18 Юли, 2018 08:43 2 547 8

Предупреждение: Тласкат Великобритания към нови избори

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • джон мейджър

Бившият премиер Джон Мейджър изрази опасения, че страната му е на път към хаотичен Брекзит

Предупреждение: Тласкат Великобритания към нови избори - 1
Снимки: БТА/АР

Британският министър-председател Тереза Мей може за бъде принудена до месеци да свика нови избори, ако крилото, което фанатично поддържа Брекзита в партията й не направи компромис за условията за излизане на Лондон от ЕС. Това предупреди бившият премиер Джон Мейджър, цитиран от Reuters.

Мейджър, който оглавяваше правителството от 1990 до 1997 г., изрази опасения, че страната е на път към хаотичен Брекзит, тъй като Мей е неспособна да помири двата лагера в Консервативната партия.

Активен поддръжник на оставането в ЕС, Мейджър отбеляза, че някои парламентаристи в партията, чийто член е и той, са готови на всичко страната да излезе от съюза независимо от потенциалните вреди за икономиката или опасността на власт да дойде лейбъристко правителство.

Предупреждение: Тласкат Великобритания към нови избори

"Струва ми се, че в парламента има хора, които биха били изключително доволни от Брекзит без сделка", каза бившият премиер за ITV News, имайки предвид "твърдите, най-убедени поддръжници на Брекзит, които отказват да правят компромиси"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какво от това

    7 0 Отговор
    ".... опасността на власт да дойде лейбъристко правителство...." - Това разбира се, нищо няма да промени. Леви или десни, консерватори или лейбъристи - политиката за обикновените хора остава една и съща.
  • 2 среднощен

    5 0 Отговор
    Мей, "пътува"!
  • 3 Възмутен

    3 1 Отговор
    Ееей, тва Путин много лош човек! Гъбарка англосаксите как си ще!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЗС

    3 0 Отговор
    Правителството им въобще не беше подготвено за брекзит, плана им беше сметка без кръчмар, защото ес не им играе по свирката, невероятен автогол си вкараха, направо ума не ми го побира. Тука хората казват - гласувах квото и другите, не знам за какво точно, сега като ги питам, искат нов и ще гласуват да остават. Яко я газазиха
  • 6 Sacsa

    0 0 Отговор
    Да го ду...хат англичаните
  • 7 Кекса

    0 0 Отговор
    Тази овца виждала ли се е в огледалото.........
    А те всички англета са смотани погледнете принц чарлс
  • 8 Чудомир Радков

    1 0 Отговор
    Борис Джонсън премиер !!! Това е трябва да се случи в Англия.
Новини по държави: