Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Юли, 2018 17:20 4 075 21

Хибридната война на запада се провали в Крим

  • русия-
  • сергей шойгу-
  • крим

Сергей Шойгу с критики към САЩ

Хибридната война на Запада се провали в Крим. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от РИА Новости.

Според Шойгу САЩ и някои европейски страни са се намесили в политическите процеси в Крим през 2014 г. Той определи действията там като хибридна война.

Още новини от Украйна

„Обвиненията за хибридна война срещу Русия започнаха да се появяват в западни медии, след неуспешен опит за подобна схема в Крим. Ние не дадохме възможност на колегите отвъд океана да приложат тези мерки на практика, като в Крим беше организиран референдум. Там гражданите изразиха своята воля. Това стана в присъствието на стотици американски представители. Всички са наясно с това“, заяви Шойгу.

Той припомни, че в Косово не се е провеждал референдум за определяне на политическата система или независимостта на страната. Все пак страната получи незабавно признание от Вашингтон и Европа. Това стана след буквално гласуване в парламента. Според Шойгу

югославската конституция не е била спазена. Той отново напомни, че в Крим имаше референдум. Според него има голяма разлика между двата случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 59 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца ...
  • 2 Справедлив

    78 7 Отговор
    Случаят Крим приключи още през 2014 г. Точка.
  • 3 Ььььььь

    62 7 Отговор
    За Крим вече е свирено.Америте да му мислят за Аляска.
  • 4 goni

    42 2 Отговор
    Много ми хареса: " Според колегите отвъд Океана!:)
  • 5 СССРБарета

    40 4 Отговор
    краварските задници около кравата майка клинтън и британската крава тереза се оповръщаха с НОВИЧОК!!!
    Браво Шойгу!!! Както винаги, казано точно в целта!
  • 6 Прост путиноиден питекантроп

    2 47 Отговор
    Ама и Хуйло отде ги изкопава подобни получовеци да му управляват кочината направо не е за вярване. Две изречения на кръст не може горкия да издекламира. Такива са монголо-болшевишките примати.
  • 7 Хк+йххххйххх

    28 2 Отговор
    Американските интереси на 1 място. Европа да им бием шута. САЩ само проблеми пари и заплахи.
  • 8 Адвокат

    1 46 Отговор
    Голяма е разликата. Да. Русия напада съседска държава и окупира,а Косово иска независимост. Очевидна разлика Шойгу!

    Коментиран от #9, #10, #11, #16

  • 9 СССРБарета

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    Разликата между Крим и Косово е като разликата между КРЪГ и ОКРЪЖНОСТ!

    Коментиран от #20

  • 10 американосран

    38 1 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    Да разликата е огромна.... НАТО напада без да има право независима държава и я окупира като откъсва територия без референдум и без никакви правила и закони по които да е регламентирано колко територия къде точно и как да бъде откъсната! А в Крим хората с референдум поискаха и получиха НЕЗАВИСИМОСТ!
  • 11 Д'мин

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    При нас случая ще е дубъл! Съседска държава ни напада, а една област ще иска независимост!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румяна Костова

    22 2 Отговор
    Адвокат сте изглежда само в мечтите си.Не мога да повярвам,че човек, лишен от елементарна логика и интелигентност може да получи юридическо образование в България.Тук не става въпрос за емоционално отношение към Русия.А за малко исторически познания,как Крим се е прехвърлил на Украйна.По въпроса за Косово също се показвате тотално невещ.Свобода в Косово получиха нарко мафиотите,начело на държавата им.
  • 14 А де беше матушкаъа ти ма Румяно

    2 10 Отговор
    Я виж десетилетното етническо прочистване в Македония, Западна и т.н
    Нъл рьшь мъ
  • 15 НКВД

    17 0 Отговор
    Русия си взе нейното от Украйна и още има да взима а З.Европа и САЩ може само да подскачат от безсилие.
  • 16 Агент

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    Плевньо , стига писа глупости !

    Коментиран от #18

  • 17 Интелигентен адвокат

    0 17 Отговор
    Румяна, при вас разсъжденията са емоционални. Има подписан договор между Украйна и Русия,в който се казва, че Русия няма да има претенции към границите ва Украйна. В замяна Украйна ще унищожи ядреното въоръжение. Бедапеща1994 г. След това има и други договори които Русия в един момент нарушава с окупирането на Крим. Това ., чии е бил Крим си е чиста пропаганда. Нарушени са международни договори и заради това са санкциите. А референдума се провежда под руска окупация! Така както се е провел нашия през 1947г. Познати приоми, нали? Ама трябва да се чете и мисли!
  • 18 Хк+йххххйххх

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Агент":

    Тоя жив ли е още. Политиески

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Антисоциалист

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "СССРБарета":

    Уважаеми, аналогията Ви е грешна.
    Сравняват се еднопорядкови обекти и в еднакви качества. Окръжността е линия, а кръгът е фигура - разликата е качествена. Количествено може големината на окръжността да се оцени с дължина, а на кръга - с площ. И с еднакви радиуси да са измеренията са различни качествени обекти и с различен количествен порядък.
    Сравнението на окръжност с кръг е сравнение на молив с крава по млекодайност, а не по общото - цвят.
    И аналогията Ви с Косово и Крим е грешна. Всеки референдум е законен, но двата случая са различни в еднопорядковото. Независимостта на Косово противоречи на конституцията на несъществуваща държава - Югославия, а на Крим - на съществуваща държава - Украйна. В двата случая общото не е законността. Не е и участието на въоръжени сили - всяка държава ги има законно. Не е и какво е управлението.
    Вярната аналогия е в националността. И да да изглежда противоположно сравнението на двете събития, то е еднопорядково. В Косово заради национална независимост албанци предпочетоха да имат друга албанска република - без присъединяване към първата и да са независими и от нея; а Крим руснаците заради национална независимост избраха да се присъединят към Русия под новото й фашистко управление пред Украйна с новото й фашистко управление. И в Косово, и в Крим се избра възможната различна форма на национална независимост.

    Коментиран от #21

  • 21 любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антисоциалист":

    Кой е най-дългия мост в Европата? Ми Кримски!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания