Last news in Fakti

20 Юли, 2018 10:38 18 861 118

Русия във възторг от новите оръжия на Путин

  • русия-
  • оръжия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Местни издания коментират демонстрациите на Въздушно-космическите сили на федерацията

Русия във възторг от новите оръжия на Путин - 1
Снимки: БТА/АР

Нова руска модернизирана противоракета е тествана успешно на полигона Сари-Шаган в Казахстан, информира армейското издание "Красная звезда".

Според изданието всички части на новото оръжие са произведени в Русия. В най-скоро време ще започне серийно производство на противоракети от новия модел и съответно превъоръжаване на частите за противоракетна отбрана от Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС).

Според генерал Андрей Приходко от ВКС новата противоракета "няма аналози в света". Това е май любимият израз на руските генерали, щом стане дума за оръжейни системи родно производство. За жалост, коментарът за "липса на аналози в света" невинаги намира реално потвърждение, посочва онлайн изданието "Репортьор".

Русия във възторг от новите оръжия на Путин

Вчера министерството на отбраната в Москва разпространи нови данни за изпитания на перспективни оръжия, годни за използване във всички сфери - на земната повърхност, във водата и във въздуха. Два комплекса - хиперзвуковата ракета "Кинжал" и лазерната инсталация "Пересвет", вече са постъпили на въоръжение, отбелязва "Красная звезда" в друг материал.

По-рано ВКС информираха, че с "Кинжали" вече е въоръжена ескадрила самолети от руската авиация, застъпила на експериментално-бойно дежурство в Южния военен окръг на федерацията от 1 декември миналата година, напомня "Газета".

Руските военни показаха най-нови оръжия - "аналози няма и не се очаква да има", коментира "Вести" публикуваните от министерството във Фейсбук видеозаписи от изпитания.

Демонстрираните оръжия са част от системите, представени за пръв път от президента Владимир Путин пред руския парламент през март т. г. Всички те са "само средства за възпиране на евентуална агресия срещу Русия и съюзниците й", твърди електронният вестник.

"Всички тези съобщения се появиха веднага след срещата на върха между Владимир Путин и Доналд Тръмп", подчертава "ПолитРоссия".

В средата на миналото десетилетие Путин заявяваше, "че ако не стигнем до разбирателство със САЩ, Русия ще започне да разработва нови стратегически оръжия въз основа на нови физически принципи. Появата на тези оръжия сочи, че Щатите са се отнесли несериозно към думите на Владимир Путин", коментира за изданието наблюдателят Владимир Орлов.

Русия във възторг от новите оръжия на Путин

Той свързва действията на руското военно ведомство с "нападките на политическия актив на Демократическата партия срещу Тръмп" по повод срещата с руския лидер. Според него министерството цели "да изстуди някои горещи американски глави и да им излее на главата кофа студена вода. Те трябва да схванат, че Русия не блъфира, че Русия има мощен стратегически потенциал, който САЩ няма как да спрат", добавя руският анализатор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    51 178 Отговор
    И за кво са им тия оръжия.Никой няма да ги напада щото са бедна страна...Кво ше им земат.

    Коментиран от #3, #6, #36, #48, #55, #105

  • 2 vvv

    116 23 Отговор
    Природните ресурси (руда, нефт и т.н.)
  • 3 Borislav Popov

    165 25 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    1/6 от територията на света и почти всички елементи от Менделеевата таблица ! На това беднотия ли му викаш ?

    Коментиран от #8, #16, #38, #80

  • 4 Asо

    23 68 Отговор
    Нов голодомор може да им спретнат.Една провокация и после пълна продоволствена блокада.Няма суровини и храна и народа възстава.Но е много рисковано защото нямащите какво да губят руснаци може и са в състояние да погубят земята.Ето затова им са тези възпиращи оръжия.Иначе досега да бяха с по тежки санкции и от С.Корея.

    Коментиран от #65, #82, #104, #106

  • 5 СссереМ

    25 63 Отговор
    Корем празен,очи пълни.
  • 6 Да да

    20 44 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Много страни мечтаят за руската МРЗ- Куба, Конго, Венецуела, Сомалия май даже и С.Корея! Ти знаеш ли че във Венецуела със руска МРЗ можеш да си купиш 20 кг.месо или 15 000 литра бензин! Проблема е само че няма как да си купиш кола!
  • 7 Владо Вр

    102 13 Отговор
    Интересно, какво търсеха Наполеон и Хитлер в европейската част, и англо-американският окупационен корпус(1918-1922г) в далечния изток - Владивосток?!? Сигурно малко гъби за готвене?
  • 8 Да да

    28 70 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    СеСеСеРе беше 1/6 ! пРосия май е 1/8,евентуално РФ може да догони 1/7! На такавя територия с почти цялата Менделеева таблица се произвежда под 1/100 от световния БВП! Какво ще им откраднат? На Путя милиардите са в чужбина!

    Коментиран от #14, #25

  • 9 El comandante

    24 32 Отговор
    И аз съм във възторг! Като гледам тези големи и красиви ракети и чак ми се подвлажнява дупето
  • 10 СссереМ

    28 55 Отговор
    На картинки са ги докарали,ама на качество....

    Коментиран от #28

  • 11 СссереМ

    27 48 Отговор
    А колко броя ще бъдат 5 или 10?или може 2 за парада.
  • 12 Горките руснаци

    39 68 Отговор
    Боже, боже, горките руснаци! При този глад и мизерия в Русия, има да си хрупат модерни оръжия. Путин затова се въздържа да им забрани да пият спирт и разни други боклуци. Целта е да пият, да забравят и да не виждат какво се случва при тях.

    Коментиран от #27

  • 13 правилно

    69 21 Отговор
    Когато срещу себе си имаш силен и добре въоръжен опонент (Путин, Ким,...) дори и психари като Тръмп стават вежливи и кротки.
  • 14 Мммм

    78 21 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    Нещо тотално си се объркал и бъгнал от завист и омраза и цифрите не са ти силна страна,както и безпочвените коментари. Ако в Русия нямаше нищо то тогава защо САЩ правят бази около нея сигурно искат да станат бедни или? А Русия и с блокада може да си произвежда сама всичко точно заради факта че заема тази голяма територия в различни климатични области където расте всичко и е богата на природни ресурси,които са апетитна хапка за "краварите" долни, а използването на тези природни ресурси ефективно до сега не се е налагало толкова, но ако се наложи ще го направят. Не мисли ти Русия, тя е голяма и могъща и ще се оправи, ами ние заради такива като теб сме на дъното в калта, защото си губим интереса от хора гъзолизци и подлоги на САЩ и З.Европа.

    Коментиран от #18, #19, #22

  • 15 гост

    29 49 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...

    Коментиран от #93

  • 16 Слав Христов

    31 41 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Беднотия е когато един въшкар лежи на природните си ресурси и не прави нищо нормално да развие държавата си. Готовото лесно се харчи ,ама да създадеш нещо иска кадърност и трезвеност Другарю Самогон

    Коментиран от #26

  • 17 Олян Кудряев

    26 39 Отговор
    Трябва да си абосолютно куко да си във възторг от някакви оръдия на самоунищожението. Трябва да си куко на квадрат да се възторгваш от бутафорни постановки.
  • 18 Max

    27 35 Отговор

    До коментар #14 от "Мммм":

    Хаха, пияници да работят.....Добре че са китайците, които нахлуват бавно и методично, и скоро ще превземат без война всичко. А и да не забравяме, че 10% от населението им са мюслита
  • 19 Педагог

    23 45 Отговор

    До коментар #14 от "Мммм":

    Русия е богата на психари-алкохолици. Защо другите правили бази другите. Ами защото на Путлер може да му дойде на ум да анексира някоя и друга чужда територия бе МУЖИК.

    Коментиран от #37, #70, #108

  • 20 Kcaniba

    16 27 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    опорните точки блабла...картонените оръжия блабла..бедната Русия блабла...

    Коментиран от #29

  • 21 Перхидролен руснак-лайнар на копанка

    15 28 Отговор
    На такава територия човек си задава някои въпроси.
    Колко хора живеят по земното кълбо с площ 17млн.кв.км, в други части от света?
    Как ще ни убедят, че Русия не е агресивна страна. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ владееше половин свят и се изтегли.

    Коментиран от #23

  • 22 Да да

    23 30 Отговор

    До коментар #14 от "Мммм":

    Ама напиши нещо за БВП на великата пРосия,дето има всичко! А такива като мен вероятно ти изкарват заплатата или пенсията! Я кажи ти какво правиш за България,освен да богославяш Вова и великата руска МРЗ от 250 лв.! Аз внасям всеки месец 2000 евро в родината си! И каква блокада,каква война! Блокирал си изцяло!

    Коментиран от #24, #30

  • 23 Великобритания

    29 6 Отговор

    До коментар #21 от "Перхидролен руснак-лайнар на копанка":

    и биха шут в задника бившите и колонии! От никъде не си е тръгнала по своя воля!
  • 24 2000 евро

    23 13 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    от миене на чинии и тенджери? Хайде, бре! Стой си там, като искаш да си слуга!
  • 25 Borislav Popov

    31 5 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    И 1/7 да - това малко ли ти се вижда ? Кои са страните с най-големи природни ресурси:

    2. САЩ

    Съединените щати разполагат с природни богатства на стойност 45 трлн. долара. Страната притежава над 31 процента от световните залежи на въглища, както и огромни количества дървен материал. Заслужават внимание и залежите на страната от нефт, природен газ, злато и медна руда.

    1. Русия

    Русия оглавява класацията - при това със значителна преднина пред втория. Общата стойност на нейните природни ресурси се оценява на 75 трлн. долара.

    Страната разполага с многобройни природни богатства, включително въглища, петрол, природен газ, злато и дървесина. Освен това Русия е и вторият най-голям производител на редки земни метали в света.

    Коментиран от #96

  • 26 Borislav Popov

    34 15 Отговор

    До коментар #16 от "Слав Христов":

    Беднотия е когато имаш дълговете на краварите без реално покритие ! Рано или късно балонът ще се спука и остава само един въздух под налягане !

    Коментиран от #88

  • 27 Borislav Popov

    35 16 Отговор

    До коментар #12 от "Горките руснаци":

    Горките Руснаци за това пълнят курортите в България , Турция , Гърция ,Египет ,Хърватия , Испания и т.н. ! И всички се надяват на наплива на руските туристи. А това че умират от глад и се напиват е само в главата ти !
  • 28 Borislav Popov

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Ами направете един тест драйв ! Какво бихте заложили насреща ?
  • 29 Borislav Popov

    14 9 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Следващата ракета щяла да се казва "вибратор" ! Защото щяла да влиза изодзад!
  • 30 Borislav Popov

    21 15 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    А колко е БВП на краварите спрямо дълговете им ? И кога смятат да си платят борчовете. То вече май цялята държава да продадат не могат ги върна. За това отделните щати искат да се отцепват.

    Коментиран от #117

  • 31 история

    8 13 Отговор
    До Владо Вр ... англо-американският окупационен корпус...
    До сега това не го бях чувал от мурзилките. Може да не ми достигат познанията по история. Дай някакъв линк да прочета нещо по въпроса.
    Поздрави
  • 32 история

    10 15 Отговор
    До "Великобритания"
    Не познаваш историята. Британия не е водила воини за задържане на колониите. Затова всички са в Британстата общност и имат специални отношения с нея.

    Коментиран от #33, #39, #115

  • 33 историк

    22 3 Отговор

    До коментар #32 от "история":

    Абсолютна лъжа- само в Индия нагичаните избиха над милион и половина и то - след Втората Световна Война (1948)!!
  • 34 Иванов

    14 30 Отговор
    Русия си играе на руска рулетка, със самата себе си. Тези ушанки не могат да измислят нищо ново от това, което са откраднали до към 1960 година, предимно от немски учени и инженери, пленени през ВСВ. Всичко ново тяхно е префасонирано старо. Даже и калашникът е немско ноу хау. Абни са като едни наши комшита, които сами правят коли и не искат да си ги карат. Сега ще попитате ние къде сме. Ние поне за нищо не претендираме и никого не заплашваме, а гледаме с всички да се спогаждаме.

    Коментиран от #41, #109

  • 35 стоян

    11 20 Отговор
    Всеки ден реклама на,, високотехнологични ,, оръжия от космическите извън галактически сили -Путин сериозно се готви за война срещу цивилизования свят и се надява да плаши гаргите
  • 36 ТОВА КОЕТО НА НАС ВЗЕХА - НЕЗАВИСИМОСТТА

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    СТАНДАРТИЗАЦИИ - ДЕ ГИ? В ЦЕНИТЕ ! Мерси !
  • 37 Borislav Popov

    18 6 Отговор

    До коментар #19 от "Педагог":

    САЩ във факти и цифри
    Майкъл Паренти

    САМО за една година:- 125,000 умират преждевременно от алкохолизъм.- 6,500,000 ползват редовно хероин, кокаин, крек, спийд, РСР или някакъв друг наркотик.- 31,450,000 ползват марихуана; 3,000,000 от тях са пристрастени.- 200,000 се подлагат на лечение с електрошок, което уврежда мозъка и нервната система.

    - От 600 до 1000 души се подлагат на лоботомия, най-вече жени. (“Лоботомия” се нарича оперативното прерязване на връзките между челния лоб на мозъка и таламуса . - 5,000 деца се убиват от родители или баби и дядовци.- 700,000 жени се изнасилват – по една на всеки 45 секунди!- 5,100,000 са зад решетките, пуснати условно или под наблюдение;- 1,600 души влизат в затвора всяка седмица вместо да излизат. Броят на затворниците в Съединените щати е нараснал с 200 % от 1980 г. Над 40% от затворниците в Щатите са зад решетките заради разпространение на наркотици

    Коментиран от #101

  • 38 123

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    От поне един век богатството на една страна се определя много повече от технологиите, финансите и икономиката, от колкото от това колко ресурси има страната.

    Коментиран от #42, #43

  • 39 Borislav Popov

    26 6 Отговор

    До коментар #32 от "история":

    Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?
    Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 млн.души. „Бенгалския глад“ е най-големия геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците

    Британската империя е всеизвестна със своите бруталности, с които е постигала икономическите си аспирации. По времето на британската колонизация на Индия значителна част от населението измира от глад. Първия голям глад идва през

    1770, последван от още няколко вълни през 1783, 1866, 1873, 1897 и последно през 1943-44 по времето на Уинстън Чърчил.

    „Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“,

    това заявява Уинстън Чърчил, който е последния британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците, защото Великобритания от векове наред е колонизирала страната им ли? Или пък е негова работа каква религия изповядват в собствената си държава? Това е британското високомерие и наглост, което продължава и до днес.

    Коментиран от #66

  • 40 Румяна Костова

    22 6 Отговор
    Зависи Вие какво търсите да си вземете от Русия и не намирате там.Според Уикипедия там са най- големите световни запаси от горива и минерали.Прибавете питейна вода и гори.И ще Ви се изясни защо толкова се стараят да я демократизират от Западния свят и защо все им е трън в очите!

    Коментиран от #77

  • 41 Borislav Popov

    24 8 Отговор

    До коментар #34 от "Иванов":

    Катюшите например от немски инженери ли ги откраднаха ? А нещо за Циолковски да си чувал ?

    Коментиран от #45, #102

  • 42 Borislav Popov

    17 8 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    Типичен отговор на един соросоид ! Като отидеш в банката какво залагаш ? Имот или мозъка си ? То ако беше така говедарите нямаше да натрупат такива баснословни борчове ?

    Коментиран от #44

  • 43 Румяна Костова

    20 9 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    Господине,какви ги говорите?Ресурсите не били важни?Ха опитайте да произвеждате нещо,без да имате достъп до енергийни ресурси или пък да трябва да плащате за тях прекалено скъпо?

    Коментиран от #46

  • 44 123

    9 8 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Ти как мислиш, защо Швейцария и Япония примерно са толкова богати? Да не би да има много природни богатства? А и въпросът не е само да имаш залежи, тези залежи трябва да се добиват и транспортират, което някак не е много лесно.

    Коментиран от #47, #50

  • 45 Румяна Костова

    19 9 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Сигурно според тези всезнайковци и първия космически спътник е изготвен някъде в Европа ,но подлите руснаци успяват да го откраднат и да го пуснат от свое име и от своя територия.А на какво ли чудо е полетял Юри Гагарин,кои ли мистериозни инженери са работили над него?От къде ли са откраднали и този път технологията?

    Коментиран от #64

  • 46 123

    5 9 Отговор

    До коментар #43 от "Румяна Костова":

    Хахах, еми Япония произвежда много, на едно от първите места в света е по БВП, а има много малко ресурси. Корея и Швейцария също.

    Коментиран от #57

  • 47 Borislav Popov

    11 5 Отговор

    До коментар #44 от "123":

    Държавите с най-големи дългове в света:

    ĸлacaциятa нa Cвeтoвния иĸoнoмичecĸи фopyм:

    1.Япoния - 239,2% (пyбличeн дълг ĸъм БBΠ);

    Коментиран от #49

  • 48 Майстор Манол

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Бедна ти е главата откъм мозък. Държавата с най-голяма територия и най-големи запаси от всички природни богатства, даже все още неразработени, била бедна
  • 49 123

    5 11 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    Не е важно само това колко дълг имаш, но и как работи и колко печели икономиката ти. И най-вече важно е какъв стандарт на живот може да се осигури на населението. Познай къде стандартът на живот е по-висок? В Русия или в страни като Япония, Швейцария и Корея?
    Примерно при производството на един автомобил, суровините, които се ползват за построяването му са само няколко процента от цената на автомобила. Останалата цена се формира от други неща....

    Коментиран от #54, #56, #58, #85

  • 50 Румяна Костова

    15 6 Отговор

    До коментар #44 от "123":

    Едно баба си знае,едно баба си бае.Светът сега се ръководи от финансовия капитал.Световните корпорации,завладели то след Втората Световна Война.Планът Маршъл,чрез който им се дава зелена светлина.Обогатяват се като вдигат наново Германия.Нацелват се на Близкия и Среден Изток.Вдигат и свалят глави на държави .И не само там.После настъпва Нео либерализма,като негов глашатай е Маргарет Татчер и се постига неограничена власт на тези шепа владелци на световните корпорации.Та те дърпат конците и на политиката и на икономиката.Иначе казано глобализъм.Отделните държавици загърбват своите интереси,традиции,история,за да няма пречка богатите от клуба да печелят още повече.И финансовия капитал,който е наднационален,да няма никакви пречки.Само,че ,в тази добре измислена схема на глобалистите може да стане засечка.И друго си е когато дадена държава си има ресурси и добре развита военна отбранителна система.Ето това простичко правят руснаците с новите си оръжия,защото те ресурси си имат.Да му мислим ние!

    Коментиран от #62

  • 51 Бесен пес

    4 1 Отговор
    Говорете си говорете си , пишете си коментари , самозаблуждавайте се ама фактите са на лице .
    Лек ден на всички тук :)
  • 52 123;)

    3 13 Отговор
    От кога Казахстан стана полигон на Русия за тестване на оръжия!?Анатолий пак си изсмука статията от пръстите!И снимката от компютърната графика....тази "ракета",ми изглежда дълга 100метра....

    Коментиран от #59

  • 53 тито

    3 4 Отговор
    Глупости...водката нямат технологии те клечки за зъби не могат да направят друго си е рекламата на краварите.
  • 54 Borislav Popov

    5 5 Отговор

    До коментар #49 от "123":

    Е как печелиш като си затънал в борчове до гушата ? На това тук му викаме - фалит !

    Как фалира Америка? Първо бавно, след това отнеднъж!Обичайно се използват мерките на общия или федерален дълг, разделенr на БВП (Брутен вътрешен продукт или общата стойност на произведените стоки и изпълнените услуги в САЩ ежегодно). Това, обаче е доста неясно за повечето хора.

    Ако сте служител на пълен работен ден, както други 127 милиона американци, всеки от вас дължи 163 хил. долара (отвъд и допълнително към данъците, които вече плащате), за да вържете сметките на Америка. Може да умножите този дълг по четири и пет, ако отчетете и значително неизплащаните задължения на САЩ. И за да преценявате способността си да направите това, вземамe дохода (това, което остава след данъчно облагане от всички източници на личен доход) и разделяте по същите 127 милиона служители на пълен работен ден ... средно всеки от вас взема $ 115 000 долара !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #60, #63

  • 55 кики

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Киро толкова са бедни че притежават цялата Менделеева таблица.
  • 56 Borislav Popov

    5 5 Отговор

    До коментар #49 от "123":

    колко месеца от личен доход ще са необходими за работниците да изплатят дълга си. Ако САЩ имат намерение да уредят задълженията си, ще отнеме 18 месеца събиране на всичките доходи (всеки цент след вече събираните данъци) от служителите на пълен работен ден! Може да увеличите този период до 70-90 месеца, за да включите и нефинансирани задължения. Но разбира се, това е невъзможно, както и всяка надежда да си изплатим дълга или дори и да се надяваме някой ден да сме наистина способни да го обслужваме.
  • 57 Румяна Костова

    14 5 Отговор

    До коментар #46 от "123":

    Господин 123,признавам,че не съм информирана какво и колко произвежда Япония.Но точно знам ,че каквото и да е ,то внезапно може да изпита небивали затруднения ,ако японците с нещо разсърдят САЩ.Дали може да сте толкова неинформирани,за да не знаете,че Япония изцяло политически и икономически зависи от Америка?!За какво богатство говорим тогава?А не забравяйте и за пословичното корейско,японско и китайско трудолюбие!Та тези хора са като био роботи,пчелички,пърхащи по 10-14 часа всеки ден!Швейцария пък е друга приказка,но вече ми стана досадно да споря,нека някой друг Ви обясни.
  • 58 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "123":

    Дали Федералното правителство, Федералния резерв и избраните благодетели на Уолстрийт (между другото) са толкова некомпетентни или (по-вероятно) престъпници виновни за злоупотреба с властови позиции и правомощия и са малцинство облажващо се за сметка на огромното мнозинство въпрос, който се нуждае от задаване. Ако отговорът е последният, трябва да се предприемат съдебни мерки. Най-малкото е необходима цялостна реконструкция, за да се сложи край на тези централно проектирани цикли на ръст и срив, които причиняват все по-големи щети. Всичко това се предлага в опит да се признае икономическата реалност, да приемем острото и болезнено краткосрочно балансиране и да се съсредоточим върху устойчиво дългосрочно общо благо.
  • 59 Borislav Popov

    6 6 Отговор

    До коментар #52 от "123;)":

    Да те питам например - Байконур къде се намира ?
  • 60 123

    6 7 Отговор

    До коментар #54 от "Borislav Popov":

    Приказките за фалита на САЩ и въобще за упадъка на запада се въртят поне от 70, ако не и от 100 години....

    Коментиран от #61

  • 61 Borislav Popov

    10 5 Отговор

    До коментар #60 от "123":

    Всеки ще си плати вересиите . Но краварите за това се мъчат да предизвикат нова война. Накрая май ще ядат какаляшката все пак. Безплатен обяд няма .
  • 62 123

    8 5 Отговор

    До коментар #50 от "Румяна Костова":

    Добре, световният капитал върви в лоша посока, концентрира се в ръцете на малцина и т.н., но да се сочи Русия като някакъв модел за противопоставяне на тези явления е неадекватно. Та нима в Русия няма олигарси и концентрация на пари и власт в малцина? Има и още как и това се случва в много по-големи мащаби, от колкото го има на запад. Отделно, че руското общество живее в полититическа система на мек авторитаризъм и диктатура и обществото има много малко влияние върху това, което става в държавата. Всичко е в ръцете на шепа хора - силовики и тем подобни. Това ли е алтернативата на световния капитал?
  • 63 гост

    10 13 Отговор

    До коментар #54 от "Borislav Popov":

    Ти пак ли се правиш на капацитет бе ,малоумно комунистче ? Нито знаеш какво представлява дълга на дадена държава ,нито как се плаща ,нито нищо.Само едно ще ти кажа и то е ,че дългът на САЩ неможе да ги фалира,пък ти си мечтай в червените сънища обратното.
  • 64 СссереМ

    3 12 Отговор

    До коментар #45 от "Румяна Костова":

    А дали е полетял изобщо е друг въпрос.
  • 65 Санчо

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Asо":

    Само Турция може да ги изхрани.
    Говедата могат да я спрьт само с пари,но не им се дава. А потоци и централи от атом са гаранция,че султана е обвьрзан. Бьзик. Какви санкции на този при който всички ходят на крака.
  • 66 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Да не забравяме,че по негово нареждане в периода 1943-44г, е бомбардирана и България,с много цивилни жертви и сериозно разрушен сграден фонд!
  • 67 гост

    6 6 Отговор
    Румяна Костова = Курнелия Нинова ?
    Borislav Popov = Валери Жаблянов ?

    Коментиран от #110

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Петър

    15 4 Отговор

    До коментар #19 от "Педагог":

    Те тея бази не се правят от сега,ако знаеш...ама надали толкова знаеш ти. И понеже руснака е видял 2 и 200 в живота,прави оръжия щото знае че само така ще охлади мераците на краварите да я завземат. Чета ви тука коментарите за Русия,и ми става ясно че никой реално не знае в момента как живеят хората там. Всичко което е било преди 30г,там от времето на „перестройката” на Горбачов е отдавна минало. Но не и в вашите глави .! Руснаците не ги мислете,те и в момента са по-добре от нас. Ами ние... ние, трябва да сменим „чипа” че вече повече от 25г след „демокрацията” ни все още сме последната дупка на кавала. Вижте,Румъния,или Чехия,или Полша,дето са комший с руснаците все бивши соц.страни нали..! Забравиха хората кога правиха промяна на системата си,и се развиват добре,само ние още тъпчем в блатото. И що..ами щото голямо крадене братче. Не се наядоха ,все едни и съв мумий в тоя парламент,начело с тиквата. И за това ли са ни виновни руснаците,а..?

    Коментиран от #72, #74, #76

  • 71 До лалугера

    10 1 Отговор

    До коментар #69 от "русия е джудже":

    Шът,ти да мълчиш..че ти се блъскат в главата разни наченки на мисъл,ама затвори се в кенефа да ги доизмислиш..!
  • 72 коментарче

    7 11 Отговор

    До коментар #70 от "Петър":

    Изписа много ,а всъщност не написа нищо.Защо правиш сравнение между Русия и България ? Защо не сравниш Русия с развитите държави по света ? От коментарите ти се вижда,че Русия ти е по-мила от България ,но за твое разочорование ,реалността е ,че руснаците живеят по-бедно от нас българите и по-мизерно.Може би изключение прави само Москва.Стандарта им на живот е един от най-ниските в света ,като България е на 42 място ,а Русия е на 56-то.Дори държави като Македония ,Ливан и Колумбия са пред бояришниците.По-добре спри с русофилската пропаганда и постоянното плюене по България и Запада ,защото вече ставаш смешен.

    Коментиран от #86, #111

  • 73 Сандо

    3 2 Отговор
    "Всички те са "само средства за възпиране на евентуална агресия срещу Русия и съюзниците й", твърди електронният вестник."
    Смешно твърдение, едва ли някой ще тръгне срещу държава със 6-7000 ядрени бойни глави.
  • 74 Доктор Ох Боли

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "Петър":

    ...... ха ха ха.... пак ли си ти уа?.... ха ха ха..... Се с мъжки никове си ... ха ха ха..... Румъния , Полша и Чехия били комший (тва като Нафарфорий... ха хаха) с руснацити.... ха х аха..... Ама то и ний сми биле.... ха хаха.....ааааа . Аз са чуда що ни зиемиш да на сравниш с некоя западна страна а? ха ха ха..... При нас соц при тех не... сравнявай ни... ха ха ха... Руснаците никога ни са биле по-добре от нас.... даже и по времето на соца!..... Тва трее гу знаиш.... Добре са у Кремъл.... и надолу.... ха ха ха.... и така.... Ти .. не трее смениш само чипа..... ти трее смениш операционната система..... ха ха ха..... Разбираши мъ а?..... ха х аха..... Хапчитатааааа........... ха ха хааааааа.....
  • 75 червен

    4 2 Отговор
    Да му мисли Трьмпи и Краварите
  • 76 Доктор Ох Боли

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Петър":

    ....с една дума.....ти не подлежиш на модернизация.... ха ха ха.... Ама така си е.....
  • 77 Sando

    3 9 Отговор

    До коментар #40 от "Румяна Костова":

    Много скоро, западния свят, ще си има още една планета, защото технологийте за колонизиране на Марс вече ги има и в ход е план за изпращане на хора до там през 2033, така че там има още повече ресурси.

    Коментиран от #79

  • 78 соросоидни кърлежи

    10 4 Отговор
    В Русия глад, а гости на световното по футбол в Русия отслабнали с по 5-10кила, защото имало блокада и вече няма ги полски ябълки и холандски кашкавал, най вече американски пилешки отровен бут. НПО лизачи да ги хапват пилешки дреболии ,за дребни душици.
  • 79 Хи их хи

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "Sando":

    Хихихихи...
  • 80 1944

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    вода гази, жаден ходи.
  • 81 савецки виц

    4 3 Отговор
    тва савецката анимация докога на ръка щще я рисувате?
  • 82 Абе

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Asо":

    Селски какъв гладомор бе милиционер,откакто руснаците наложиха ембарго на евроджуджетата за пет години станаха най големият износител на храни и земеделска продукция в света дори с по голяма стойност от износа на оръжия.ама ти нали си в някой курник какво ти остава
  • 83 Ксаниба гъз необърсан!

    3 3 Отговор
    От сутрин до вечер се радвам на Русия и путлйо, модерна работа оръжия колкото щеш ама ора нема, хахах
  • 84 Ксаниба гъз необърсан!

    2 3 Отговор
    От сутрин до вечер се радвам на Русия и путлйо, модерна работа оръжия колкото щеш ама ора нема, хахах
  • 85 Доктор Охболи

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "123":

    Като даваш за пример Корея, що не идеш да живееш и работиш там? Дали ще ти хареса да работиш по 10 часа на ден и да не си тръгваш от работа преди да си тръгне боса? дали ще ти хареса да имаш 1 седмица платен отпуск, а за болничен даже да не знаеш, че съществува? Попрочети малко, пък тогава - раз-два-три - говори
  • 86 Доктор Охболи

    1 4 Отговор

    До коментар #72 от "коментарче":

    Малко послъгваш, Русия - 49, България - 56. Това са данни от 2017.

    Коментиран от #87

  • 87 коментарче

    4 4 Отговор

    До коментар #86 от "Доктор Охболи":

    Това което гледаш ти , е способността на развитие на дадена нация.Там Русия е на 49 място ,а България е на 56.Аз съм ти дал за качеството на живот в дадена държава.Според статистиката от началото на 2018г. Русия е на 56 място по качество на живот ,а България е на 42.Така че преди да се правиш на интересен русофил ,първо виж за какво става въпрос.
  • 88 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Еее, след като балона се спука , няма как да има въздух под налягане.Така ли е ?
  • 89 СЪДИЯТА454

    4 6 Отговор
    РУСИЯ И КИТАЙ ВЕЧЕ ТРУДНО МОГАТ ДА ГИ НАСТИГНАТ ВЪВ ВОЕННИТЕ РАЗРАБОТКИ.ЕВ
    ТИНИ НО СМЪРТОНОСНИ.

    Коментиран от #92

  • 90 Военен

    10 7 Отговор
    Говорете каквото искате против русия важно е крайният резултат аз казвам че тези хора ще оправят света някой ден

    Коментиран от #91

  • 91 гостгост

    6 6 Отговор

    До коментар #90 от "Военен":

    Ама да бе как ! Точно русия ,сомалия ,бурунди и нигерия са държавите които ще оправят света.Как не се сетихме по-рано !
  • 92 ссссс

    3 6 Отговор

    До коментар #89 от "СЪДИЯТА454":

    Китай се развиват добре ,но все още са далеч от истината.Русия пък е технологично недоразвита страна и за какви военни разработки говорим въобще ,като руснаците немогат да правят нищо друго освен ракети.Човек може да бъде впечатлен само от американските военни разработки и иновации,а това което ДАРПА са правели преди 20-30г. като разработки ,руснаците най-вероятно сега разбират ,че могат да се произвеждат подобни неща.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Гост

    2 2 Отговор
    Да вземат да направят едно бръснарско ножче.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 гост

    2 0 Отговор
    А Путин от къде е?
  • 100 siniyat

    0 0 Отговор
    namat kakvo da yadat ama imat s kakvo da ubivat...kartofena imperiya ot tenekiya.
  • 101 grigor

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Zatova vsiçki begat v AMERKA za da si napravet" sepoko" po kravarski...vij Vietnam izgoni vsiçki Ruski sıvetnitsi i izhvırli vsiçki Ruski orıjiya...İndiya pravi sıştoto sega.."Kak se pravi Ruski samoletonosaç s Kitayski kerpiç" statiya v "PRAVDA RU." NAMERİ İ ÇETİ
  • 102 grigor

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Sluçayno dasi çul za Kitayskite raketi, ili memlukskite BAMBOVİ ogneni raketi ili EDNO DJUÇE BONAPARDE E İSPOLLZVAL ZALPOVİ UDARİ...ÇETİ NA FRENSKİ, ARABSKİ ...PONYAKOGA İ NA BILGARSKİ AMA PREDİ 1944 GODİNA...TSARKA İNFORMATSİYA
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Един

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Asо":

    Те голодоморът само си го спретват
  • 105 АК47

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Те за това ли са обградени с натовски бази!? Идиотизмът е нелечим
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 АК47

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "Byden grajdanin":

    Те руските поне изкупуват а евреите вземат всичко даром
  • 108 АК47

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Педагог":

    Я помисли малко -поне мъничко ако можеш разбира се и погледни земното кълбо и кажи коя държава са анексирали руснаците а после виж колко държави вече са тотално унищожени от /божите кравички / с какви прахчета ви друсат не знам но ефекта е страхотен освен олигофрения предизвиква и далтонизъм иначе няма как да викаш на черното - бяло
  • 109 АК47

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Иванов":

    А я кажи защо краварите имат преди СССР атомна бомба ?А Вернер Фон Браун от руснаците ли е пленен ? Ако си направиш труда да понучиш нещо ще разбереш че пленените немски мозъци са 10 към 1 в полза на ФАШ - киите и въпреки това и с общите усилия на всичките си съюзници могат само да му пръ.нат на питоня на Вовата. И като са голяма работа защо не продължиха войната с Япония по стандартния начин а избиха стотици хиляди невинни хора още в първата седмица с Дебелака и Малчугана последствията продължават и до днес . Големите смелчаци със супер оръжията си не можаха да се справят с японската армия която Сталин тотално смаза в Манджурия с чисто съветските оръжия и технологии. А за Виетнам какво да кажем и само виетнам ли. Та те единствените две войни които са печелили през миризливата си история са срещу индианците и срещу бизоните . Е на това му се вика героизъм .

    Коментиран от #113

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 АК47

    2 4 Отговор

    До коментар #72 от "коментарче":

    Те за това ли са залели европейските курорти от беднотия и само да излезе някъде някоя шегичка като - това лято няма да има руски туристи и всичко живо от сверата на туризма тръгва по аптеките за Диазепам . Бедна ти е на тебе таванската стая празна е .

    Коментиран от #112

  • 112 коментарче

    4 1 Отговор

    До коментар #111 от "АК47":

    Написал си абсолютна глупост.Това ,че ор 140млн. население ,няколко хиляди руснака могат да си позволят почивки в чужбина ,не прави цялата нация заможна разбираш ли ? Щеше да е срамно дори ,ако нямаше и тея туристи.Истината е ,че руснаците мизерстват и гладуват масово.Руснаците живеят по-бедно и от нас българите ,а според статистиките ,българина успява да задели и повече пари през живота си от руснака.Така че толкова за тея пияници.
  • 113 коментарче

    4 1 Отговор

    До коментар #109 от "АК47":

    Правиш ново оръжие и е съвсем естествено да го ползваш във война от такъв калибър.Избити са много хора ,но това слага точка на всичко ,а всъщност са щяли да загинат 10 пъти повече хора ,ако не беше този подход.И стига с това "ако тва ,ако онова".Факт е ,че САЩ е най-развитата ,богата и влиятелна държава в света.От друга страна руската кочина е едно икономическо джудже ,със стандарта на живот на Бахрейн и с технологичното развитие на Филипините,пък ти можеш да си въртиш мантрите тук ,ако искаш и цял ден.

    Коментиран от #114

  • 114 пичле

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "коментарче":

    а България в технологично отношение къде е? А в икономическо? Можеш да си позволиш да коментираш високомерно други държави само ако твоята държава струва нещо. Не може деветата дупка на кавала да се присмива на втората...примерно.
  • 115 11ап

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "история":

    Особено бурските войни в ЮАР
  • 116 Bulba

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "русия е джудже":

    Тека мислиха и китайците ,а те май йзчезнаха безследно!!ю
  • 117 нАКа47

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Опорките ви издишат яко. Дългът им спрямо БПВ е едва 30 процента. Дори не е и толкова защото 80 процента от този дълг е вътрешен, а не външен.
  • 118 ооооооо

    1 1 Отговор
    добре че си вярват ушанките. хвалипръцльовци.
    Американците тихо и кротко превзеха космоса и всичко им е под контрол.
    а мурзилките едва качват товар до МКС. Американците пътуват до други планети - тия ми се хвалят с ракети. Вижте само колко са изостанали с мисленето рашъните. Но нямат и възможности за повече - нито умствени, нито материални.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания