Last news in Fakti

24 Юли, 2018 17:53 2 334 0

Двама поляци се удавили, бягайки от огъня

  • гърция-
  • поляци-
  • огън-
  • загинали-
  • пожар-
  • траур

В Гърция обявиха тридневен траур

Двама поляци се удавили, бягайки от огъня - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Двама поляци са сред десетте души, удавили се в Гърция, когато лодката им се обърнала, предаде „Екатимерини“. Те се опитали да се спасят от пожарите, предизвикани огнен ад на гръцка земя.

Полските власти потвърдиха, че полякиня и нейният сън са сред жертвите на трагедията. Те се удавили при преобръщането на лодката им, опитвайки се да се спасят от пламъците, отнели живота на десетки хора в страната, включително чужденци.

Двамата поляци са били на ваканция в селцето Мати, намиращо се на 30 километра източно от столицата Атина. 45 души са били евакуирани от хотел в Мати с лодки, но една от тях се преобърнала.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви тридневен траур за десетките жертви на горските пожари в района на Атина. Сред жертвите на огнената стихия има и бебе, пишат гръцките медии. Българското външно министерство обяви, че една българка е пострадала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: