Last news in Fakti

8 Август, 2018 19:26 1 191 7

ООН: Нужно ни е ядрено разоръжаване

  • япония-
  • хирошима-
  • хагасаки-
  • антониу гутериш-
  • оон

Генералният секретар призова международната общност да предприеме конкретни стъпки по въпроса

ООН: Нужно ни е ядрено разоръжаване - 1
Снимки: БТА/АР

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова международната общност да предприеме конкретни стъпки за ядрено разоръжаване, предаде ТАСС.

"Необходими са конкретни действия за ядрено разоръжаване и приемането на конвенцията за забрана на ядрените оръжия служи като полезно средство за натиск, необходим за ефективно и положително движение по този въпрос", заяви Гутериш в Нагасаки.

Той ще участва във възпоменателни прояви по случай 73-ата годишнина от атомната бомбардировка над града.

Португалецът ще бъде първият действащ генерален секретар на ООН, който ще присъства на възпоменателна церемония в Нагасаки.

ООН: Нужно ни е ядрено разоръжаване

По-рано Гутериш се срещна с местни хора, оцелели при атомната бомбардировка, и каза, че те играят важна роля за постигане на мир без ядрени оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    14 1 Отговор
    Гутериш,много добре знае,че това няма как да стане!Ама,да върви лафа!
  • 2 Хк+йххххйххх

    14 0 Отговор
    Започнете от САЩ. Всеки ден заплахи санкции ембарго и войни. САЩ удари тоя САЩ удаеи оня и.... Тоя курник вреди и на себе си. Защото на където е тръгнал от там връщане няма.
  • 3 Румяна Костова

    12 0 Отговор
    Като ще отбелязват годишнина от ядрената атака над японските градове ,нека и да се повтаря кой е извършителят.Единствено САЩ от всички държави ,които разполагат с това оръжие го е използвала.И за какви проектни конвенции за забраната му става въпрос,като днес ни пуснахте статия как Америка се го използува и в космоса?
  • 4 Borislav Popov

    6 0 Отговор
    Това първо го разправяй на краварите ! Те пуснаха единствените такива бомби над цивилно население ! Сега те трябва първи да се разоръжат !
  • 5 ООН педофили

    1 0 Отговор
    За вас резко смъртни присъди за педофилия! https://yournewswire.com/united-nations-employs-pedophiles/
  • 6 ХанкоБрат

    3 0 Отговор
    Тези пък не стига че ги хранят талибаните на корем и изпълняват поръчките им за умъртвяването на Европа, ами и искания ще поставят. На всички в оон-то по един ядрен фишек у г*зо и в космоса!
  • 7 Асковлията

    0 0 Отговор
    Тази куха структора - Ох Ох Не , няма ли да я закрият вече?
    Клоунът Дони , трябва да им дръпне шалтера!
Новини по държави: