Last news in Fakti

9 Юли, 2018 21:11 5 755 4

Бик скалпира тореадор (ВИДЕО)

  • тореадор-
  • скалпиране-
  • испания-
  • бик-
  • корида

Известният в Испания тореадор Хосе Падиля беше скалпиран от бик по време на корида в Аревало. На видеото ясно се вижда как бикът премахва част от скалпа на 45-годишният Падиля. Мъжът получава още няколко удара от разяреното животно, но успява да стане и да избяга. Той веднага е откаран в болница и успешно опериран. „Всичко е наред. Чувствам се много добре”, каза той след лекарската интервенция.

Падиля е един от най-известните матадори на Испания. За цялата си кариера досега той е получил над 30 травми. Най-опасната е била през 2011 г., когато бик изважда едното му око, чупи част от бузата му и челюстта, разкъсва дясното му ухо. Миналата година по време на корида бик чупи едно от ребрата на Падиля.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечока от Белица

    18 1 Отговор
    Малоумници! За техните традиции явно не важат еврогейските "ценности", но за нашите Баби Меци важат.

    Коментиран от #3

  • 2 Бичето

    13 0 Отговор
    Добре му разпори чутората
  • 3 селфи

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мечока от Белица":

    Да, но испанците си гледат интереса и техни политици им го защитават, а наши видни сини, червени, изгърбени (но дали от работа на полето???) гербефи, движения за свободи и всякакви борещи се за власт и келепир двуноги тук, работят срещу нашия интерес и в чужда полза и за собствен келепир. В това е разликата. И аз не харесвам купоните с корида, но ако само е шоу, без да убиват биковете, донякъде го приемам. Защото ако не убиваш бика, а само маневрират и се забавляват, това носи издръжка и на биковете и приходи. Коридата не е нешо лошо, ако не се убиват биковете, така живеят доста години. Но рано или късно в природата всичко умира. Тя е зла по същността си. Наричат я още и Сатурн, тя е хищник и се храни от смъртта на съществата. Но не е планетата Сатурн, тя е планета, като Земята. Природата е навред из космоса.
  • 4 Зорлем

    0 0 Отговор
    Нали именно опасността да стане нещо такова е причината тореадорите да са на почит (вкл. и от Ърнест Хемингуей), така че всичко е в реда на нещата.