Last news in Fakti

22 Юли, 2018 15:16 4 077 4

Раниха 10-годишно българче при мафиотска престрелка

  • дете-
  • българче-
  • италия-
  • стрелба-
  • мафия
Раниха 10-годишно българче при мафиотска престрелка - 1
Снимка: Shutterstock

Десетгодишно българче е ранено при стрелба представител на калабрийската мафия Ндрангета, съобщиха италианските медии. Двама мъже застреляли на място 39-годишния Фабио Джузепе Джофре в имота му в Семинара, Калабрия. С него по това време обаче се намирало и детето на живеещи наблизо българи.

Не е ясно дали момчето работело при Джофре, въпреки крехката си възраст, или просто е било с него, за да види животните в къщата му.

Детето е ранено в корема, но без опасност за живота. Откарано е в болницата на Реджо Калабрия.

Следователите са сигурни, че става въпрос за убийство от мафиотски тип - стрелците стреляли, за да убият, след което се отдалечили пеша, минавайки през полето близо до къщата.

Разследването се води от Дирекцията Антимафия в Реджо Калабрия, която заедно с Прокуратурата на Палми се опитва да разгадае динамиката на престъплението съобщава "24 часа". Те се мъчат да разберат дали става въпрос за нападение в средите на Ндрангета от Семинара, или пък за отмъщение срещу Джофре. Той е свързан с едноименния клан. Въпреки това се смята открай време за "разпасано куче", което действа, както иска. Бащата на убития също бил част от клана, но починал, малко преди да бъде осъден окончателно.

Според подслушани телефонни разговори на хора от клана в миналото Джузепе Джофре извършил през 2007 г. "неоторизирана" от клана кражба - нещо, което не се понравило на босовете й. Въпреки че били роднини, чичото на Джофре, известен с прякора Нино Бонго, бил записан да казва как племенникът му трябва да бъде застрелян, ако се появи в Семинара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шулц

    24 5 Отговор
    Въпреки че беше необразован прост селянин,единствено Мусолини беше успял да се разправи с мафията в Италия,а сега интелигентни и образовани не могат.....
  • 2 Днеска всичко може

    12 1 Отговор
    Въпроса е има ли желание?
  • 3 El comandante

    15 3 Отговор
    А боко тиквезе кога???
  • 4 no name no face no number

    8 3 Отговор
    Грешката на Мусолини беше, че се хвана на немското хоро иначе по негово време живота в Италуя е бил супер
Новини по държави: