Last news in Fakti

7 Юли, 2018 18:30 2 601 11

Новият турски парламент влезе в играта (СНИМКИ)

  • турция-
  • анкара-
  • клетва-
  • депутати-
  • реджеп ердоган

Общо 600 депутати от пет политически партии положиха клетва

Новият турски парламент влезе в играта (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Депутатите в новия 600-членен турски парламент положиха клетва, съобщават местни медии. Заседанието, което започна в 14 часа, се ръководи от депутата Дурмуш Йълмаз от "Добра партия", който временно изпълнява ролята на председател на парламента.

В изказване в началото на заседанието Йълмаз изтъкна, че обща отговорност на всички депутати е да защитят честта на парламента, който е гарант за независимостта и демокрацията.

Първи положиха клетва депутатите с увреждания, следвани от останалите по азбучен ред.

Новият турски парламент влезе в играта (СНИМКИ)

Новият турски парламент влезе в играта (СНИМКИ)

Общо 600 депутати от пет политически партии положиха клетва. Това са 295 депутати от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган, 146 от Народнорепубликанската партия, 67 - от прокюрдската Демократична партия на народите, 49 - от Партията на националистическото действие и 43 от "Добра партия" .

Партията на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие, които формираха предизборна коалиция за президентските и парламентарни избори на 24 юни, разпологат общо с 344 депутати. ПСР, която няма сама мнозинство в парламента, ще зависи от своя националистически съюзник, което поражда у някои наблюдатели опасения за втвърдяване на политическата й линия, специално по отношение на кюрдите.

Новият турски парламент влезе в играта (СНИМКИ)

На 24 юни в Турция се състояха президентски и парламентарни избори. Настоящият президент беше преизбран на изборите, които поставят началото на нова система на управление, възлагаща на президентската институция широки правомощия.

Самият Ердоган ще положи клетва в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1944

    5 13 Отговор
    ще заприличат бързо на руската дума. абсолютно независими, защото нищо не зависи от тях.
  • 3 бол анадол

    13 9 Отговор
    А що им е парламент, като вече са султанат ????
  • 4 Без име

    10 5 Отговор
    Успех!
  • 5 гост

    11 1 Отговор
    Вие видяхте ли,какво се казва в статията:депутат с увреждания,дали им били първи да се закълнат.Браво!А що се отнася до жените на които е"забранено"според някой да работят ,ето ги на банките и те са няколко ако не се лъжа може би над 70 ,както се вижда има и със забрадка и без.Ето ви нагледен пример за ДЕМОКРАЦИЯ!

    Коментиран от #8

  • 6 Я виж

    10 0 Отговор
    За 80 милиона население 600 депутата,а при нас за 5 милиона 250.Еми кой казва,че са по напред от нас.Ето вижте,че по депутати ги биеме иначе трябва да имат 4000 депутата .

    Коментиран от #7

  • 7 Морук

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Я виж":

    250 и Ко правят,освен да лаят и обслужват чужди интереси,комшиите поне като строят не го ремонтират на следващата година,някои болни мозъци тука и отвън нещо им се загубиха бай ганьовските коментари,
  • 8 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Там са малко хората без увреждания,затова повредените са мнозинство и са с предимство! Лирата е стабилна- 36 ст. ,чака се демокрацията да победи още веднъж!

    Коментиран от #11

  • 9 siniyat

    1 4 Отговор
    Ami te 50% sa mozaçno uvredeni...psihoza ala FÜHRER...KOLKO Lİ krıv şte proleye OTROÇETO NA PUTİN
  • 10 А как така?

    6 0 Отговор
    Абе днес не е ли събота? Тия не можаха ли да си оставят работата за работен ден? Наще депутати в работен ден не идват на "работа" в парламента, тия и в почивен ден..
  • 11 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    Един от тях да е с увреждания е доказателство за толерантност!А икономиката им не зависи от теб!
Новини по държави: