17 Февруари, 2012 11:02 1 888 2

Завръщането на Путин в Кремъл тръгва от Добрич и Шумен

  • путин-
  • добрич-
  • путин
Завръщането на Путин в Кремъл тръгва от Добрич и Шумен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българските Добрич и Шумен ще са първите градове в чужбина, където руснаците ще могат да гласуват предварително на предстоящите президентски избори в Русия. Това става ясно от съобщение на Централната избирателна комисия в Москва, цитирано от РИА „Новости“.

Изборните секции в Добрич и Шумен ще бъдат отворени на 18 февруари. По този начин ще бъде поставено началото на гласуването на руснаците, живеещи в чужбина. В общо 52 секции, отворени в посолствата и генералните консулства на Русия, те ще могат да дадат своя глас.

Краят на изборния процес ще бъде поставен на 3 март в Дания, Индия, Испания, Естония, ЮАР и американските градове Бостън и Филаделфия.

От ЦИК пресмятат, че около 80 000 руснаци, живеещи в чужбина, ще се възползват да гласуват от правото си да гласуват.

Предварително да гласуват ще могат и руснаците, които живеят в Сибир и Далечния изток. Урните ще бъдат отворени днес и затворени на 3 март. Според експерти около 1% от имащите право на глас се възползват от тази възможност.

Първи за нов държавен глава гласуваха еленовъдите и граничарите в Чукотка.

Предсрочното гласуване се провежда в най-отдалечените и труднодостъпни региони в Далечния Изток, Урал и Сибир, а също така на корабите, които в деня на гласуването ще бъдат в открито море.

На предстоящите президентски избори като основен фаворит се очертава премиерът Владимир Путин, който се радва на подкрепата на близо 54,7% от руснаците.

Според последните данни на социолозите от фонда „Обществено мнение“, премиерът Владимир Путин ще победи на президентските изборите още в първия тур, като за него се очаква да гласуват около 60% от избирателите.

Най-близкият му съперник- лидерът на комунистите Генадий Зюганов, може да разчита на около 16%, показват проучванията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    "РЕЗИДЕНТА"е печен!!!!!!
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    това е един истински човек който се бори за народа си само можете да си мечтаете за такъв тука има само жалки мижитурки на конци и нито един от 89та никога не е работил или се е борил за народа и страната си а само за това колко пари и власт ще има ако знаехте истината за левски щяхте да проумеете много неща нищо че е умрял отдавна