Last news in Fakti

5 Юли, 2018 12:39 1 225 1

Гърция подкрепя Румъния и България за Шенген

  • българия-
  • румъния-
  • гърция

Ципрас очаква добро бъдеще за Балканите

Гърция подкрепя Румъния и България за членство в Шенген. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, цитиран от Катимерини.

Ципрас говори след среща на лидерите на България, Гърция, Румъния и Сърбия в Солун.

„През последната година никой не очакваше толкова много неща да се променят на Балканите. Открива се общ начин на мисъл и сили, който да допринесе за регионалното сътрудничество. През тази година имахме договора между България и Македония и българското председателство в ЕС. Това беше балканско председателство. България и Румъния имат нашата подкрепа за Шенген.

Всички чувстваме, че Сърбия е част от европейското семейство“, заяви Ципрас.

Той заяви, че е била обсъдена предстоящата среща на страните от Централна и Източна Европа с Китай. Според Ципрас пред Балканите се открива ново и динамично бъдеще. Той призова за повече единство. Гръцкият премиер поздрави и българския премиер Бойко Борисов за председателството на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Okoto na Jupiter

    0 0 Отговор
    Големи думи от този, който няма думата. .
Новини по държави: