Last news in Fakti

25 Юли, 2018 10:32 2 531 14

Германия обвини Русия в шпионаж

  • шпионаж-
  • германия-
  • разузнаване-
  • русия-
  • китай-
  • доклад

Русия се опитва да дестабилизира Германия

Германия обвини Русия в шпионаж - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е една от страните, които най-активно извършват шпионаж в Германия. Това се казва в доклад на Федералната служба за защита на конституцията на Германия, предаде руското издание „Лента“.

Германското контраразузнаване посочи, че Русия, Китай и Иран са трите страни, които активно извършат шпионаж в Германия. Според разузнавателните експерти Москва използва мащабно кибер пространството.

Мишена на руското разузнаване са различни области, включително политиката и икономиката, а специално внимание се отделя на въпроси, които са пряко свързани с Москва. Също така Русия се опитва да повлияе на общественото мнение в Германия.

През месец март германските чиновници бяха посъветвани да не взимат смартфони на в Русия – където се проведе Световното първенство – защото могат да станат обект на шпионаж. В Берлин са убедени, че руските служби се интересуват от дестабилизация на политическата ситуация в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xa добрутро

    7 15 Отговор
    Ха добър ден !
  • 2 Kcaniba

    5 24 Отговор
    еми то е от 1945 година насам руското шпиониране откакто хамериканците ги спасиха от хитлер сиганска им работа и на тръмп и на путьо с тая търговска война и двамата са с интелект на човекоподобна маймуни и представа си нямат какво правят сиганина си е сиганин и не става за президент дори и рускоговорящ или пък англоговорящ

    Коментиран от #5

  • 3 Жеката

    30 1 Отговор
    Че всички държави имат разузнаване което работи зад граница е ясно и на децата...но тук е друг проблема-че точно в Германия избухна скандала с подслушването на Меркел от американците--подслушване на длъжностно лице-- и точно Меркел мълча по този въпрос като ущипана кадъна...А сега видиш ли-имало шпиони у тях...като че ли германските служби берът цветя в Русия...
  • 4 Танас

    26 1 Отговор
    САЩ подслушваха даже Меркел, но това не е шпионаж, а наглеждане на васалчето!
  • 5 баба

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Пич, не ти ли свърши индигото днеска?
  • 6 Българина

    20 1 Отговор
    А в кой доклад пише като цру е слушало меркел и парламента 10г и какви мерки взехте????? Мълчахте като клани немски прасета! Лицемери и бездарници! Колко руски бази и колко американски има в германия? 92 срещу нула!
  • 7 ГосТ

    8 0 Отговор
    Това е пропаганда на хамериканските шпиони
  • 8 Бачо Киро

    10 1 Отговор
    Само да попитам, кого хванаха по бели гащи, че подслушва Меркелица? Май не бяха руснаците, а? А те обещаха ли после,че няма повече да правят така?
    Абе това западните медии много бързо забравят...
  • 9 Да уж

    11 2 Отговор
    Русия е всесилна.😀 Всички се чувстват безсилни пред нея. Най срамното за оплакващите се, според мен, че те публично признават своята ИНТЕЛЕКТУАЛНА импотентност, провозгласява Русия за световен фактор, способен да влияе на поведението и мнението на гражданите на тези страни. Значи вашите граждани предпочитат да слушат Путин, а не собствените държавни глави? Защо? Или на калпава ракета космосът и е крив?

    Коментиран от #14

  • 10 Шоо

    1 6 Отговор
    Абе спрете им интернета на тез запорожци.
  • 11 джеймс бонд пети

    9 0 Отговор
    Присмяла се кука на кривата бука.
    Германските служби сигурно от руските вестници се информират какво става в Русия, а DW е независима медия, опитваща се да НЕ влияе на обществените нагласи с безпристрастните си коментари.
    Ей, за смях станахте. Тръбите на ляво и дясно, че Русия може да ви се бърка във вътрепните работи на пук на високотехнологичното ви общество
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ели

    1 1 Отговор
    Преди 25 дена В Щтутгарт посетих музея на Мерседес Венц и ми бе интересно да видя самият завод от далеч. След 150-200 метра в дясно видях края на пътя кръгово движение и забранени табели за коли пешахадци и кучета и докато се оглеждам не разбрах откъке дойде някъкъв немец висок и ме попита къкво търся тука. Казах му, че посетих музея и бих искал отдалеч да видя и завода." Веднага освободи теререна или ще извикам полиция да те задържат за шпионаж." Не разбрах шокирах се не мога да проумея за къкъв шпионаж става въпрос .Немеца се ядоса и втори път повтори " Колко пъти искаш да ти повтарям " (Коментарии те оставам на вас )
  • 14 123

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да уж":

    Ако любимата ти Русия беше толкова велика, нямаше да си служи толкова много с подмолни, подривни средства и шпионаж, а щеше да застане открито с идеите си, постиженията си и целите си.
Новини по държави: