23 Юли, 2018 18:04 2 534 14

Лондон: Идва Брекзит без споразумение с ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • ек-
  • хайко маас-
  • джереми хънт

Няма да се огънем пред Брюксел, твърди първият дипломат на Великобритания

Лондон: Идва Брекзит без споразумение с ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Британският външен министър Джереми Хънт предупреди, че е налице "съвсем реален риск" неговата страна да напусне Европейски съюз догодина без споразумение за бъдещите отношения с Брюксел, което би причинило икономически и политически вреди както на ЕС, така и на Лондон, предаде Reuters.

В разговор с германския си колега Хайко Маас в Берлин той каза, че Европейската комисия, която ръководи преговорите, като че ли очаква Лондон да се огъне и да отстъпи. "Това няма да се случи", предупреди Хънт.

Германският първи дипломат на своя страна го увери, че неговата страна "не иска Брекзитът да се случи в условия на безпорядък". "Ние искаме споразумение", заяви Маас.

Лондон: Идва Брекзит без споразумение с ЕС

Европарламентът и националните парламенти на страните членки на ЕС трябва да ратифицират споразумението преди Обединеното кралство да напусне съюза на 29 март догодина, както е обявил официално Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    10 1 Отговор
    Най-добре ще е да платят и после да кажат те как ще напуснат.
  • 2 ГосТ

    21 12 Отговор
    Въпроса е Брюксел да не се огъне. Договорите са за да се спазват.Ако се огъне Брюксел, ще бъде наистина пагубно за съюза. Ако англичаните се направят на тарикати, едно ембарго от страна на ЕС към острова ще бъде пагубно за тях. Шотландия и Северна Ирландия сами ще поискат да се отцепят. Мисля че, Англия не представлява никакъв интерес за ЕС, особено ако споразумението с Япония влезе в сила. Другия остров е в пъти по перспективен

    Коментиран от #3

  • 3 Azazel

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Явно не можеш да мислиш, така че по-добре недей или, ако все пак държиш да го правиш, не споделяй "мислите" си публично... Износът на останалите държави от ЕС към Обединеното Кралство е на стойност 350 млрд. евро годишно, докато този към Япония е на стойност... 56 млрд. годишно... Още повече, че търговският баланс между ЕС и Обединеното Кралство е с около 100 млрд. евро годишно в плюс за ЕС, докато този с Япония, е с около 3 млрд. дефицит за ЕС... Обединеното Кралство е вторият най-голям пазар за стоки и услуги на ЕС, почти равен с този на първото място - САЩ, но след търговската война, която обяви Тръмп и при евентуална сделка от преговорите за Брекзит, със сигурност ще го надмине. Третият по големина пазар за стоки от ЕС е Китай, като стойността на износа за там е 170 млрд евро - два пъти по-малко от този за Обединеното Кралство! Така, че безумни изказвания като "Мисля че, Англия не представлява никакъв интерес за ЕС..." и абсурдните приказки за ембарго..., ме карат да се надявам, че ако си пълнолетен (съмнявам се), си под запрещение...

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Хасан

    6 4 Отговор
    Кралицата да плаща сметки?!?..да ама друг път..
  • 5 Евробг

    15 4 Отговор
    То няма как да има Брекзит със споразумение. Англичаните нямат никаква идея какво искат, но го искат веднага. Ирландците и шотландците тихо им гледат сеира и накрая ще дръпнат шалтера на Обединеното кралство. Англия няма полезен ход. Губеща е при всички положения. 29ти март 2019 е петък. Понеделник, 1ви април ще е най-смешния ден в историята на Острова.
  • 6 среднощен

    2 3 Отговор
    Дали пък Тръмп и Путин не си поделиха света!? ЕС без Великобритания, Русия и Китай от една страна и САЩ, UK и Австралия от друга!? Всички останали ще гравитират около двете свръхсили! Израел "балансьор"! Разсъждавам единствено от гледната точка на "глобализацията"!
  • 7 Хасан тъпия овчар!

    5 1 Отговор
    Слушайте Хасан той ги разбира нещата. Аз го чета от сутрин до вечер, и всичко си зная! Хаххааа, големи тъпотиии брей!
  • 8 Хохи

    1 1 Отговор
    Кукловода е ЕДИН И НА ДВАТА ПОЛЮСА, ТАКА ЧЕ НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА.

    ПРОСТО ТРВБВА ДА СЕ СЪБУДИТЕ И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ.

    МНОГО Е ПРОСТО .
  • 9 ГосТ

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Azazel":

    Пич, за тея цифри които си сложил , гениалният ти мозък схваща ли че касаят сегашната ситуация при която Англия е в ЕС ? Плиткоумните ти економически разсъждения касаят съвсем различна ситуация от тази при Брекзит и търговско споразумение с Япония! Така че, какво да бога се опитваш да изкажеш ? Мисля, че на теб мисленето не се отдава и по добре си дръж езика зад зъбите с предположенията си. Не съм економист, но знам , че Япония е третата икономическа сила ? Схващаш ли или ти е трудно?
  • 10 Ттт

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Azazel":

    Без да съм толкова осведомен, не мога да приемам тая надута статистика!
    Ти изкара Англия като най- голямата икономика в ЕС!
    Англия може само да играе солоташак на САЩ, и да гледа като коте, как оправят майка мУ!

    Коментиран от #12

  • 11 hmhmhm

    1 1 Отговор
    Тия па на острова като не ви харесва на вън. Ама после да не плачете. Хем агнето цяло хем вълка сит.
  • 12 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ттт":

    Това е другото, тея цифри дето ги е изнесъл тоя титан,едва ли са верни. Аз съвсем друго гледах, не случайно хамериканците въртат търговия с Япония толкова много. И още нещо, Англия е била веднъж под ембарго,така че нищо ново ;)
  • 13 да си ходят

    2 0 Отговор
    Няма, да им берем ягодите и да им внасяме телевизорите от боклука.
  • 14 bylgarche

    1 0 Отговор
    нека Европа им докаже , че илизането е трудно , и не рентабилно !!!
Новини по държави: