Last news in Fakti

4 Юли, 2018 13:53 1 363 9

Ердоган се заклева официално на 9 юли

  • турция-
  • президент-
  • клетва-
  • реджеп ердоган

След церемонията президентът ще огласи и членовете на своя нов кабинет

Ердоган се заклева официално на 9 юли - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган ще положи клетва на церемония на 9 юли след изборите миналия месец, на които бе преизбран на поста, но при нова система на управление, възлагаща на президентската институция широки правомощия, съобщава сайтът Haberler.

Полагането на клетва ще се състои в 16 часа в понеделник в президентския дворец в Анкара. То ще бъде последвано от церемония на същото място, на която са поканени да присъстват над 3000 души, представители на политическите, деловите, спортните и артистичните среди, както и чуждестранни държавни глави.

След церемонията Ердоган ще огласи и състава на своя нов кабинет. По силата на влизащите в сила реформи правителството ще бъде оглавявано от президента, а постът на министър-председател се премахва.

Ердоган се заклева официално на 9 юли

По-късно Висшата избирателна комисия ще огласи окончателните резултати от президентските и парламентарни избори на 24 юни. Първото събитие в графика, който ще последва този акт, е полагането на клетва от депутатите в парламента, което ще се състои в събота


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    2 11 Отговор
    ДЪРПА СТРАНАТА НАДОЛУ.

    Коментиран от #3

  • 2 Mohamed

    4 10 Отговор
    Ердоган е един обикноетн патологичен ИСЛЯМО-ФАШИСТ, но като има олигофрени да го поддържат, то .........
  • 3 Морук

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Като гледам как я дърпаааа комшиите вече от глад умират,пък какви раздрънкани пътища,самолети летища мостове канал собствено производство танкове хеликоптери,плюй Ганьо плюй,гладна кокошка просо сънува,и като гледам пък нашта икономика ,ауууу то чудо и приказ,нема друга такава държава

    Коментиран от #5

  • 4 Олаф Гунаршон

    2 7 Отговор
    Психарят дърпа страната надолу. Тъкмо Турция бе тръгнала по правилния път и изведнъж се сурна понаклона на мангалската ислямизация.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Морук":

    И танкове и самолети и тава йогурт , ама Турция винаги ще бъде в цивилизационно отношение 2 нива под България.
  • 6 Варна 2

    9 4 Отговор
    Мечтай си Българино мечтай
    Тя Турция е 10 нива по цивилизована от нас
  • 7 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Олаф Гунаршон":

    Не си прав бе човек...просто турците искат парче от пазарите и петрола ..а Запада засега се репчи
  • 8 Силната...пуйка

    0 0 Отговор
    Европейски Парламент: Ясна предпоставка, за започването на диалог между Турция и ЕС относно обмена на информация в рамките на Европол, е признаването на Република Кипър от Анкара.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: