Last news in Fakti

19 Юли, 2018 10:59 4 407 43

Идентифицираха нападателите с Новичок

  • великобритания-
  • новичок-
  • полиция

Става въпрос за руски граждани

Властите във Великобритания обявиха, че смятат, че са разкрили заподозрените, които са извършили нападението с Новичок срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщи The Telegraph.

Двамата пострадали се лекуваха с месеци, преди да се възстановят. Британските власти обвиниха руските власти в атаката.

Според британската полиция няколко руснаци стоят зад атаката. Те са били идентифицирани чрез видеозаписи от деня на нападението, сравнени с кадри на влизащи в страната хора по това време. Полицията е убедена, че става въпрос за руски граждани.

Все още не се разкрива идентичността на заподозрените. Това става, след като във Великобритания имаше нов случай отравяне с Новичок. В резултат на това пострадалата Доун Стърджис почина. Нейният приятел Чарли Роули все още се възстановява.

Русия отхвърля всякакви обвинения по случая.

Според британски медии става въпрос за 6-ма агенти от ГРУ. Потвърждава се и версията, че те са били водени от жена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    83 25 Отговор
    Е...все ще се намери някой руснак който в това време да е влизал във Великобритания--та да се потвърди версията на палячовците от МИ-6...

    Коментиран от #2, #16

  • 2 Геро

    26 76 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    "палячовците от МИ-6..." , човече на хранилка към руското посолство ли си?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Прометей

    43 12 Отговор

    До коментар #2 от "Геро":

    .......ти от “козяка“ ли тролиш или просто си от.......80% те......

    все едно.........ДУРАЧОКА не прощава........“ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ“...

    :)))))))))))))))))))))))))))
  • 4 хаха

    46 15 Отговор
    ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ!
  • 5 Веселин

    55 11 Отговор
    Нали намериха шишенце новичок в двама нагличани?? Тия лъжат повече от мене бе?!??
  • 6 СссереМ

    9 36 Отговор

    До коментар #2 от "Геро":

    Браво,молодец изкара 5 копейки,давай давай.

    Коментиран от #12, #33

  • 7 ЗайоБайо

    42 9 Отговор
    Шекспир да яде пасти! Тия го забиха в земята! При такава традиция в театъра нямат ли на острова един свестен режисьор или сценарист
  • 8 ****

    34 7 Отговор
    Тези паляци смятат,че са идентифицирали извършителите,или са сигурни ,че са ги идетифицирали.Защото да сега само смятаха и предполагаха,и в същото време обвиняваха,и изказваха стотици вариянти и версии от които нито един достоверен.Нека когато имат неоспорими доказателства да излязат и тогава да ги заявят,а не всеги ден с нови предположения,че на хората им писна да четат разкази по Агата Кристи.
  • 9 СссереМ

    11 27 Отговор
    Всичко ще си излезе наяве,хората работят.После джуджето пак ще се покрие,а малките сиски пак ще обяснява че не е вярно,ама тогава вече ще играе сопата.

    Коментиран от #14, #29

  • 10 мишесми

    31 6 Отговор
    "Смятат", "мислят" и т.н. бритишите постоянно хвърлят някакви салфетки във въздуха, но доказателства никакви !!! Сега очаквам да намерят някой нещастен дурачок влязал през това време в англия и да му зашият едни "обвинения"! После 10 г процеси докато не го уморят или се окаже, че не е той ! Сюжета на мишеските е плосък и предвидим, аве да платят на някой филмов сценарист да позасуче малко нещата, че поне соросоидните тролове, като СерсеМа #6 а се хванат !
  • 11 платен русофил

    11 30 Отговор
    Другари каквито и доказателства да ни дават,отричаите до последно ! Нека да върви червената пропаганда и да заработваме рублите.Няма как една от най-добрите разузнавателни служби да ни убедят ,че зад тази атака стоят руснаци.Това е все едно да ни убедят ,че нашите приятелу от Ислямска държава са терористи.

    Коментиран от #15, #43

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НКВД

    21 6 Отговор
    По - скоро са пигмеи отмъстители,отмъщават на колонизаторите за мизерията в Африка и Азия хахах ха-ха-ха да проверят на летище ,,Хийтроу "за влизащи ден преди атаките хахаха
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Onq s konq

    6 19 Отговор

    До коментар #11 от "платен русофил":

    Чети повече книги и се образовай , така ще ти се увеличи коефициент на интелигентност и няма да пишеш глупости и да ставаш смешен

    Коментиран от #17

  • 16 пикла с малки цицки

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Публикувано във факти.бг: Е...все ще се намери някой руснак който в това време да е влизал във Великобритания-..... и да си е носил "НОВИЧОК " в чантичката!
  • 17 коментарче

    10 6 Отговор

    До коментар #15 от "Onq s konq":

    Написал си мнение ,колкото да не заспиш.Съмнява ме да си отварял книга през живота си ,а може би четеш само вестник "работническо дело.Като гледам акъла ти стига колкото да си вържеш обвуките.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    7 5 Отговор
    Много добре предателите се наказват със смърт Скрипал да беше станал хамалин не шпионин да беше тъкал на един стан не на два и никой нямаше да му прави изненада с новичок.
  • 20 Пеньо

    3 12 Отговор
    До сега се видяха изцапаните задници на слугите на оркът, но скоро ще станат известни и имената им!
  • 21 Стамат

    13 3 Отговор
    Английските свине никога няма да кажат кои са точно тези хора .Ако го направят руснаците ще започнат също да ровят и ще се стигне или до ЦРУ или до Украйна . Единствено те имат интерес от подобни начинания.

    Коментиран от #22

  • 22 просСТАМАТ

    4 13 Отговор

    До коментар #21 от "Стамат":

    Те ти ги казват бе ,платен трол.Някой си имал изгода ,цели разузнавателни служби фалшифицирали нещата ,заради руските пияници и какви ли не глупости изписахте.Като приключи случая ,всичко ще се изкара наяве.Вие русофилските палячовци сте само за цирка.

    Коментиран от #31

  • 23 Bahti

    8 0 Отговор
    ДОКАЗАТЕЛСТВА.
  • 24 Сссерем

    4 13 Отговор

    До коментар #14 от "Onq s konq":

    Виж колко ти е плитък акъла,ще ти го обясня по просто дано разбереш въпреки че ме съмнява,та значи ако в едно стадо овце има една чумава,а другите са ОК,според овцата която се чувства здрава,тя не трябва да умре(респективно е здрава-засега),без да може да си даде сметка че може да зарази още хиляди овце,та ей това е висша степен на дебилство и егоизъм.Сега схващаш ли,или олигофренията взима контрол над емоциите ти?Сега ще ти го обясня още по-просто,ти си овцата(от заразеното стадо) ние сме стадото от съседната област и ти няма да оживееш за да припариш да нас.
  • 25 плевен

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Алелуя":

    Уважавам възможностите на английските разследващи служби.Вярвам, че отдавна са научили истината.Който търси-намира.А това, че не казват резултата означава, че той просто не е за казване.Някой идиот вкара Тереза Мей в комична ситуация.
  • 26 Роко

    9 2 Отговор
    Тази ,, новина ,, е стара повече от два месеца и не бе потвърдена!
  • 27 Гост

    10 1 Отговор
    Всичка се знае,за какво са тези еквилибристики!? ЦРУ и Ми 6 са организаторите и главните изпълнители. А това че използват наркомани за мръсни поръчки,изобщо не ги оправдава.
  • 28 Груйо

    9 1 Отговор
    Ингилизите вече са намерили баскервилското куче, отровено от новичок,но нарочно не казват нищо по въпроса!Друсаните хипита живеят в просъница!
  • 29 Груйо

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Каква сопа ще играе бе наркоман хипнотизиран?Нима тия джендъри могат да се мерят с Русия?На картата Англия изглежда като бемка върху лицето на Земята.
  • 30 fakantanka

    4 0 Отговор
    Онформацията е класифайд (строго секретна). Няма как вестникарските разпоретини да знаят каквото и да било.
  • 31 Ахмак

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "просСТАМАТ":

    Интересн ми е този случай,и го следя с внимание.Изписаха се дозта неща, но до тук,поне аз , не срещнах никъде едно доказателство на английската теория.
    Всичко до тука е - Е.Ж.К.- една жена казала.
    Ако имаш достъп,до някакви доказателства,мола да ми ги споделиш!
  • 32 ****

    5 1 Отговор
    Незнам колко от вас помнят слъчая с папата,и Сергей Антонов,сценарият е долу горе същият и се повтаря,и накрая след толкова разследване и обвинения,истината излезе.

    Коментиран от #36

  • 33 Маркс

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Вонящ ,гниещ, екскремент.
  • 34 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Някой луд лаборант от лабораторията за бов е новият Джак изкормвача.

    Архив от 2016: 30 дози "новичок" изчезнали от Британска лаборатория, МИ5 води разследване...

    Авторитетният британски вестник UK Enquirer изрови от архивите новина от 2016 г. Тя е публикувана в няколко различни медии, така че не е измислена.


    Според нея, от Британска военна лаборатория са изчезнали 30 дози от специалното вещество VX-2341. Справка с химичната му формула сочи, че това е всъщност английското име на руския "новичок".


    През 2016 новината не е по първите страници на вестниците, по-скоро е в криминалната хроника. Гражданите са предупредени за първи симптоми на отравяне, в случай че бъдат обгазени. Но властите обявяват, че посегателството най-вероятно е дело на престъпници, които евентуално биха го използвали за разчистване на сметки помежду си.


    Така случаят приключва и с него се заема МИ-5 - вътрешното контраразузнаване.


    Данните за всичко това са публични и могат да се проверят.
  • 35 Доктор Охболи

    4 0 Отговор
    Арестувани ли са идентифицираните руснаци? Май не са. Щом няма арестувани, значи всичко е бла-бла. Коя уважаващасе служба ще каже, че престъпникът е идентифициран?! Това си е предупреждение, демек, бягайте. Всичко това са партенки за пред публиката.
  • 36 Да да

    0 5 Отговор

    До коментар #32 от "****":

    Аз помня случая с Георги Марков и вълшебния чадър! Истината винаги излиза! На всички нормални хора е ясно че са руснаците,за другите се търси леченир, но няма успехи все още!
  • 37 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    МИСЛЕТЕ ЗА : ВЛАСТИТЕ В "Б И Л А Е ВЕЛИКА БРИТАНИЯ "-КАЗВАТ КАКВОТО ИМ Е НА ПЛАТЕНАТА ДУШИЧКА !!!!!!
  • 38 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО БЕ РУСНАШЪН , ЗАЩО ТАКА СЕ ГАВРИТЕ С БРИТАНЪНШ ???!!! ТОВА Е "СТАРИЧОК" , А ВИЕ ИМ ГО "ВКАРВАТЕ -НОВИЧОК " ???
  • 39 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАКЪВ Е ВАРИАНТЪТ ДА БЪДАТ ЗАКЛАНИ/ С ТВЪРДЕ ОСТЪР НОЖ/ -ДВАМАТА ОБРЕЧЕНИ НА УБИВАНЕ !?!? НЯМА СЛЕДИ , САМО КАМЕРИ С КАДРИ ОТ НИЩОТО !?!? АМЕРИКАНОС -ВИЖТЕ ФИЛМА "ЧАКАЛА" !!! А ВИЕ -ВИЙ СТЕ "УМНЯЦИ" !!!
  • 40 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " ЕХ БАНЯ ...ЕХ КЕФ ...БРИТАНСКАТА БЯНЯ ...ГОЛАМ КЕФ " !!!
  • 41 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДОКАТО НЕ СИ ДАДАТ СМЕТКА , ЧЕ Е " СТАРИЧОК" , А НЕ Е "НОВИЧОК" АНГЛЕТАТА ЩЕ СА 01 .00 .07- КАТО МИ -МИ-МИ И "ЦЕНТЪР" !?!?
  • 42 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ,,Властите ОБЯВИХА ,ЧЕ СМЯТАТ ЧЕ.....,,,.....Аааа, нещо друго---,по-конкретно??....Щото сме обръгнали на Цветанови умотворения от подобен под,като,,,...добре обосновани предположения...,,,...Тааа НЕЩО ДРУГО ,ПО-КОНКРЕТНО?.....То откакто умря Артър Конан Дойл съвсем я забатачихте...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: