Last news in Fakti

7 Юли, 2018 16:39 1 672 0

Червен код и порои при съседите

  • червен код-
  • сърбия-
  • наводнения-
  • порои

В района на Белград паднаха 30 литра на квадратен метър

Червен код и порои при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Републиканският хидрометеорологичен институт в Сърбия издаде червен код на предупреждение за изключително големи количества валежи през уикенда, като в отделни райони се очаква да паднат между 50 и 60 литра на квадратен метър, съобщиха местни метеоролози.

Вчера на места в страната имаше поройни дъждове, до 40 литра на квадратен метър. В района на Белград около полунощ паднаха 30 литра на квадратен метър, каза метеорологът.

В Аранджеловац, Източна Сърбия и Лиг, Западна Сърбия е обявено извънредно положение заради дъждовете.

Експерти предупредиха, че силните валежи в по-големите градове може да доведат до запушване на канализацията и забавяне на движението и има опасност от преливане на реките.

Дъждовното време ще продължи до вторник, за сряда се прогнозира по-топло и слънчево време. През следващите десетина дни не се очакват горещини с температури над 30 градуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: