25 Юли, 2018 07:56 4 627 6

Предотвратиха биологична атака в Германия

  • рицин-
  • кьолн-
  • ислямска държава-
  • атака

Основният заподозрян по случая е тунизиец, описван от властите като близък до "Ислямска държава"

Предотвратиха биологична атака в Германия - 1
Снимки: БТА/АР

Съпругата на ислямист, планирал терористично нападение с рицин в германския град Кьолн, бе арестувана по подозрение в съучастничество, съобщи прокуратурата, цитирана от DPА.
Четиридесет и две годишната жена се казва Ясмин Х.

При претърсване в дома на двойката на 12 юли са открити 3150 рицинови семена и 84,3 мг рицин, закупени по интернет.

Основният заподозрян по случая е 29-годишен тунизиец, описван от германските власти като "идеологически близък" до "Ислямска държава". Той бе арестуван миналия месец.

Мъжът на име Сиеф Аллах Х. е влязъл в контакт с групировката в Сирия чрез социалните мрежи през 2017 г., каза вчера прокуратурата. Групировката очевидно го е насърчила да извърши нападение в Германия.

Ясмин, която е германска гражданка, също така е обвинена, че е организирала от името на съпруга си ходене до Полша за посещение на компания за пиротехника.

Двамата са купили хамстер, върху който да изпробват отровата.

Предотвратиха биологична атака в Германия

Американското министерство на правосъдието съобщи, че двама местни граждани, обвинени в сътрудничество с "Ислямска държава", са били върнати от Сирия в САЩ, където ще бъдат съдени.

Те са върнати в родината от американската армия. Двайсет и осем годишният Ибрахим Мусаибли, родом от щата Мичиган, е обвинен в участие в дейностите на групировката от април 2015 г. до юни 2018 година.

Министерството не съобщи името на втория, но според CNN става дума за американка от Индиана на име Саманта ел Хасани, която се е омъжила за джихадист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четвърти пол

    16 3 Отговор
    Редовите немци са абсолютни талибани - с нищо не са повече от "мигрантите" на еврейските гниди. Какъв абсурд е демокрацията и самоуправлението на хората с полиран мозък(80те процента). Удавят малкото останал разум с простотията си - просто няма как да остане и един интелигентен немец в този шарен, ислямски катун.

    Коментиран от #3

  • 2 Независим

    8 0 Отговор
    Гледат си бирата и вурсчетата и до там
  • 3 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Четвърти пол":

    Това са немци колкото нашите цигани са българи. От името става ясно че е турски произход с немски паспорт.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 чалма тв

    0 0 Отговор
    име Сиеф Аллах, е коментара за тези свине и излишен...
  • 6 хасян и абдюлах

    0 0 Отговор
    исляма е мир...на праха му..
Новини по държави: