Last news in Fakti

12 Януари, 2012 20:21 1 734 5

Путин се хвали с растежа на Русия

  • путин-
  • русия

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия се е увеличил с 4,2 % през 2011 година, след като за 2010 година икономическият растеж бе 4 %, съобщи руският премиер Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По растеж на БВП Русия заема трето място сред водещите икономики в света. Пред нас са само Китай (9,5 %) и Индия (7,8 %)", каза премиерът на първото заседание на правителството за тази година.

"По растеж на промишленото производство сме на четвърто място след Китай, Индия и Германия, като отчитаме 4,7 процента", допълни Путин.

Освен това Путин подчерта, че Русия е единствената страна, отчела бюджетен излишък през 2011 година, отбелязва АФП. "Имаме бюджетен излишък от 0,8 %", посочи той.

Той също така отбеляза, че златно-валутните резерви на страната са се възстановили, достигайки равнище от над 500 млрд. долара, и по този показател Русия се е наредила на трето място след Китай и Япония.

Западни анализатори отбелязват, че изказванията на Путин стават два месеца преди насрочените за май президентски избори в Русия, на които той се кандидатира, за да се върне в Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    1 4 Отговор
    Абе се едно слушам Вожда Борисов с братушката все говорят колко са направили, колко сме добре, как сме сред "Отличниците". Само не знам защо Путин не каже защо нивото на живот тука е толкова ниско, защо минималната заплата е 115 Е. А цените в магазините са колкото в Германия, и то при положение, че бензина е 1.10 лв. газта 0.06 лв. (14-пъти по-малко от България). Аз лично нямам обяснение. И друго не схващам на кое вика "икономическият растеж" то аз не съм икономист ама доколкото си спомням от часовете по-икономика в училище то за да имаш икономика трябва да произвеждаш нещо и следователно да го продаваш. Или може би се има в предвид растеж на оръжейната и нефтената икономика!
    "По растеж на промишленото производство сме на четвърто място"
    Хахаха ето ти веселба, то всичко което е произведено тука не става за нищо, а тоя се сравнява с Германия Боже...Ама на кои ще ги разправяш тези работи, те и руснаците вече се по-осъзнах и като чуят за руска техника, руски дрехи или каквато и да е руска стока бягат като дявол от тамян, а тоя ще се сравнява с Германия.
    И от мене да знаете Русия е една от най-скапаните и мизерни държави в света тука освен мизерия, корупция, мафия, и проституция НЯМА.
    И които смята, че руснаците винаги са били велики и всичко им е на шест, и че ладата е най-добрия автомобил. ДА ЗАПОВЯДА В РУСИЯ!
  • 2 Атанас Велики

    3 0 Отговор
    Човека не казва, че Русия е най-великата, казва, че има едни от най-добрите темпове на икономически растеж! И това статистически е така! Ако продължават в същия дух, след 15 години, Русия, ще достигне днешния стандарт на живот или степен на потребление, каквото е днес в Германия! Германия е ясно, че ще продължава да се развива, но Русия скъсява бавно дистацията!
  • 3 Онзи

    0 2 Отговор
    Ееее сигурно си имал предвид 150г. просто си изпуснал нулата.
    "Ако продължават в същия дух, след 15 години, Русия, ще достигне днешния стандарт на живот или степен на потребление, каквото е днес в Германия!" Не мога да повярва, че все още има хора които да вярват в това но както се казва "Блажени са вярващите".
    И ако трябва да си кажем честно след 15 години абсолютно нищо няма да се промени поне в положителен аспект. В момента нивото на образование в Русия е по-ниско от това в България, Корупцията е три пъти по-голяма (всички сфери без изключение), ако си мислиш, че болниците в България са мизерни, пожелавам ти никога да не попадаш в руска болница, ако си мислиш че пенсионната реформа у нас е провал то да знаеш, че руската по нищо не се отличава от нашата (в това число и пенсионерите високи пенсии взимат само полицаи, военни и бивши партийци всички други броят стотинки съответно копейки) ааа за воината по пътищата дето всяка сутрин съобщаваше майор Костов то у на си е направо детска работа Тука си е наистина воина, ако си мислиш че нашите пътища са скапани ела се повози малко в Русия. За милиционерщината, алкохолизма, хазарта, отрицателния прираст и расизма въобще пък неми се говори
    (само да отбележа, че в Русия има "Сух режим" от 22:00 до 08:00 не се продава никакъв алкохол, а от тази година дори и бира,
    Хазарта в цяла русия е забранен "в Петербург има 3 хил. нелегални казина"
    Всяка година умират по-шест милиона човека само от алкохолизъм
    В Русия живеят 50% от скинарите в света (статистика на BBC) а чуждестранни специалисти се привличат от страни като: Узбекистан, Туркменистан и всичко къде завършва на стан)
    Но както казват руснаците "Поживём — увидим" !!!
  • 4 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Чисто математически ти говоря! Ако си поговорим и за Китай и Индия, ще разберем, че в момента са гола вода и пълна мизерия, но всички световни анализатори са сигурни, че тези държави ще станат великани! Русия великан няма да стане, но и нейното бъдеще е светло от гледна точна на големината на икономиката! Руснаците имат всички инструменти, да го постигнат! Ще го направят! Може да не е блестящо, но ще е добре! Пенсиите в Русия са доста по-високи от нашите!
  • 5 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Западните анализатори прогнозират светло бъдеще и за България! Но писимизма в нас надделява и не можем да го повярваме! Но статистиката е обективна и безчувствена!