Last news in Fakti

5 Юли, 2018 19:30 10 819 40

Ердоган за смъртното наказание: Полека-лека

  • реджеп ердоган-
  • смъртно наказание-
  • турция-
  • ес

Турция напълно отмени смъртното наказание през 2004 г. в рамките на усилията да се присъедини към ЕС

Ердоган за смъртното наказание: Полека-лека - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент отговори с думите "Полека-лека" на отправен към него призив за връщане на смъртното наказание в страната, предаде турската частна NTV.

Ердоган бе приветстван от граждани, докато пътуваше за летище Ататюрк на път към Анкара.

Президентът накара шофьора да спре автомобила, за да може той да поздрави насъбралите се хора. Жена от групата изрази пред него очакванията си по отношение на правата на животните и връщането на смъртното наказание.

"Полека-лека", отговори Ердоган. "Правата на животните всъщност са в дневния ни ред, но смъртното наказание, разбира се, е малко по-сложно", добави той.

Двете теми станаха актуални в Турция заради случаи на жестокости към животни и брутални убийства на деца в последно време.

Ердоган за смъртното наказание: Полека-лека

Въпросът за връщане на смъртното наказание бе повдигнат за пръв път след опита за преврат в Турция на 16 юли 2016 г. Преди време Ердоган спомена за възможността да бъде организиран референдум за възстановяване на смъртното наказание - червена линия за Брюксел.

Представители на ЕС многократно предупредиха Анкара, че възстановяването на смъртното наказание ще постави край на половинвековната й кандидатура за членство в съюза.

Турция напълно отмени смъртното наказание през 2004 г. в рамките на усилията да се присъедини към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Връщай

    57 8 Отговор
    Някои си го заслужават. Връщайте го въпреки ЕС. Като не му харесва смъртното наказание да си ги отглежда убийците.
  • 2 Салам Алеко

    50 49 Отговор
    В тая държава гражданите още живеят в 17 век! Редно е смъртното наказание да съществува! Присъствието на турци и роми в Родината ни, също ни задължава да възстановим наказанието!

    Коментиран от #3, #4, #7, #21, #36

  • 3 гост

    30 18 Отговор

    До коментар #2 от "Салам Алеко":

    СЕЛЯМе,ти въобще нямаш право за коментираш,щом пряко не те засяга!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Салам Алеко

    20 24 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Тебе не те блокирват, мене постоянно! Могада те оправя ама ще ме блокират! Така че хАсене да си жив и здрав(докато се видим)!

    Коментиран от #19

  • 6 Василий Втори Простакоубиец

    31 12 Отговор
    Смъртното наказание е наложително да се върне, особено с оглед на бъдещото разпадането на ЕС и завръщането на на някои бивши вилаети населени с некултивирани диваци в пределите на империята.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Настрадин Ходжа съм и не ме бърка

    27 17 Отговор

    До коментар #7 от "Ганьовец съм и не ми пука":

    Салама не дразни хората! Дразни вас, екскурзиантите! Истината винаги боли, свиквай, добре е някой да ви я напомня! Хубаво е да знаете че сте тук защото не ви приеха вашите!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Ганьовец съм и не ми пука

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Настрадин Ходжа съм и не ме бърка":

    Нещо се обърка, българин съм.

    Коментиран от #10

  • 10 То си личи

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ганьовец съм и не ми пука":

    Само по паспорт!

    Коментиран от #11

  • 11 Ганьовец съм и не ми пука

    30 6 Отговор

    До коментар #10 от "То си личи":

    Не е само по паспорт, аре стига. Като обиждаш турците по-голям българин ли ставаш?

    Коментиран от #13, #31

  • 12 Варна 2

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Настрадин Ходжа съм и не ме бърка":

    Само че,вашите глупости които пишете нямат общо с истината
  • 13 Салам Алеко

    6 17 Отговор

    До коментар #11 от "Ганьовец съм и не ми пука":

    Аз не ги обиждам! Истината пиша! Други ги обиждаха! Лека нощ, утре работим!

    Коментиран от #17

  • 14 Свинско със зеле

    27 2 Отговор
    Редно е да се завърне, смъртното наказание и в България , защото има много политици за публично обесване и разтрел ! ! ! !
  • 15 jo hustan

    8 7 Отговор
    комунягите как държат от турчилята не е истина...деба и родоотстъпниците ви жалки,а уж сте ни освободили от турско робство..жмелове нещастни.

    Коментиран от #27

  • 16 чалма тв

    12 10 Отговор
    Я вижте на снимката, какво представлява тълпа зверове, как бият с крака един войник, много ми прилича на тупаник който отнесе Енимехмедов,когато направи цирк с Ахмед Дуган, и тогава слуги се хвърлиха да убиват вече обезвреден човек,същите анадолски мутри, те са от друг свят, на светлини години от нормални хора...първобитен строй-диваци.Жалко,като чели бяха на прав път но ердоганя ги води да кладата...

    Коментиран от #18, #28, #30

  • 17 Грухчо

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Салам Алеко":

    Твоята истина за турците е като истината на розов чифтокопитен грухтящ бозайник обичаш да се въргаля в калта за кладенчовата вода.
  • 18 АграрТВ

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "чалма тв":

    "Жалко,като чели бяха на прав път но ердоганя ги води да кладата..."
    Айде, айде, свали двуличната маска. Ти мразиш турците, Видно от началото на поста ти, а изведнъж показваш загриженост за тях поради злото Ердоган. Как живеете с тази омраза не знам.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ади ба

    16 1 Отговор
    Смъртна присъда както в САЩ и Китай.Да не храним враговете на обществото което те искат да унищожат,зъб за зъб око за око това заслужават всички които са извършили престъпления против народа.

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иванов

    9 12 Отговор
    Саламе, прочети коментарите, гаджалите полудяха да вият по звездите! Напълно те подкрепям и съм сигурен, че иде ден в който ще се избием с тази долна измет. Това са кюпеци, това не са хора.

    Коментиран от #26

  • 23 СссереМ

    6 7 Отговор
    Недей го връща бате Ердо,че и ти ще намажеш от него,чакай да огладнеят още малко турците.

    Коментиран от #24, #39

  • 24 До канализацията

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Ти него не го мисли.. ако са добре комшиите, може да ни дойде на ум нещо да произвеждаме и да им продаваме.. а не да гледаме как 80 милиона турци купуват месо сърби, а ние да си чешем врата и да плюем и тези, и другите си комшии.. Ако малко повече поработим, не само с езика, но и с мозък и продуктивност, нещата ще се променят коренно...
  • 25 Tok

    8 3 Отговор
    Чета коментари и се забавлявам, патриоти които генетично не са българи и турци които е възможно да имат турска жилка. Забавни ста :D за ердо колкото и да го мразите човечеца прави всичко по силите си за родината си а нашите политици използват силите на държавата си за свое благо. Но това не е важно, важно е, че има турци които да марите и има българи които ви задоволяват нудитеза провокиране ивзаимно злобеете, и ставате смешни но което е забавно за хора каъо мен които не ги интересува нацистките чувства и желаят благото на обществото без значение каква кръв тече по веноте. Сега духайте супата, че е топла ;)
  • 26 Tok

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Почвай да се биеш с първия джагал който срещнеш, и успех стискам палци за тебе. Но както казах първият а не втория или третия защото тези по дребните които можеби ще си избереш подценявайки за са по злобни.
  • 27 Tok

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "jo hustan":

    Аааахахаахаха ама ти сериозно ли мислиш, че руснаците са спасители световни? Не забравяй как бомбардираха църквата в София и избиха елита на България.
  • 28 Tok

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "чалма тв":

    На снимката не виждаме ли селски бой в Новосел???? То и в което и село да идеш в България го вижаш туй а ако си късметлия може и ти да го понесеш :D
  • 29 Tok

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ади ба":

    То и тук се извършва престъпления против народа, не си ли забелязал как засаждат омразите и злобата, виж по горе Иванов вече е озлобен със засадената омраза от салама. А е колете се и държавата да остане на хора които ще живеят в мир и без предразсъдъци на хора които няма да ги интересува Турция а България ще ги вълнува независимо от каква етнот е.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Реалист1

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ганьовец съм и не ми пука":

    Нямам намерение да ги обиждам. Като са се настанили тук да спазват нашите закони, а не да ни вършеят тръни зад гърба. Тая държава навремето ги галеше с перце, виждал съм го. А тяхното отношение към нас не е същото, повярвай.
  • 32 Варна 2

    4 2 Отговор
    Руснаците не са никакви освободители те ни навредиха много повече от които и да било друг.Благодарение на тях сме на този хал
  • 33 ПРЕДСКАЗАНИЕ

    3 8 Отговор
    АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАТ -ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ НА ТРИ И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ! ЩЕ ИМА НЕЗАВИСИМ КЮРДИСТАН !

    Коментиран от #37

  • 34 Otmastitelq

    2 1 Отговор
    Xasane v balgariq si nagosti.Nqmah pravo da komentirah,htom iskah da komentirah bqgai v tyrciq tam date vidq kolko si otvoren.Parviqt tyr4in htete izxvrli kato mrsno prodajno kote.Piqnici kato teb sa za koharata.
  • 35 Иван

    1 0 Отговор
    Българиа трябва смъртно наказания човека пет шест дела има за изнасилване флиза съда от предната врата излиза от задната врата средно нищонеестанал посъщия начин за убийство прокурорите милионери станаха герберите така правят българите наисчезване това нищонее Шенген флизамели от скъпотии иот високи данъци главатаси нямадаможите дадигате.
  • 36 Арслан

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Салам Алеко":

    Салам си личи но си развален
  • 37 Tok

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "ПРЕДСКАЗАНИЕ":

    И ти какво? Защо се вълнуваш от това толкова? Плюс това никак не изглежда така а по скоро струва ми се, че ще станат още по силни, но и това не ми вълнува защото ние тук в България имаме проблеми на които трябва да се съсредоточиме а не върху Турция.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 БКП

    0 0 Отговор
    Бас лова,че е казал- яваш,яваш.
Новини по държави: