее при нападение на здрав вълк , при положение , че вълкът събаря кон. Мога да ти пратя мои снимки с със 70 кг. вълк убит в Странджата .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания